Raad staat achter 'blijverslening' voor oudere inwoners

LELYSTAD
De gemeente Lelystad trekt de komende twee jaar twee miljoen euro uit voor het verstrekken van zogeheten blijversleningen. Een meerderheid van de raad steunt het voorstel van het college van burgemeester en wethouders daarvoor. Ouderen in de stad kunnen zo'n blijverslening aanvragen om hun huis zodanig aan te passen dat ze er langer kunnen blijven wonen. 

Langer zelfstandig wonen
Het beleid van de overheid is erop gericht dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. En uit onderzoek blijkt dat ouderen dat zelf ook willen. Voorwaarde is dat de huizen levensloopbestendig gemaakt worden. Alleen hebben niet alle oudere woningbezitters voldoende geld om aanpassingen te verrichten. Geld lenen is voor deze groep ook moeilijk. 

25 leningen
Het college verwacht in het eerste jaar zo'n 25 leningen uit te geven. De hoogte van leningen is lastig in te schatten, omdat er landelijk nog weinig ervaring bestaat. Uitgaande van 25.000 euro kunnen circa 80 leningen worden verstrekt. Dat moet voldoende zijn voor 2017 en 2018.

reacties (1)

  • wolverine

     

    Waarom lenen? en waarom gast er heel veel geld naar bodemloze putten,zoals asielzoekers die krijgen alles voor elkaar hier.en onze ouderen die hier hebben gewerkt moeten lenen.schandalig.ruikt naar dat onze mensen kunnen afbranden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert