Gemeente gaat camping weer proberen te onteigenen

ALMERE • Za 8 april 2017 | 9:10 • Zaterdag 8 april 2017 | 9:10
De gemeente Almere komt met een nieuw onteigeningsplan voor camping Waterhout. Tot nu is dat drie keer eerder geprobeerd, maar in die plannen zaten fouten. Dat leverde een vertraging op van meer dan een half jaar. Naast het feit dat ambtenaren fouten maakten, koos de gemeente ook een verkeerde strategie op advies van het bureau Kendes. De gemeente is een juridische procedure gestart tegen Kendes en volgens wethouder Herrema heeft het bedrijf inmiddels de rekeningen verscheurd voor de foute adviezen.
 
Waarom moet de camping weg?
Camping Waterhout ligt deels op het toekomstige Floriadeterrein en over een deel van de camping moet een weg komen richting een bedrijvenpark dat langs de A6 wordt gebouwd. Omdat de onderhandelingen stroef liepen, besloot de gemeente een onteigeningsprocedure op te starten om de grond te krijgen.

Inmiddels is de camping een alternatieve locatie voorgesteld op het Schateiland in de Noorderplassen. Volgens verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema verlopen de gesprekken over de verhuizing positief met de campingeigenaren en hij zegt dat hij enthousiasme proeft bij de uitbaters van de camping. Het onderzoek of de camping daar mag en kan komen, is eind april afgerond.
 
Waarom dan toch nog onteigenen?
De gemeente neemt geen enkel risico. Mocht de camping niet naar de Noorderplassen kunnen verhuizen, dan kan via de onteigening alsnog de grond van de camping in bezit komen van Almere. Dat moet ook wel want er liggen contracten met Rijkswaterstaat om voor een bepaalde datum de grond te leveren. Lukt dat niet dan kan de boete voor de gemeente oplopen tot meer dan 3 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel