Minder treinen door defect spoor

ALMERE
Treinreizigers die van Utrecht en Amsterdam richting Almere willen reizen, moeten nog tot middernacht rekening houden met vertragingen. Reizigers uit Hilversum ondervinden de meeste hinder. Zij moeten omrijden via Weesp. 

Stuk rails moet vervangen worden
Volgens een woordvoerder van ProRail is tussen Weesp en Almere het spoor over een lengte van 60 meter het spoor beschadigd. Dit stuk moet vervangen worden.

Omdat dit veel hinder geeft, is besloten om de rails vannacht te repareren. Tot die tijd kunnen treinen met maximaal 40 kilometer per uur over beschadigde stuk rails rijden. Om die reden heeft de NS een aantal treinen per uur geschrapt. Normaal passeren er zo'n 12 treinen per uur, nu zijn dat er maximaal 8. Prorail verwacht dat de werkzaamheden tot tenminste morgenochtend vijf uur zullen duren.

Libelle Zomerweek
Volgens ProRail is bij de aangepaste dienstregeling rekening gehouden met de Libelle Zomerweek. Het evenement blijft gewoon bereikbaar, maar reizigers zullen wel iets langer onderweg zijn.

reacties (8)

 • Jo

   

  Je staat stokstijf als een intercitiy voorbij raast, vraag mij af of het echt wel helpt aan de veiligheid van het spoor!

  reageer
 • Bij prorail en bij de NS hebben ze overal wel een manager voor. Nog even en men heeft bijna meer managers dan werk volk. Heeft wel als nadeel dat men wel veel plannen maakt maar die nooit uitvoert, immers het werkvolk is wegbezuinigd. En wat manager goed kunnen is roepen om meer geld, want ze verdienen toch zo weinig. Nee dames en heren managers het wordt tijd voor kwalitatief goede manager.

  reageer
 • SocialD

   

  Kan gebeuren, maar om dan de stoptrein ook de helft kleiner te maken terwijl het extra druk is...... Beetje jammer

  reageer
 • Julia

   

  Ik reis 4x per week met de trein richting schiphol. En het is geen pretje. Minstens 2 à 3x per week dikke vertraging zodat ik aansluitingen mis. Ook gebeurd het regelmatig dat de trein niet rijdt 's morgens . De reden is onbekend. Dan sta je weet een half uur extra te wachten. Voor mij houdt het op. Ik ga voortaan gewoon weer met de auto.

  reageer
 • Robert

   

  Dit zou in omliggende landen hooguit 2 uur hebben geduurd in plaats van een hele dag ernstige reizigersoverlast. Zegt weer veel over prorail en ns.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  de libelle regen week lekker belangrijk , mensen die naar hun werk moeten die hebben er last van .

  reageer
 • Almeertje.

   

  Elke dag wel wat. Vorige week op 1 dag. 3 keer vertraging gehad.

  reageer
 • Hans

   

  Stap je toch lekker in de auto heb je 5 dagen per week file.

 • Anoniem

   

  Lekker dan voor die gene die naar de libelle beurs gaan

  reageer
 • de libellebeurs blijft gewoon bereikbaar staat er toch

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert