Organisatie zeer tevreden over eerste editie Forever Young Festival

ALMERE • Wo 23 augustus 2017 | 11:50 • Woensdag 23 augustus 2017 | 11:50
Zo'n 6.000 ouderen kwamen woensdag af op het Forever Young Festival in Almere. Het gratis festival voor 65-plussers werd voor het eerst gehouden. Organisator Sietse Dugour was erg tevreden over het verloop van het festival en wil er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. De volgende editie staat al gepland voor 22 augustus 2018.

Eenzaamheid bestrijden
Doel van het festival is de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Onder meer Anita Meyer, Willeke Alberti en Berdien Stenberg traden op. Daarnaast was er een reuzenrad waar de ouderen konden 'daten'. Zo leerden ze elkaar beter kennen. Er waren ook nog diverse andere activiteiten, zoals breien. 

Oudste bezoeker
Organisator Dugour houdt een bevredigend gevoel over aan het festival. Vooral als hij ouderen in rolstoel naast elkaar zag zitten bij optredens terwijl ze luisterden en meebewogen met de muziek waar ze vroeger naar luisterden. De oudste bezoeker van het festival was 99 jaar, die kocht volgens de organisator zelf het toegangskaartje via het internet. 

Verbeterpunten
Toch waren er volgens Dugour nog enkele verbeterpunten voor een eventuele tweede editie van Forever Young. Meer horeca omdat er op een gegeven moment rijen ontstonden en meer schaduwplekken waar bezoekers konden schuilen voor de zon. 

Omroep Flevoland was de hele dag aanwezig op het festival. Fragmenten daarvan kan je hier terugzien. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel