Vertraging door ongeval tussen Ketelbrug en Lelystad

LELYSTAD
Verkeer op de A6 tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord heeft woensdagochtend vertraging ondervonden door de nasleep van een ongeval. Rond zes uur sloeg op de rijbaan richting Lelystad een auto over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond. 

Op het hoogtepunt van de drukte was het verkeer richting Lelystad zo'n 20 minuten langer onderweg.  Omdat de vangrail flink beschadigd is geraakt, werd in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten. 

Rijkswaterstaat heeft 's ochtends eerst een zogenoemde barrier geplaatst. Rond de plek van het ongeval geldt sindsdien een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. De beschadigde vangrail wordt vermoedelijk in de loop van de middag vervangen.

reacties (7)

 • DeBranderMan

   

  Gelukkig is de tijd van geautomatiseerde voertuigen op de snelwegen zeer nabij. Want die toekomst, die ontwikkeling, dat zal het aantal ongelukken op snelwegen nog nog verder minimaliseren. De nagenoeg onvermijdelijke toekomst.

  reageer
 • MKM

   

  Lijkt me vrij logisch dat op de gegeven plek direct wordt gerepareerd.

  reageer
 • Sm

   

  En dan klapt die auto door het gat naar de tegenovergestelde rijbaan en frontaal op een andere wagen. Dan is het land te klein en heeft Rijkswaterstaat het gedaan. Een vangrail is gewoon een vereiste met die snelheden tenzij er een hele ruime middenberm is.

  reageer
 • MarkS90

   

  Altijd haast zeker? Juist door opgewonden standjes in het verkeer gebeuren er ongelukken.

  reageer
 • Ron

   

  Eens hoor. Er zijn zoveel 80-100 km wegen in de polder zonder vangrail. Dus ik snap ook niet waarom dat moet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bert

   

  Veiligheid voor alles dus ja die vangrail moet direct gerepareerd worden.

  reageer
 • Moi

   

  De rijstrook is de hele spits dicht want de vangrail is beschadigd..... ? Kan er niet gereden worden zonder vangrail? Of moet die vangrail persé nu worden gerepareerd? een zogenaamde "spoedreparatie" alsof de kans groot is dat er juist op die plek weer iemand over de kop vliegt.... Sterkte in de file!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert