Forever Young gaat entreebewijzen terugbetalen

ALMERE • Wo 21 augustus 2019 | 19:42 • Woensdag 21 augustus 2019 | 19:42

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor het afgelaste Forever Young festival in Almere, krijgen hun geld terug. Dat maakte de organisatie woensdag bekend, de dag dat het festival gehouden zou worden. Het evenement werd vanwege onvoldoende belangstelling afgelast.

De kaartjes voor het ouderenevenement kostten 12,50. Volgens de organisatie hebben zo'n 1500 mensen dat ook daadwerkelijk betaald. Nadat duidelijk werd dat het evenement niet door zou gaan, bleef het de vraag of mensen hun geld terug zouden krijgen. Aan die onduidelijkheid komt nu een eind. De organisatie laat weten dat 500 mensen hun geld inmiddels terug hebben. De rest volgt later deze week.

Volgens de organisatie hoeven de meeste bedrijven en artiesten die mee zouden werken aan het festival geen compensatie voor gederfde inkomsten. Artiestenbureau Bands & Acts uit Groningen bestrijdt dat. Via dat bureau was de tributeband 'Not The Rolling Stones' geboekt. Het schadebedrag bedraagt zo'n 3000 euro en het bureau probeert dat tevergeefs te verhalen op de organisatie van Forever Young.

Het Forever Young festival is een jaarlijks evenement in Almere speciaal voor ouderen. De eerste edities trokken duizenden bezoekers. Dit jaar moesten de bezoekers voor het eerst betalen voor het festival. Doordat de kaartverkoop tegen viel trok de organisatie vorige week de stekker uit het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel