Voetbalcrisis bij eerste elftal FC Almere

ALMERE
De spelers van het eerste elftal van tweedeklasser FC Almere willen niet langer getraind worden door Maurice Ligeon. De voetballers zijn uit de selectie gestapt. De spelers zijn de onrust zat, die is ontstaan nadat het clubbestuur het ontslag van Ligeon moest terugdraaien.

De club in Almere Haven heeft nu geen selectiespelers meer maar wel twee hoofdtrainers. Het bestuur van ​FC Almere had namelijk al een vervanger aangesteld, Jimmy Simons. Die gaf maandagavond een training aan de voetballers. Dinsdagavond geeft Ligeon een training, maar de kans is klein dat daar spelers op afkomen. 

Hoe heeft het zover kunnen komen?
Volgens het bestuur drukte het salaris van Ligeon te zwaar op de begroting van FC Almere. Gesprekken over het verlagen van zijn salaris liepen op niets uit. FC Almere zette in april de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli dat de club onvoldoende gronden heeft om de trainer te ontslaan. Ondertussen had de club wel al een nieuwe trainer aangenomen, met een aanzienlijk lager salaris. 

Hoe lang houdt FC Almere dit vol?
Volgens de woordvoerder van het bestuur, Edward van der Weij, verlopen de gesprekken met Ligeon moeizaam en is er vooralsnog geen oplossing voor de ontstane situatie. Volgens hem moet de club Ligeon in de gelegenheid stellen zijn werk te kunnen blijven doen, op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag. "Maar ja, als de spelers niet willen komen trainen. Ik kan ze niet dwingen."

Wat zijn de sportieve gevolgen?
Van der Weij: "Als het moet, stappen we uit de competitie. Een draconische maatregel, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de club dit overleeft. We mogen duizend leden niet in de kou zetten."

Maurice Ligeon was niet bereikbaar voor commentaar.

reacties (11)

 • Jan

   

  Het is het bestuur/de woordvoerder die de zwarte piet (sorry Silvana) aan Ligeon willen geven! Zij hebben een fout gemaakt, zij hebben onrust proberen te zaaien in de selectie! Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Misschien moeten al die ongeruste leden een extra ledenvergadering aanvragen en het bestuur naar huis sturen.

  reageer
 • Hans

   

  De koppen bij elkaar steken en oplossen die zaajk

  reageer
 • Almere

   

  Grappig dat hier allemaal mensen reageren die geen idee hebben waar ze over praten. Allemaal aannames en halve waarheden. Feitelijk zijn er 3 partijen die inhoudelijk weten waar dit over gaat. Dat zijn het bestuur, de spelersgroep en Maurice Ligeon. Ze zullen allemaal hun eigen waarheid hebben en doen wat in hun ogen het beste voor hun zelf en/of de club is. Feit blijft wel dat vooral de spelersgroep word gedupeerd door de hele gang van zaken. Een groot deel van de huidige spelersgroep heeft na het faillissement van S.V. Almere de schouders eronder gezet en het 1e elftal zonder veel ondersteuning van andere partijen terug gebracht naar de 2e klasse. Dit is vooral gebeurd uit club liefde. Het zou heel erg zonde zijn zijn als dit word verpest door voorbijgangers die vooral zichzelf belangrijk vinden en niet aan het grotere geheel denken. Het lijkt mij dat de 2 partijen die het in dit geval voor het zeggen hebben (bestuur en Maurice Ligeon) allebei wat water bij de wijn moeten doen en tot een goede afkoopsom moeten komen. Want dit word op deze manier een gebed zonder eind met alleen maar verliezers.

  reageer
 • Raar

   

  Best Grappig dat een team een trainer aan kan stellen / aan kan wijzen. Statutair heb je daar een bestuur voor. Als je de verklaring (brief) van de selectie leest dan staat de club niets anders te doen dan van het tweede het eerste maken en van de 'selectie' het tweede elftal met hun Eigen trainer.

  reageer
 • nou nou

   

  Je zou bijna gaan denken dat als je tweede klasse voetbalt er niets belangrijker meer is dan voetballen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vin

   

  Eeuwige onrust bij fc almere. Over waterwijk as80 btn boys sporting hoor je bijna nooit iets. Maurice staat gewoon op zijn strepen. Het bestuur heeft er zoals zo vaak weer een puinhoop van gemaakt. Zondebok aanwijzen is wat ze aan het doen zijn.

  reageer
 • Peter

   

  Vin, ik wil niet lullig doen, maar ook Sporting is niet zo heel lang geleden failliet gegaan waardoor ze hun eerste team uit de eerste klasse (was het dacht ik) terug moesten trekken. De hoofdtrainer van AS'80 kreeg anderhalf jaar geleden een schorsing van negen wedstrijden. Verder ben ik niet zo op de hoogte, maar doe nou niet dat er maar bij één club gedoe is en dat het bij de rest perfect gaat. Dat is onzin.

 • lid

   

  van werkweigering is sprake wanneer men geld ontvangt.dat is hier bij geen speler het geval.een trainer die de club liever failliet ziet gaan om zelf door te starten is het niet waard om onder te trainen.

  reageer
 • Jansen

   

  Je adresseert je ongenoegen aan het verkeerde adres De trainer heeft een zakelijke afspraak gemaakt met het bestuur dat waarschijnlijk op financieel gebied niet capabel is gebleken Ook rechtspositioneel hebben ze aangetoond dat ze daar ook geen flauw benul van hebben hoe of wat te doen Nu gaat men ten einde raad maar op de man spelen echter jullie moeten bij het bestuur zijn en als lid zou ik mij kapot schamen voor de huidige gang van zaken

 • Vlaag

   

  Tja, hoe luidt het spreekwoord ook weer? Wie wind zaait zal storm oogsten? Het bestuur heeft afgelopen seizoen zelf lopen stoken in de spelersgroep om zo te proberen Ligeon weg te krijgen en zet het stoken nu door. Op deze manier probeeren ze alsnnog Ligeon weg te krijgen.

  reageer
 • johan

   

  dat is werkweigering van de spelers, doei.

  reageer
 • M.s

   

  Geef die man eens ongelijk. Als ze mijn salaris willen verlagen ga ik daar ook niet mee akkoord.

  reageer
 • ach ja het is en blijft een amateur clubje...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert