Pen en papier in de aanslag voor Atalanta

FLEVOLAND
Wordt het de Atalanta of misschien toch weer het Muntvlindertje? Dat is de vraag dit weekend tijdens de Landelijke Tuinvlindertelling. Die gaat vrijdag weer van start en duurt tot en met zondag. Vorig jaar werd het Muntvlindertje, voor de allereerste keer, het meeste geteld in Flevoland, gevolgd door de Atalanta en de Kleine Vos. 

Iedereen met een tuin, of een balkon, kan aan de telling van de Vlinderstichting meedoen. Het enige dat is vereist is een kwartier lang geconcentreerd naar voorbijvliegende vlinders zoeken en tellen. De soorten en aantallen kunnen dan aan de stichting worden doorgegeven via de website of app. 

Kuinderbos
Wie liever buiten de gebaande paden treedt, en buiten de tuin gaat tellen, is zondagmiddag welkom in het Kuinderbos in Noordoostpolder. Daar organiseert boswachter Harco Bergman voor de tweede keer een grote vlindertelling. Daar is geen speciale kennis voor nodig, alleen een gemotiveerde instelling, aldus de boswachter. Tot nu toe zijn er 80 aanmeldingen. 

Tips
Kars Veling van de Vlinderstichting komt ook naar het bos en vertelt over de verschillende soorten die er zijn en geeft tips om ze te herkennen. Bij de vorige editie in het Kuinderbos telden 85 vrijwilligers bijna zeshonderd vlinders van 22 verschillende soorten. 

 

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert