Forever Young Festival mogelijk niet meer gratis

ALMERE • Ma 8 april 2019 | 12:35 • Maandag 8 april 2019 | 12:35

Het Forever Young Festival in Almere op 21 augustus is mogelijk niet meer gratis. Volgens de organisatie zijn er onvoldoende sponsors en als die niet op tijd gevonden zijn, wordt bezoekers om een bijdrage gevraagd.

Het festival wordt sinds twee jaar gehouden op de Esplanade in Almere en is bedoeld voor 65-plussers. Voor de eerste twee edities konden bezoekers gratis kaarten bestellen.

Wie verzekerd wil zijn van een toegangsbewijs kan kan lid worden van de Forever Young Club. Voor 25 euro mag je niet alleen naar het evenement in Almere, maar ook naar zogenoemde 'Voeten van de grondfeestjes'. Dat zijn disco-party's voor senioren. Doelen zijn gezelligheid en ontmoeting.

De hoofdact van het festival in Almere is Willeke Alberti. Zij heeft laten weten te komen. Verder zal Hennie Huisman een bingo doen en komt Marijke Helwegen een lezing geven hoe je geestelijk jong blijft. Omroep Max heeft besloten een live-uitzending vanaf het festivalterrein te verzorgen. De omroep neemt ook artiesten mee.

De Forever Young-organisatie werkt ook samen met Almere City FC. De club biedt senioren gratis toegangsbewijzen aan voor de wedstrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Flevolander

    Di 9 april Dinsdag 9 april

  Voor niets gaat de zon op. Gewoon betalen niets mis mee. 25 euro voor een dagje uit is een prikje

  reageer
 • Urker

    Di 9 april Dinsdag 9 april

  Helemaal opdoeken die onzin wordt je niks wijzer van

  reageer
 • Karel

    Ma 8 april Maandag 8 april

  @Cindy, Het is een groot misverstand dat geluidsoverlast van zowel kleine als grote evenementen (het gaat om meer dan alleen festivals) maar een paar keer per jaar is. Ik zou er direct voor tekenen. En het "excuus" dat je alles maar moet slikken omdat je in een grote stad woont, is de grootste een slapste dooddoener die er is.

  reageer
 • Cindy

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Ik heb meer last van het verkeer, de bus langs het huis en overvliegende vliegtuigen. Woon vlak bij het centrum, dus ben het geluid wel gewend. Woonde vroeger in Wateringen waar ieder jaar Waterpop is. Ik ging dan lekker een dagje weg. Er is de hele dag wel geluid. Daarvoor woon je in een grote stad. Als je stilte zoekt moet je maar naar het platte land verhuizeb. Oh nee, daar maken de koeien te veel lawaai.

 • Carina

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Betalen ok. Maar van 0 naar 25 euro is wel héél veel verschil!!

  reageer
 • Frenky

    Ma 8 april Maandag 8 april

  En terecht. Ze krijgen al genoeg korting en wij werken er hard voor. Gewoon betalen, oudjes!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

    Ma 8 april Maandag 8 april

  De festivals zijn sowieso op hun retour, langzaam maar zeker. Uit onderzoek blijkt dat het gros van Nederland de geluidsoverlast meer dan zat is, haast nergens is meer een rustmoment. En laten we eerlijk zijn, het bezoekersaantal ten opzichte van mensen die geen festivals bezoeken is te verwaarlozen. Toch hebben we hier in Nederland voor zomers met grote takkenherrie te maken en moet iedereen het maar leuk vinden voor een kleine minderheid.

  reageer
 • Karel

    Ma 8 april Maandag 8 april

  @ Sander. Ik maak zelf wel uit wat voor mij een takkenherrie is. Dat anderen in mijn ogen een wansmaak hebben, vind ik zelfs helemaal prima. Van harte gegund. Het punt is dat ik en anderen er geen last van willen hebben. Ga vooral lekker met zijn allen psychedelic rocken in een geluiddichte hal, heb veel plezier, knock your heart out, maar val er anderen niet mee lastig.

 • Makky

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Je hebt helemaal gelijk Karel. Verlos ons van die pleurisherrie die door de buitenfestivals veroorzaakt wordt.

 • Cindy

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Wat een onzin, de festivals lopen juist heel goed. We wonen nu eenmaal in een grote stad. Als je er last van hebt kun je er ook voor kiezen om die dag wat anders te gaan doen. Het is maar een paar keer per jaar.

 • Flevo

    Ma 8 april Maandag 8 april

  U hebt een hekel aan het geluid waar u kennelijk last van heeft bij evenementen. Helaas voor u zijn festivals erg geliefd bij het grote publiek. U weet de datum, plan een dagje-weg, dan hebt u nergens last van en zelf ook een leuke dag.

 • Sander

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Wat een onzin, het gaat prima met festivals. De EDM scene is nog steeds een enorm exportproduct, om nog maar te zwijgen over succesvolle en grote rock/metal concerten (en groeiende subgenre's zoals psychedelic rock/indie rock)
  Mensen die muziek ''takkeherrie'' noemen snappen überhaupt al niet hoe meningen en de subjectiviteit van smaak werken.

 • K

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Hoe durft u op een dergelijke manier leugens te verkopen? De stelling die u opgeeft is betekenisloos (meer dan zat) en kan dus nooit onderzocht zijn. Moeilijk he? Accepteren dat niet iedereen jouw verbitterde mening heeft.

 • Jansen

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Goed verhaal.

  En wat zijn jouw hobby's?

 • Vrijwilliger

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Ze werven nog steeds vrijwilligers voor de dag zelf, inclusief op- en afbouw van meubilair. Daar is niets aan veranderd.

  reageer
 • Frederique

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Die man noemt precies dezelfde artiesten op als vorig jaar, maar nu moet je lid van een club worden. Erg vaag hoor.

  reageer
 • Ikweeniehoor

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Misschien moet je beter lezen want er staat niet dat je 25 euro moet betalen. Voor die 25 krijg je veel meer dan een kaartje.

 • Drontenaar

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Ook bij dit Almeerse evenement geldt dus weer: er moet vooral veel geld naar de organisatoren. En uiteraard moet er betaald worden, waarom moet alles gratis? ouderen hebben heus wel een paar euro voor iets dat ze leuk vinden.

  reageer
 • K

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Ja de gemeente geeft gratis vergunningen. Er wordt gratis onderzoek gedaan naar (brand)veiligheid. De tientallen beveiligers willen best gratis werken. Hekken en kraampjes worden gratis weggegeven door fabrikanten. Transportbedrijven werken ook op vrijwillige basis om de honderden hekken en kraampjes en het podium gratis te vervoeren.
  Lekker makkelijk weer ‘er moet vooral veel geld naar organisatoren’.

 • B

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Onveilig Verkeer Nederland is er vooral de oorzaak van dat de voor hen ingevulde enquêtes niet serieus genomen zijn. Ook het plaatselijk Lelystadse CDA was geinteresseerd, zeiden ze, totdat iedereen daar vertrok en niets van de grond kwam.

  reageer
 • Cindy

    Ma 8 april Maandag 8 april

  ?????

 • Jopie Groen

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Verkeerde bril op?

 • Jansen de Vries

    Ma 8 april Maandag 8 april

  Dus weer hetzelfde programma als vorig jaar maar nu betaald. En voor de duidelijk, als je 65+ bent ben je niet direct arm hoor! Ik kan het best zelf betalen!

  reageer
 • Brigit

    Ma 8 april Maandag 8 april

  De eerste keer was het leuk, 2e keer minder, want het was veel te druk.
  De artiesten die nu komen waren er vorig jaar ook. Volgens mij wil niemand betalen voor meer van hetzelfde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert