Kamp Seedorf genomineerd voor Dutch Street Art Awards

ALMERE • Ma 29 mei 2017 | 16:51 • Maandag 29 mei 2017 | 16:51
Een muurschildering van het Almeers/Amsterdams straatkunstcollectief Kamp Seedorf is genomineerd voor de Dutch Street Art Awards in de categorie Best Message. Het gaat om een afbeelding van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

De muurschildering bij de ingang van het metrostation op de Wibautstraat in Amsterdam is een hart onder de riem van de zieke burgemeester. Onlangs maakte Van der Laan bekend dat hij kanker heeft. De afbeelding werd in februari door Kamp Seedorf aangebracht. Met het Gemeentelijk Vervoersbedrijf was afgesproken dat het kunstwerk mocht blijven. Desondanks is de muurschildering verwijderd door een medewerker van het GVB. Hij was door een vakantie niet op de hoogte van het besluit. Het kunstwerk komt niet meer terug.

Rond Kamp Seedorf is omgeven door geheimzinnigheid. De leden van het collectief zijn allemaal anoniem en willen dat ook blijven. Ze plaatsen ongevraagd muurschilderingen van opvallende mensen. Ook in Almere zijn de nodige kunstwerken te zien.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel