Startsein voor komst tiny houses

LELYSTAD
Met het aanwijzen van locaties in de binnenstad, de stadsrand en de kust heeft de Lelystadse gemeenteraad het startsein gegeven voor de komst van tiny houses. Dit zijn kleine woningen met een oppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter waar mensen permanent wonen. Het betreft een experiment, dat na twee jaar wordt geëvalueerd.

Het college van burgemeester en wethouders had veel meer locaties in kaart gebracht. De raad koos dinsdagavond voor het gebied ten noorden van Het Kofschip, de zone langs de Uilenweg bij het Bovenwater en stroken bij de jachthavenlocatie Lelystad-Haven, binnen de strekdammen van de Houtribhaven/Parkhaven en de Flevo Marina.

Tiny houses mogen niet gebruikt worden als tweede woning, recreatiewoning of commercieel verhuurd worden. Initiatieven op alternatieve locaties kunnen aan de gemeente worden voorgesteld. Duurzaamheid is een belangrijk element bij tiny housing, aldus de raad.

reacties (2)

 • Voormalig Lelystedeling

   

  Wat een ontzettend leuk initiatief van de gemeente! Tiny houses zijn hip, fijn dat er in Lelystad ook ruimte voor komt!

  reageer
 • Harry Klein

   

  Jammer dat Lelystad deze vorm van wonen nu al toelaat. Armoedig ontwerp en geeft een verkeerd signaal in deze fase van onze stad. Dom besluit!

  reageer
 • Roel

   

  U denkt met een vloeroppervlak van slechts 50 m2 wel uit te kunnen komen op een architectonisch hoogstandje? Zal nooit meer kunnen worden dan een schoenendoos.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert