Marc Witteman toezichthouder Batavialand

FLEVOLAND
Voormalig gedeputeerde Marc Witteman wordt namens de provincie Flevoland toezichthouder bij de stichting Erfgoedpark Batavialand. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

Provinciale Staten hebben in december ingestemd met Batavialand, waarin het Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Bataviawerf en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed opgaan. De provincie draagt hierin bijna tien miljoen euro bij aan eenmalige subsidies en jaarlijkse bijdragen. Om te zorgen dat Batavialand de subsidieverplichtingen nakomt, is afgesproken dat er een toezichthouder wordt benoemd. Dat wordt nu Marc Witteman. Hij moet elk kwartaal verslag uitbrengen.

Witteman is sinds januari 2015 burgemeester in Stichtse Vecht. Daarvoor was hij sinds september 2010 vijf jaar gedeputeerde in Flevoland, met als portefeuilles onder meer financiën, jeugdzorg, bestuurlijke vernieuwing en de natuurzone Oostvaarderswold. In 2011 zat hij in het college van GS dat vanwege Oostvaarderswold opstapte. 

reacties (7)

 • Inwoner

   

  Dit moet je niet willen. Op deze wijze blijf je mensen binnenhalen die aan de basis hebben gestaan van de nu noodzakelijke aanpassingen en dus ellende. Gaat niet om de kwaliteiten van de beoogd bestuurder, maar het blijft op deze wijze teveel sturen vanuit 'binnenhuis'. Deze bestuurder derhalve dus afwijzen!

  reageer
 • kustbewoner

   

  Verkeerd beleid van GS. Iemand die op afstand woont en werkt benoemen in dit precaire dossier. Hij kan er niet elke dag bovenop zitten aangezien hij nog tal van andere bekleedt.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Batavialand is en blijft een grote zeepbel ! De bevalling was al zwaar en de eerste problemen rijzen al de pan uit. Bestuurlijk en organisatorisch een grote puinhoop en het personeel in grote onzekerheid. Gedeputeerde Rijsberman zei na afloop van de Provinciale Staten vergadering dat hij blij zou zijn als hij van deze protefeuille af zou zijn en dreigt nu een ex-collega in het diepe te gooien . Meneer Marc Witteman bezint eer gij eraan begint !

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wat verdiend zoiets eigenlijk?

  reageer
 • joop

   

  lekker weer een dik betaalde klus. kassa!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Verstandig besluit! Ogen open Marc, het is een grote farce! Laat geen smet toe als burgemeester. Hard optreden en afrekenen zal zeer waarschijnlijk op korte termijn al noodzakelijk zijn.

  reageer
 • KC

   

  Marc let goed op de financiële geldstromen, want het is nu een aardige puinhoop. Ook de bezoekers aantallen zijn veel te hoog begroot. Succes en ga zeker praten met Laura Bouwmeester.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert