Marknesserbrug wordt definitief 'stadspoort' Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Wo 19 april 2017 | 11:47 • Woensdag 19 april 2017 | 11:47
De Marknesserbrug bij Emmeloord wordt volgend najaar definitief vervangen door een gloednieuwe brug. De gemeenteraad stemde dinsdag in met het stadspoort-ontwerp dat de toegang naar Emmeloord meer allure moet geven.

VVD en SP stemden tegen het voorstel om de 3,6 miljoen euro kostende stadspoort-variant te bouwen. Het ontwerp is ruim een half miljoen duurder dan twee andere voorgestelde varianten. De SP wees erop dat met dat half miljoen ook andere dingen konden worden gedaan. De VVD vindt dat de gemeente zuiniger met het geld van de burgers om zou moeten gaan.

Een meerderheid van de gemeenteraad kiest toch voor de uitstraling van de brug. Volgens ONS Noordoostpolder is die stadspoort-variant bovendien voor fietsers de veiligste.

De nieuwe brug moet zeventig tot tachtig jaar meegaan. Daarmee zou nieuwbouw uiteindelijk goedkoper zijn dan renovatie, waarvoor de gemeenteraad drie jaar geleden koos. Nadat de aannemer die opdracht teruggaf, kwamen er nieuwe opties op tafel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel