Verdachte in drugszaak voelt zich bedreigd

DRONTEN
De 43-jarige Willem S. uit Dronten, die verdachte is een grote drugszaak in Drenthe, zegt dat hij wordt bedreigd. De Drontenaar vroeg de rechtbank in Assen woensdag op de eerste dag van het proces om zijn zaak achter gesloten deuren te behandelen. 

“Mijn cliënt voelt zich niet vrij om in het openbaar te verklaren. Hij is na zijn arrestatie bedreigd”, aldus zijn advocate. De rechtbank ging niet akkoord met het verzoek.

Veiligheid
Twee andere verdachten in de zaak, waarin acht verdachten terechtstaan, verschijnen vrijdag wel achter gesloten deuren voor de rechtbank. Die twee mannen, een 28-jarige man uit Meppel en een 44-jarige Duitser, hebben bij de politie belastende verklaringen afgelegd. De jongste van de twee besloot na zijn arrestatie volledig mee te werken met de politie en heeft bijna veertig gedetailleerde verklaringen afgelegd over de drugsbende, die voornamelijk vanuit Meppel opereerde. 

Dat zij wel achter gesloten deuren terechtstaan heeft te maken met hun veiligheid, aldus de rechtbank. Beide mannen worden beveiligd door justitie sinds vorig jaar informatie bij de politie binnenkwam dat hoofdverdachte Saied H. (33) uit Meppel hen uit de weg wilde ruimen. Dit gevaar geldt volgens de rechtbank niet voor Willem S.

Tweede verdachte uit Flevoland
De acht verdachten staan terecht voor onder meer het smokkelen van bijna negentig kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek via de haven van Antwerpen naar Nederland eind 2014 en in maart 2015. Almeerder Hassan H. (53) haalde de drugs, die verstopt zat in containers met kokosnoten met een vrachtwagen naar Nederland. Hij is de oom van de hoofdverdachte in deze zaak Saied H. en ontkende woensdag in de rechtbank dat hij wist dat er drugs in zat. Willem S. bekende wel dat hij zijdelings betrokken was bij de cocaïnesmokkel.

De groep rond Saied H. uit Meppel wordt verder verdacht van het voorbereiden van een coketransport van 400 kilo in 2015. Ook worden de bendeleden verdacht van witwassen, handel in cocaine in Nederland en Duitsland, speedhandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Donderdag gaat de zaak verder. In totaal duurt het proces tien dagen.

reacties (1)

  • Brinkman

     

    Ja Willem S ze willen gewoon dat je gaat praten anders zoek je het zelf maar uit .

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert