Extra controles op kamerverhuur in Lelystad

LELYSTAD
Lelystad gaat de komende twee jaar extra controles uitvoeren bij kamerverhuurpanden. Daarbij wordt onder meer gekeken of de verhuurders wel een vergunning hebben en of er niet te veel mensen bij elkaar wonen. 

Volgens de gemeente is de extra controle nodig omdat er tegenwoordig meer kamers worden verhuurd. Dat gebeurt niet alleen legaal, maar ook illegaal. In 140 gevallen is de benodigde vergunning aanwezig, maar bij naar schatting 80 panden is dat niet het geval. Bovendien is er soms sprake van overlast voor buren.

De gemeente gaat extra personeel inzetten om problemen rondom de kamerverhuur op te lossen. Bovendien moeten alle kamers goed in beeld worden gebracht. Hiervoor wordt in 2018 en 2019 bijna 400.000 euro uitgetrokken. 

reacties (8)

  • Buuf21

     

    Goed inniatief dat er gecontroleerd gaat worden. Maar wordt centra pok gecontroleerd? Voorbeeld wen alleen staande moeder met drie kinderen in de rode klif (. 3 kamerappartement) Lijkt me ook een beetje proppen

    reageer
  • karveelbewoner

     

    In het pand Karveel 05-34 (kamers worden verhuurd) een soort opvanghuis bevinden zich vele personen. Is de vergunning in orde ?

    reageer
  • Johan

     

    Nou het zijn juist degene zonder vergunning die de overlast geven. Degene met vergunning geven geen overlast en als dat wel zo is dan is de eigenaar bekend en die kan er dan wat aan doen. Klagen bij een instantie zonder dat de eigenaar iets weet heeftdan ook vaak geen zin.

    reageer
  • karel

     

    Dat dat 4 ton moet kosten dure controleurs.

    reageer
  • Maikel

     

    Het is jammer dat ze alleen kamer verhuur aanpakken. ik denk dat woning onder verhuur een veel groter probleem is in Lelystad en daar zijn dan ook nog een door de gemeente geen regels opgesteld in mijn wijk worden meer dat 10% van het totaal aantal woningen onderverhuurd. dan ga je met de gemeente erover in gesprek. Dan willen ze je niet eens te woord staan, omdat het mag in Lelystad dwz er geen regels over vast zijn gesteld. Dus de 8 polen van het vorige berricht mag dus gewoon zolang de woning maar totaal verhuurd wordt.

    reageer
  • Zicacola

     

    Reactie goed lezen. Er staat niet dat er 8 polen wonen, maar dat er al 8 jaar polen wonen en ieder half jaar een nieuwe groep.

  • Frits

     

    In de meeste gemeenten mogen er niet meer dan twee volwassenen in een huis wonen als die volwassenen geen familieband met elkaar hebben. Acht Poolse werknemers in een huis is volgens de doorgaans gehanteerde definities ook gewoon kamerverhuur. Er zal immers één hoofdhuurder zijn; het huurcontract zal niet op acht namen staan.

  • laat alle reacties zien
  • Erik

     

    Heel goed initiatief. Vooral de kamerverhuurpanden zonder vergunning veroorzaken vaak de overlast, waardoor degene die het met vergunning netjes willen doen in een kwaad daglicht komen te staan.

    reageer
  • Danny

     

    Als ze dat nu ook eens in Almere gaan doen. Zitten hier al 8 jaar lang polen in een huis. Ieder half jaar weer een nieuwe groep.

    reageer
  • willem-stad

     

    Idemdito , ook 8 volwassenen in 1 rijtjeshuis (allerlei tussenschotten geplaatst) naast ons van 2009-2015 met ieder een huurcontract. Vanuit het Leger des Heils ,gevangenis,en andere tijdelijke opvangs via Kamergemak Almere. Lekkages, parkeren van vage vrienden van op mijn oprit, herrie, drugshandel in auto's voor de deur en van die 8 (ook vaak wisselende) slechts een enkel normaal persoon, die zelf ook gek ervan werd. Oja en deurwaarders de hele tijd. Op een gegeven moment liep er 1 over ons schuine dak(ramen) vanuit hun badkamer onder invloed drugs en wilde bij ons naar binnen klimmen voor rust. Blij dat het huis verkocht is , beschimmeld, en met nu probleemloze buren.

  • KC

     

    Eindelijk. Dat had al veel eerder moeten gebeuren. Er is veel te veel overlast. De gemeente luistert niet naar de mensen die overlast ondervinden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert