Van Geel gaat commissie Oostvaardersplassen leiden

FLEVOLAND • Do 7 september 2017 | 12:55 • Donderdag 7 september 2017 | 12:55
Pieter van Geel is benoemd tot voorzitter van de commissie die gaat bekijken hoe het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen kan worden verkleind. Ook gaat de commissie de provincie Flevoland helpen om meer recreatie in het natuurgebied mogelijk te maken.

Van Geel was staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in drie kabinetten Balkenende. Daarna was hij fractievoorzitter en vice-fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. Van Geel wil voorlopig niet reageren, maar noemt het wel 'een boeiend proces met vele aspecten'.  

"Advies met kerst klaar" 
Hoewel de provincie nog bezig is met de werving van de andere leden, moet de commissie Oostvaardersplassen volgende maand al aan de slag gaan. Volgens de planning moet er rond de kerst een advies liggen over hoe het provinciale beleid voor de Oostvaardersplassen eruit gaat zien.

Verantwoordelijkheid overgenomen
De provincie Flevoland nam de verantwoordelijkheid voor het beheer van de Oostvaardersplassen eind vorig jaar over van het Rijk. De provinciale politiek vindt in meerderheid dat het aantal grote grazers in het gebied terug moet. Ook moeten de recreatieve mogelijkheden worden uitgebreid. De SGP en de VVD die het initiatief namen voor de plannen hadden dit als voorwaarde gesteld.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel