'Bord moet klanten taxi wijzen op keuzevrijheid'

ALMERE • Ma 5 juni 2017 | 19:22 • Maandag 5 juni 2017 | 19:22
De gemeente Almere moet een bord plaatsen bij de taxistandplaats bij station Almere Centrum met daarop de tekst: “Neem de taxi van uw keuze. U bent niet verplicht de voorste taxi te nemen”. Dat vindt de VVD in de gemeenteraad.

VVD startte enquête na berichten over ruzies 
Ruim twee maanden geleden hebben de liberalen de 1700 leden van het Almeerse raadspanel gevraagd of ze bekend zijn met de regels rondom taxi's in Almere. Aanleiding was de berichtgeving van Omroep Flevoland over ruzies onder taxi-chauffeurs bij de taxistandplaats bij het station.

Waar gaat het over
Chauffeurs zouden elkaar bedreigen en intimideren om klanten van elkaar af te pakken. Het conflict zou draaien om het feit dat er in Almere een ongeschreven regel bestaat dat klanten altijd de eerste taxi in de rij moeten nemen. Maar volgens de Taxiwet mogen klanten zelf kiezen bij wie ze willen instappen. De gemeente concludeerde na gesprekken met de taxibranche en chauffeurs dat er geen sprake was van onrust die kan leiden tot een gevaarlijke situatie. 

Respondenten hechten waarde aan keuzevrijheid 
Uit de enquête blijkt nu dat een meerderheid van 62 procent van de respondenten niet weet dat klanten niet verplicht zijn om bij een rij taxi’s in de voorste taxi te stappen. Ook blijkt dat 67% van de respondenten keuzevrijheid belangrijk vindt. 

Gemeenteraad praat donderdag over dit onderwerp 
Op initiatief van de VVD praat de gemeenteraad aanstaande donderdag over dit onderwerp. Dan zal blijken of de gemeente een bord zal plaatsen bij de taxistandplaats Almere Centrum. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel