Boeren eisen deel opbrengst windpark op

NOORDOOSTPOLDER • Do 18 mei 2017 | 19:13 • Donderdag 18 mei 2017 | 19:13
Zo'n 30 boeren uit Noordoostpolder hebben Westermeerwind BV voor de rechter gedaagd. De boeren vinden dat zij op basis van afspraken in het verleden recht hebben op een belangrijk aandeel in het buitendijkse windpark in Noordoostpolder. Dat deel zou een waarde van enkele tientallen miljoen euro vertegenwoordigen. Volgens de boeren probeert Westermeerwind, de ontwikkelaar van het buitendijkse deel, onder die afspraken uit te komen. 

De boeren beroepen zich op een convenant uit 2002. Zij hebben destijds hun rechten opgegeven om een solitaire windmolen op hun eigen erf te bouwen, omdat de gemeente dat wilde. In ruil daarvoor zouden ze mogen participeren. Het buitendijkse windpark is nu klaar, maar deelname en de hoogte van de vergoedingen zijn nog steeds niet geregeld. 

Westermeerwind laat weten dat zij zich aan alle in het verleden gemaakte afspraken zal houden en is zich van geen kwaad bewust. Ze willen de participatie voor het einde van het jaar definitief geregeld hebben. Ook inwoners van Noordoostpolder kunnen dan intekenen.

Maandag dient de zaak bij de rechtbank in Lelystad. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel