Voetbalcrisis bij eerste elftal FC Almere

ALMERE • Ma 14 augustus 2017 | 22:02 • Maandag 14 augustus 2017 | 22:02
De spelers van het eerste elftal van tweedeklasser FC Almere willen niet langer getraind worden door Maurice Ligeon. De voetballers zijn uit de selectie gestapt. De spelers zijn de onrust zat, die is ontstaan nadat het clubbestuur het ontslag van Ligeon moest terugdraaien.

De club in Almere Haven heeft nu geen selectiespelers meer maar wel twee hoofdtrainers. Het bestuur van ​FC Almere had namelijk al een vervanger aangesteld, Jimmy Simons. Die gaf maandagavond een training aan de voetballers. Dinsdagavond geeft Ligeon een training, maar de kans is klein dat daar spelers op afkomen. 

Hoe heeft het zover kunnen komen?
Volgens het bestuur drukte het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting van FC Almere. Gesprekken over het verlagen van zijn salaris liepen op niets uit. FC Almere zette in april de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli dat de club onvoldoende gronden heeft om de trainer te ontslaan. Ondertussen had de club wel al een nieuwe trainer aangenomen, met een aanzienlijk lager salaris. 

Hoe lang houdt FC Almere dit vol?
Volgens de woordvoerder van het bestuur, Edward van der Weij, verlopen de gesprekken met Ligeon moeizaam en is er vooralsnog geen oplossing voor de ontstane situatie. Volgens hem moet de club Ligeon in de gelegenheid stellen zijn werk te kunnen blijven doen, op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag. "Maar ja, als de spelers niet willen komen trainen. Ik kan ze niet dwingen."

Wat zijn de sportieve gevolgen?
Van der Weij: "Als het moet, stappen we uit de competitie. Een draconische maatregel, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de club dit overleeft. We mogen duizend leden niet in de kou zetten."

Maurice Ligeon was niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel