Startsein voor komst tiny houses

LELYSTAD • Wo 7 juni 2017 | 15:04 • Woensdag 7 juni 2017 | 15:04
Met het aanwijzen van locaties in de binnenstad, de stadsrand en de kust heeft de Lelystadse gemeenteraad het startsein gegeven voor de komst van tiny houses. Dit zijn kleine woningen met een oppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter waar mensen permanent wonen. Het betreft een experiment, dat na twee jaar wordt geëvalueerd.

Het college van burgemeester en wethouders had veel meer locaties in kaart gebracht. De raad koos dinsdagavond voor het gebied ten noorden van Het Kofschip, de zone langs de Uilenweg bij het Bovenwater en stroken bij de jachthavenlocatie Lelystad-Haven, binnen de strekdammen van de Houtribhaven/Parkhaven en de Flevo Marina.

Tiny houses mogen niet gebruikt worden als tweede woning, recreatiewoning of commercieel verhuurd worden. Initiatieven op alternatieve locaties kunnen aan de gemeente worden voorgesteld. Duurzaamheid is een belangrijk element bij tiny housing, aldus de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel