Verenigingen naar gemeentehuis voor lagere huur sportvelden

DRONTEN
De huur van de sportvelden in Dronten moet met tien procent omlaag. Dat vinden zeven grote buitensportverenigingen in de gemeente. Eerder gaf de wethouder aan de huur juist te willen verhogen. 

Na een brandbrief in januari aan de gemeenteraad en het college van B en W, stappen de clubs dinsdagavond naar het gemeentehuis. Daar willen ze opnieuw pleiten voor lagere huurprijzen van de sportvelden. 

Volgens de verenigingen worden de vaste lasten steeds hoger en kan dat zo niet langer. Daarom willen ze dat de huur vanaf juli naar beneden wordt bijgesteld. Wat de sportclubs betreft, is het nu een goed moment om de kosten aan te passen omdat de sportnota nog wordt opgesteld.  

reacties (9)

 • Huur en spelers

   

  Zie hier wat ongenuanceerde meningen langskomen.Dat Asvd spelers aantrekt,dan doen de sponsors van de club,dit heeft niks met de club te maken.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Volgens mij heeft de provincie nog ergens een flinke pot voor het één af andere "kunstobject" in de provincie. Ik denk dat de burgers meer behoefte hebben aan een flinke investering in het sportgebeuren? Maar ja, dat is dan een behoefte van de burgers en niet van de bobo's?

  reageer
 • Astrid

   

  Als ASVD de spelers uit heel nederland haalt en betaald dan is daar geld zat en betalen ze maar gewoon de huur. De andere clubs mogen korting krijgen mits het te goede komt voor de kinderen die sporten niet aan betaalde spelers, trainers of bestuur!

  reageer
 • Frank

   

  Je kan van alles willen in dronten maar de potjes zijn allang verdeeld. Geen potje blijft ongebruikt om dingen maar stil te kunnen houden.

  reageer
 • dronter

   

  als de lasten te hoog zijn moet je gewoon de contributie verhogen! wie betaald er mee aan mijn hondenbelasting?

  reageer
 • Dnonten

   

  Als je een laag inkomen hebt mag je blij zijn dat je kind kan sporten. Contributie verhogen betekent dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen niet mee kunnen doen Dat is dieptriest voor het hele gezin. Voor een hond kies je. Kun je deze belasting niet betalen, informatie bij de gemeente. Misschien dat je kwijtschelding aankan vragen

 • laat alle reacties zien
 • Dronten

   

  De huren van de t dok mag ook wel omlaag. Laat alle verenigingen dat maar aan de gemeente weten. De sporthal niet voorzien van douches voor mensen met een beperking. Zij kunnen niet zelfstandig douchen. Er zijn geen goede douchestoel en en het invalidentoilet wordt gebruikt voor opslag. Een vereniging die sport op maat biedt heeft hier veelvuldig mee te maken

  reageer
 • Eefje

   

  Er zijn veel verschillende soorten beperkingen. De ene douchestoel is de andere niet, dus stellen dat geen enkel mens met een beperking zelfstandig kan douchen in het Dok is echt onzin. Als het gehandicaptentoilet als opslag wordt gebruikt, moet u klagen. Dan hoeft de huur dus niet omlaag, Optisport moet er op aangesproken worden.

 • tis wa

   

  Tja....ik wil ook wel dat mijn huur niet meer omhoog gaat. Elk jaar drukken ze weer zoveel procent huurverhoging. erbij.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Dan gaan wij ook naar de gemeente ik wil lagere belasting

  reageer
 • Anoniem

   

  De huur in de binnenhalen mogen ook wel omlaag!!! Belachelijk hoe duur het afhuren van het dok is en wat je er voor krijgt. Slecht stromende douches, temperatuur van het water is ook niet altijd prettig en vieze kleedkamers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert