Borden voor keuzevrijheid op taxistandplaats

ALMERE • Do 15 juni 2017 | 22:16 • Donderdag 15 juni 2017 | 22:16
Er komen borden bij de taxistandplaats in Almere Centrum om klanten er op te wijzen dat ze niet per se de voorste taxi hoeven te nemen. Dat heeft de gemeenteraad van Almere donderdagavond besloten.

Het plan van de VVD werd met een ruime meerderheid aangenomen. Op de borden bij Station Almere Centrum komt deze tekst te staan: “Neem de taxi van uw keuze. U bent niet verplicht de voorste taxi te nemen”. 

Het is een reactie op berichten over ruziënde taxichauffeurs bij het station. Ze zouden elkaar bedreigen en intimideren om klanten van elkaar af te pakken. Want in Almere zou de ongeschreven regel bestaan dat klanten altijd de eerste taxi in de rij moeten nemen. Die regel is in strijd met de Taxiwet.

De VVD hield een enquête onder 1.700 Almeerders en daaruit bleek dat een meerderheid niet wist wat de regels precies zijn. Daarop stelde de partij voor om de borden bij het station te plaatsen. Wanneer ze er komen te staan is nog onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel