Emmeloorder bekent stelen putdeksels

NOORDOOSTPOLDER
Een 23-jarige man uit Emmeloord heeft bekend dat hij in maart in Noordoostpolder meerdere putdeksels heeft gestolen. Het ging om de deksels van rioleringsputten die in de stoep zitten. Ze verdwenen onder meer van bedrijventerreinen en uit enkele dorpen in de gemeente.

Volgens de politie is de verdachte bij onderzoek in beeld gekomen. In totaal verdwenen in maart zo'n dertig putdeksels. De Emmeloorder heeft niet alle diefstallen opgebiecht en ook niet verteld waarom hij de deksels meenam. 

De gemeente liet eerder weten dat de deksels als oud ijzer weinig opleveren. De kosten voor vervanging zijn aanmerkelijk hoger; de deksels kosten zo'n 100 euro per stuk.

Volgens de politie gaat het Openbaar Ministerie nu bepalen of de man een boete krijgt of dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden.

 

reacties (6)

 • Marja

   

  Alle putdeksels natuurlijk terug betalen. Daarna nog een flinke straf levensgevaarlijk als je in het donker daar in loop.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Gasten die dit soort acties uitvoeren hebben meestal geen cent te makken. Als het al bij een rechter voorkomt is de eventuele strafmaatregel voor de dader zelf lachwekkend. Politie inzet, deksels vervangen, gerechtskosten, handig advocaatje voor de dader het kost de maatschappij in ieder geval weer klauwen vol met geld. De dader? Ach die baalt hoogstens een beetje.....

  reageer
 • Ed

   

  En daarom is bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg zo onverstandig en inefficiënt. Zwakbegaafde / verwarde types die putdeksels jatten of andere domme streken uithalen, hebben begeleiding nodig. Preventief werken is beter dan achteraf de schade herstellen en straffen.

 • Koos

   

  Bepalen of de mannen boete moeten krijgen???? Deze man moet zeer extreem zwaar gestraft worden voor zijn daden en boeten voor zijn daden wat hij gedaan heeft.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Niet zo handig om het bij de lokale oudijzerboer aan te bieden! !

  reageer
 • slim

   

  De gestolen deksels ( 30 dus a € 100,--) laten betalen. En als straf 200 uur hulp verlenen bij Talma..

  reageer
 • Frits

   

  De deksels moeten ook geplaatst worden. Dat heeft ook geld gekost, niet alleen de materiaalkosten. Gaat dus om een beduidend hogere schadepost dan €3000.

 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Ik hoop dat hij in iedergeval de schade mag vergoeden. Of dragen we volgend jaar deze lasten samen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert