Eerste mandje verse soja voor gedeputeerde Appelman

LELYSTAD
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman heeft woensdag officieel het eerste mandje verse soja (Hollandse Edamame) overhandigd gekregen. Dat gebeurde bij het bedrijf Dutch Soy, aan de Edelhertweg tussen Lelystad en Dronten. 

Bij het bedrijf was woensdag ook een open dag. Bezoekers konden de proefvelden met soja bekijken. Nu wordt verse soja veelal geïmporteerd uit Azië, waar het een populaire snack is.
 
Peter Strijk van Dutch Soy verwacht dat er volgend jaar vier tot vijf hectare soja in Flevoland groeit, bedoeld voor de verse markt.

Dutch Soy is niet de eerste teler van soja In Flevoland. Er zijn meer initiatieven, maar de hoeveelheid hectares is niet groot. De provincie en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland zien graag dat Flevoland zich ontwikkelt tot een soja-provincie

reacties (2)

 • Tuinworm (de gewone)

   

  Bij Appie 10 diepvriesboontjes (weliswaar uit buitenland) voor 2 euro, Je moet wel het erwtje er uit peuteren, want de schil is niet eetbaar.

  reageer
 • Anne Vink

   

  Het is niet de eerste soja in Flevoland. 10 jaar geleden is de Biologisch Dynamische boerderij "De Stek", aan de Jupiterweg 12, in Lelystad al begonnen met het telen van soja. De edamame is daar al te koop. Op woensdagmiddag is zaterdag ochtend kun je daar verse sojaboontjes krijgen. De eigenaar Renee Hoekendijk heeft ze zelf veredeld en geschikt gemaakt voor de teelt. De eigenaar van Dutchsoy is zelf twee jaar geleden bij haar langs geweest en toch gaat hij met de veren strijken alsof hij de eerste teler is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert