"23 augustus geen harde deadline voor jachthaven Haddock"

ALMERE
Ook als jachthaven Haddock niet voor woensdag instemt met een nieuwe huurovereenkomst, wil de gemeente toch met de eigenaar in gesprek blijven. Dat laat een woordvoerder weten. Die benadrukt dat de inzet van de gemeente is dat de haven “voor, tijdens en ook na de Floriade” op de huidige plek kan blijven.

Gemeente heeft deel grond nodig
De haven zal in die periode geen gebruik meer mogen maken van een stuk grond dat nu dienst doet als extra parkeerplaats en bootopslag. De gemeente geeft aan dit stuk zelf nodig te hebben voor de Floriade en het Rondje Weerwater.

De eigenaar van Haddock, Philippe van Thiel, zegt zonder dit gedeelte te vrezen voor het voortbestaan van zijn jachthaven. 

Gaat de gemeente direct ontruimen?
Slechts een deel van de grond waarop het bedrijf is gevestigd bezit Haddock zelf. Voor de plek waar de bootjes en aanlegsteigers liggen, is het bedrijf afhankelijk van de gemeente.

Zonder nieuwe huurovereenkomst vervalt volgens de gemeente het recht van Haddock om van die plek gebruik van te maken. Een woordvoerder benadrukt dat de gemeente niet meteen op ontruiming zal aandringen als er woensdag geen nieuwe deal is.

Gang naar de rechter
Van Thiel heeft al aangegeven mogelijk naar de rechter te stappen omdat hij het niet eens is met de voorwaarden van de gemeente.

reacties (8)

 • Desiree Doorzon

   

  Wat is er wel van van Thiel? Het water is van de gemeenschap en de gronden rondom ook. Dan is alleen het stukje met de werf en de opstal in eigendom.

  reageer
 • Piet

   

  Foto 2 is haddock niet! Is havenkom in Almere Haven

  reageer
 • Dirk

   

  tot zo ver rijkt haddock volgens omroep flevoland

 • Steven Stedenwijker

   

  De zullen maar blij zijn dat de gemeente niet bij de brexit onderhandelingen betrokken is. Men laat zich wel erg makkelijk in de kaarten kijken. Geen wonder dat Atlantis met vier miljoen voor een krot op gemeentegrond vertrekt. Frappant blijft dat van Thiel maar een klein stukje grond heeft maar wel zelf als projectontwikkelaar wil optreden voor de woontorens op het eiland. Dit terwijl er niets van hem bij is.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Los of Haddock wel/niet slaatje eruit wilt slaan, vrijwel niemand wil betalen voor wat de gemeente gaat doen. Stop met die Floriade en Hans kan dan zelf blijven bepalen of hij wel/niet naar Haddock gaat.

  reageer
 • Peter

   

  @Hans, jij bent duidelijk nog nooit bij Haddock geweest.

  reageer
 • Hans

   

  Meer dan me lief is. Als jij er zelf vaak kwam heb je het ook achteruit zien gaan. Het is niet meer wat het was. Het is nou geweest zo.

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Men kan nu met zekerheid vaststellen dat de Floriade op zich financiële doemt te mislukken; dat het inderdaad kosten wat het kost die doorgedramde woonwijk er door te jassen! Alles wat men maar groen en geel ziet, wordt aan de Floriade gekoppeld! Daar kan men geen onderbouwing meer op loslaten! Dit debacle scenario heeft niets meer met een maatschappelijke democratie te maken!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  En weer de vooruitziende blik van een waarzegster die de trein gemist heeft.

 • Wethouder Hekking

   

  Zoete woorden van een op machtsmisbruik beluste gemeente. Goed weer spelen maar intussen. Een gemeente die de controle over het grote project Flopriade allang kwijt. Zeer hoog amateuristisch gehalte. Het kan in Almere.

  reageer
 • Qwerty

   

  Gewoon een zakelijke overeenkomst. Een huurcontract kan door zowel huurder als verhuurder worden opgezegd. Het is trouwens mooi weer spelen, niet goed weer.

 • Hans

   

  Een slaatje uit slaan dus. Die opslag zit vol met verrotte boten en de parkeerplaats is al tijden leeg.

  reageer
 • Hein

   

  Dat kan misschien zo zijn, maar het lijkt mij nogal overdreven. Haddock wordt al jaren door de gemeente gedwarsboomd en weggepest. Dan investeert een ondernemer vanzelfsprekend ook minder. Zo kan de gemeente ook ondernemers onderuithalen.

 • Claartje

   

  Je weet blijkbaar niet waar je het over hebt, Hans. Dit klinkt bijna als smeerpraterij. Ik wens de eigenaar alle succes toe, het is te schandalig voor woorden hoe bepaalde mensen van deze gemeente de ondernemer hebben behandeld, zijn zaak naar de knoppen willen helpen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert