Forever Young Festival afgelast

ALMERE • Di 13 augustus 2019 | 20:42 • Dinsdag 13 augustus 2019 | 20:42

Het derde Forever Young Festival in Almere gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisatie weten. Er zijn te weinig kaarten verkocht voor het festival dat op 21 augustus zou worden gehouden op de Esplanade in het stadscentrum.

Dit jaar zou het evenement voor het eerst niet gratis zijn. Er waren niet voldoende sponsors om het festival gratis te kunnen houden. Bezoekers zouden dit jaar een kaartje moeten kopen van € 12,50.

Organisator Sietse Dugour schrijft in een mail aan alle betrokkenen dat het besluit om het festival af te gelasten met pijn in het hart is genomen. Anderhalve week geleden zag de kaartverkoop er nog goed uit, maar daarna viel het stil.

Minder kaarten betekent minder inkomsten qua ticketopbrengsten, horeca en merchandising. Daarnaast is de sponsoring ook gekoppeld aan de bezoekersaantallen. Het bestuur van het festival heeft er daarom voor gekozen om het festival te annuleren nog voordat de leveranciers en sponsoren de grootste kosten zullen maken.

Volgend jaar
Het is niet duidelijk of het Forever Young Festival volgend jaar wel door kan gaan. Er waren sowieso hoofdbrekens voor de organisatie wat betreft de locatie. De Esplanade waar de vorige edities werden gehouden, wordt volgend jaar verbouwd. Dugour wil op dit moment nog niet nadenken over een vervolg. Hij wil eerst het afgelaste festival goed afhandelen.

Dugour sluit zijn mail af met de mededeling dat de teleurstelling erg groot is: "Wij hebben ons de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor Forever Young Festival. Wij hebben dat gedaan zonder financiële vergoeding met inzet van ons persoonlijke netwerk en eigen financiële middelen. Niet met als doel een evenementenorganisatie te bouwen maar vanuit onze compassie met kwetsbare ouderen en om daadwerkelijk wat bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel