Statenlid Vestering biedt excuses aan voor cocaïne-uitspraak

FLEVOLAND

Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren biedt iedereen die zich gekwetst voelt door haar uitspraken van woensdagavond haar excuses aan. Vestering legde een verband tussen Urker vissers en de handel in cocaïne tijdens een debat in het provinciehuis. Daar werd gesproken over de komst van de Spaanse modegigant Inditex naar Lelystad.

Uitspraak van Vestering
"We zijn blij dat er nieuwe werkgelegenheid naar Flevoland komt. 400 werkplekken. Dat is niet mis. Maar we hadden graag gezien dat Inditex zich in Urk zou vestigen. Zodat vissers aan een nieuwe carrière kunnen beginnen. Want de handel in cocaïne vinden we toch ook niet echt een goed alternatief”, aldus de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. 

Verontwaardiging
CDA-Statenlid Koos Hopster zei 'flabbergasted' te zijn door de uitspraak van Vestering. Hij vroeg haar hoe ze aan het beeld van Urk en cocaïne kwam. Vestering verwees toen naar het nieuws over de vondst van 300 kilo cocaïne op de kotter Z-181.

"Laten we niet de Urker vissers in algemene zin op die manier beschuldigen. Dat is niet helemaal correct," onderbrak Commissaris van de Koning Leen Verbeek haar. 

Media krijgt verwijt
Vestering zegt dat haar uitspraak als grapje was bedoeld. Ze verwijt de media dat die te veel aandacht hebben gegeven aan haar uitspraak en niet aan de punten die zij aan de orde wilde stellen rond kinderarbeid. Vestering heeft er veel moeite mee dat een bedrijf naar Flevoland wordt gehaald dat elders in de wereld betrokken zou zijn bij arbeid die is verricht door kinderen..
 

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/148552/flevoland-grote-verontwaardiging-over-cocaine-uitspraak