Organisatie zeer tevreden over eerste editie Forever Young Festival

ALMERE
Zo'n 6.000 ouderen kwamen woensdag af op het Forever Young Festival in Almere. Het gratis festival voor 65-plussers werd voor het eerst gehouden. Organisator Sietse Dugour was erg tevreden over het verloop van het festival en wil er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. De volgende editie staat al gepland voor 22 augustus 2018.

Eenzaamheid bestrijden
Doel van het festival is de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Onder meer Anita Meyer, Willeke Alberti en Berdien Stenberg traden op. Daarnaast was er een reuzenrad waar de ouderen konden 'daten'. Zo leerden ze elkaar beter kennen. Er waren ook nog diverse andere activiteiten, zoals breien. 

Oudste bezoeker
Organisator Dugour houdt een bevredigend gevoel over aan het festival. Vooral als hij ouderen in rolstoel naast elkaar zag zitten bij optredens terwijl ze luisterden en meebewogen met de muziek waar ze vroeger naar luisterden. De oudste bezoeker van het festival was 99 jaar, die kocht volgens de organisator zelf het toegangskaartje via het internet. 

Verbeterpunten
Toch waren er volgens Dugour nog enkele verbeterpunten voor een eventuele tweede editie van Forever Young. Meer horeca omdat er op een gegeven moment rijen ontstonden en meer schaduwplekken waar bezoekers konden schuilen voor de zon. 

Omroep Flevoland was de hele dag aanwezig op het festival. Fragmenten daarvan kan je hier terugzien. 

reacties (18)

 • .\/\/.

   

  Als je 'eenzame en verwaarloosde' ouderen uit hun isolement wilt halen moet je ze vooral binnen hun eigen leeftijdscategorie bijeen harken!

  reageer
 • Hannes

   

  Voor altijd jong, dan weet Almere in welke sfeer men zich verder kan ontwikkelen. In plaats van een onzekere Floriada!!

  reageer
 • Datisinteressant

   

  De gemeente Almere heeft geen cent betaald (ga het maar navragen). Het geld komt van sponsoren en van de organisatoren die hier heel veel eigen geld in gestoken hebben om een uniek festival voor nu en voor de toekomst te organiseren. Er waren vele bussen met hulpbehoevende ouderen voor wie dit echt een dagje uit was. De 6000 mensen waren er zeker. Niet zeuren dus, maar blij zijn dat er iets leuks wordt georganiseerd dat landelijk heel veel positieve publiciteit heeft gehad. Het was een superleuke dag waar de Almeerse burger geen cent aan heeft hoeven te betalen! Dus een bedankje aan de Almeerse burgers is ook niet nodig. Laten we toch eens blij zijn met dit soort initiatieven!

  reageer
 • Mirjam

   

  Kom voordat u hier wat nepnieuws roept liever met een onderbouwing. Er is in diverse media over de subsidie bericht. Er zijn berichten o.a. op Omroep Flevoland van 8 augustus: "Het gratis festival Forever Young in Almere krijgt vanuit verschillende gemeentelijke fondsen 75.000 euro.". In het artikel volgt verdere uitdieping hierover. De Almeerse politiek was om diverse redenen verdeeld over deze subsidie, maar dat heeft weinig mogen uitmaken. Nergens een tegenbericht gehoord of gelezen. Misschien moet u het zelf nog eens goed navragen.

 • klara hulscher

   

  vond het geweldig.heb genoten ,hoop dat het een vervolg krijgt

  reageer
 • Japioo

   

  Tjonge tjonge wat een negatieve reacties , het was helemaal top geregeld , alles klopte , professionele muziek , vrolijke mensen allemaal , dus dank aan de organisatie , hoop dan dat al die negatievelingen weer achter de geraniums gaan zitten in 2018 , kunnen ze weer lekker zeuren dat het gratis is , drankje op kosten van gedronken kan worden etc etc . Tot volgend jaar

  reageer
 • Ed

   

  Het was toch bedoeld voor eenzame, kwetsbare ouderen en hun begeleiders? Dan is GRATIS prima. Maar niet voor een horde babyboomers die het prima zelf kunnen betalen, Japioo!

 • laat alle reacties zien
 • Dutchie

   

  Hoe kan het dat ondanks de "strenge" controle er toch kinderen aanwezig waren. Gezien mijn te "jonge" leeftijd van 62 mocht ik niet mee met familie. Daarna zie je op de TV Willeke Alberti met een klein jongetje en bij de bingo zitten er ook 2 jonge kinderen.

  reageer
 • Emma

   

  Zag een leuk item hierover bij de NOS. Genietende mensen, geweldig toch !?

  reageer
 • Aaltje ter Voort

   

  Ik ben geweest en heb een top dag gehad. Volgend jaar weer!

  reageer
 • Dan

   

  Super goed initiatief! Daar kunnen andere steden nog wat van leren! Ik mocht er niet heen, maar zag dat veel ouderen genoten hebben van dit festival😀

  reageer
 • Bart en Nicky

   

  Chapeau, Sietse !! We hebben genoten !!

  reageer
 • Japioo

   

  Tjonge tjonge wat een negatieve reacties , het was helemaal top geregeld , alles klopte , professionele muziek , vrolijke mensen allemaal , dus dank aan de organisatie , hoop dan dat al die negatievelingen weer achter de geraniums gaan zitten in 2018 , kunnen ze weer lekker zeuren dat het gratis is , drankje op kosten van gedronken kan worden etc etc . Tot volgend jaar

  reageer
 • Marrie

   

  Wat een stelletje zuurpruimen zeg, laat mensen eens gewoon genieten, gezeik over geld. Mensen die hard hebben meebetaald en -gewerkt, aan de opbouw van NL. All You need is ❤️

  reageer
 • Ed

   

  Marrie, als het budget van dit fesrival inderdaad was besteed aan de eenzame, kwetsbare ouderen voor wie het bedoeld was, zou dat fantastisch zijn geweest. Dat waag ik (en anderen met mij) echter te betwijfelen. Om mensen die terecht vraagtekens plaatsen, uit te maken voor zuurpruimen; dat is niet bepaald aardig of liefdevol van je ..... voor je het weet, loop je met modder te gooien. Een aantal artiesten heeft een leuke "schnabbel" gehad, laten we het daar maar op houden.

 • roosje

   

  wat een gezeur over het geld gun de ouderen ook eens wat er is al zo weinig voor ze te doe maar worden wel overal op gekort Ik ben er vanmiddag geweest heb genoten en vooral als je ouderen in een rolstoel zie mee zingen en met de handen omhoog super toch goed georganiseerd en heb heerlijk een wijntje gedronken op mijn eigen gemeenschap geld waar ik zelf ook aan mee betaal Op naar volgend jaar

  reageer
 • Gerard

   

  Het gaat er niet om of het top geregeld was, mag trouwens ook wel voor een budget van €650.000. Blijkbaar waren er amper kwetsbare en eenzame en bovendien verwaarloosde ouderen (wat het doel was van dit festival). Geen wonder dat de reacties niet positief zijn. Almere had die 75. 000 veel beter aan bijvoorbeeld de voedselbank kunnen besteden of instanties die minima en eenzamen helpen. En anders aan het onderhoud van de stad, waar het groen tussen de stoeptegels uitgroeit en je struikelt over loszittende bestrating. Dat is de boosheid over dit festival van veel Almeerders en dat zou u moeten begrijpen. Ik sluit me aan bij Ed: de artiesten hebben er vast leuk aan verdiend.

 • Gerard

   

  Van de 10.000 "verkochte" kaarten maar 6.000 mensen gekomen? En iedereen weet dat bezoekersaantallen altijd optimistisch worden weergegeven, dus ik vermoed de helft? Afijn, hopelijk leuk voor wie er waren maar wel 75000 Euro door de Almeerder betaald. Zijn we al bedankt?

  reageer
 • Mirjam

   

  Zijn dit de verwaarloosde en eenzame ouderen waarvoor 75.000 is neergeteld? Seriously??

  reageer
 • Festivalgangerw

   

  Wie zegt dat het voor verwaarloosde en eenzame ouderen is? Ik ben niet verwaarloosd en voel me niet eenzaam, ben er geweest en vond het heel gezellig, volgend jaar weer!!!!13203

 • S. de Liefde

   

  Blijft een mooi initiatief Sietse!

  reageer
 • Anouk

   

  Dank voor het aanpassen Er staat nog een keer de Boer i.p.v. Dugour

  reageer
 • kolibri

   

  leuk hoor maar toen we er net langskwamen zag ik misschien 300 man nog geen 10000

  reageer
 • Ed

   

  Zijn dit nu die eenzame, hulpbehoevende ouderen voor wie het festival is bedoeld? Of zelfredzame ouderen die hun kans grijpen om GRATIS wat leuks te beleven? Het gaat om een budget van €650.000,00 heb ik begrepen. Dus dan mag het inderdaad wel een beetje leuk zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert