Nog 5 airgunners bij dodenherdenking

DRONTEN
Dit jaar komen er vijf airgunners naar de dodenherdenking in Dronten. Vorig jaar waren dat er nog acht, maar twee van hen zijn overleden en een ander kan niet komen vanwege zijn gezondheid. Dat zegt voorzitter Dirk Drogt van de stichting 4 mei herdenking Dronten

De airgunners zijn jaarlijks aanwezig op de dodenherdenking op het Redeplein in Dronten. De boordschutters van de Royal Air Force zaten achterin de vliegtuigen die Duitsland bombardeerden. Van één van de neergehaalde Lancastervliegtuigen is in een Dronter akker een propeller gevonden, die verwerkt is in het oorlogsmonument. 

De airgunners, die allemaal in de negentig zijn, worden op 2 mei door de burgemeester ontvangen in De Meerpaal en gaan de dag daarna op bezoek bij woonzorgcentrum De Regenboog. 

reacties (2)

 • Bert

   

  Houd toch eens op met je te bemoeien met dingen waar je geen verstand van hebt :)

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Houd toch eens op met dat gesol met bejaarden.

  reageer
 • Hans

   

  Ik weet niet wat u bezielt heeft tot het plaatsen van deze reactie maar respect voor wat deze mannen voor ons hebben betekend blijkt er niet uit. Ik ben hen eeuwig dankbaar dat zij hun leven in de waagschaal hebben gesteld om ons nu in vrijheid te kunnen laten leven. Overigens komen zij hier ieder jaar uit vrije wil, dus van "gesol" is dus helemaal geen sprake.

 • JanB

   

  Ik heb diep respect voor wat deze mannen voor ons gedaan hebben en vindt het prachtig dat zij nog kans zien om deze herdenking bij te kunnen wonen. Ik kan er echter met de beste wil van de wereld niet bij dat iemand dat gesol met bejaarden durft te noemen!!

 • Sergei

   

  Gesol met bejaarden???? Hoe onrespectvol! Mede dankzij deze mannen hebben wij ons vrijheid en deze herdenking is ten ere van hen die gevochten hebben voor ons. Ze zijn meer dan welkom en mijn respect is zeer groot.... Wat jou betreft daarin tegen......

 • Ben

   

  Houd toch eens op met dat gesol met andermans wensen, gevoelens enz. Als je deze jongens, want onder elkaar in de kantine van het ISK op de Harskamp voelen- en gedragen zij zich weer als jongens, eens hebt meegemaakt zou je er heel anders over denken en ze deze kostbare momenten niet willen ontnemen. Maar mogelijk heb je voor geen enkel mens respect, zelfs niet als je aan hen je vrije leven te danken hebt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert