Raad deelt kritiek op brandweerplannen Lelystad Airport

DRONTEN • Vr 7 april 2017 | 11:38 • Vrijdag 7 april 2017 | 11:38
De gemeenteraad van Dronten staat vierkant achter de bezwaren die burgemeester Aat de Jonge heeft over de brandweerzorg op Lelystad Airport. Alle partijen zijn het met hem eens, zo bleek donderdagavond. 

Als Lelystad Airport straks is uitgebreid wil het Flevolandse brandweerkorps graag de brandweerzorg op het vliegveld verzorgen. De zes gemeenten in Flevoland hebben eerder besloten daarop in te zetten. Dronten ziet het plan inmiddels niet meer zitten

Burgemeester Aat de Jonge noemt het een taak van het vliegveld zelf om de brandweerzorg uit te voeren. Op andere vliegvelden, zoals Schiphol, is dat ook de manier waarop het geregeld is. De Flevolandse brandweer ziet echter voordelen als het zelf aan de slag gaat op Lelystad Airport. 

Dronten staat voorlopig alleen in de kritiek op de plannen.“Kunnen wij nou verplicht worden tot het aanvaarden van een niet wettelijk taak?” vroeg De Jonge zich hardop af. “Ik weet het niet? Het is een interessant moment dat we tegemoet gaan.” zo antwoordde hij zelf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel