Wethouder tegen overslag bij Blocq van Kuffeler

ALMERE • Do 6 april 2017 | 17:26 • Donderdag 6 april 2017 | 17:26
Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) vindt het vreemd dat recyclingbedrijf Vijfhoek aan de Silokade bij De Blocq van Kuffeler een overslaglocatie wil bouwen. Daar moet afval aangevoerd worden met schepen, dat dan per vrachtwagen naar het bedrijf op industrieterrein de Vaart wordt vervoerd. Omwonenden zijn fel tegen het plan en worden donderdagavond geïnformeerd door het bedrijf.

Tjeerd Herrema is de eerste van het college van burgemeester en wethouders die zich openbaar uitspreekt tegen het plan. Onlangs informeerde het college de gemeenteraad over het initiatief. Uit de toon van de raadsbrief valt op te maken dat het dagelijks bestuur van de gemeente geen tegenstander is van de overslaglocatie.

Wethouder Herrema zegt nu: “Het is een vreemde functie voor een natuur- en recreatiegebied. We hebben als college afgesproken dat we daar juist toerisme en recreatie gaan versterken. Daar past wat mij betreft geen overslaghaven met torens en een kraan bij.”

Almere gaat niet over de vergunning voor de bouw op de locatie aan het Markermeer. Daar is de provincie voor verantwoordelijk. Wel moet de gemeenteraad een 'verklaring van geen bedenking’ afgeven. Wat de wethouder betreft komt die verklaring er niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel