Oud-trainer Ligeon van FC Almere krijgt ruim 4.500 euro mee

ALMERE
Voetbalclub FC Almere moet oud-hoofdtrainer Maurice Ligeon nog ruim 4.500 euro betalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB vandaag bekend gemaakt. Vorige week besloot de commissie al dat de voetbalclub de trainer mocht ontslaan. Daartegenover staat dus wel een vergoeding van 4.525 euro. 

Soap
Bij de Almeerse voetbalclub is het al maanden onrustig. Trainer Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, maar na een jaar wilde de club niet langer met hem verder. De club kon zijn salaris niet betalen en Ligeon nam met een lager bedrag geen genoegen. 

Uiteindelijk kwam de zaak in juli voor de arbitragecommissie van de KNVB. FC Almere had inmiddels een nieuwe trainer aangenomen en wilde Ligeon ontslaan. Maar volgens de KNVB was daar onvoldoende reden voor en dus moest de club Ligeon weer in dienst nemen. 

Selectie
De selectiespelers weigerden inmiddels te trainen en spelen onder leiding van Maurice Ligeon. De spelers waren de onrust zat, die is ontstaan nadat het clubbestuur het ontslag van Ligeon moest terugdraaien. Daarop besloot FC Almere dat die spelers niet meer tot de selectie behoorden. Ook de nieuwe trainer, Jimmy Simons, stapte op vanwege de trainerssoap. 

Nieuwe trainer
Inmiddels staat de selectie onder leiding van assistent trainer Sandor Augustijn. De club is op zoek naar een opvolger maar volgens voorzitter Edo Westerbeek van FC Almere is dat 'best moeilijk' omdat de club met een laag budget moet werken. 

Westerbeek sluit niet uit de huidige interim-hoofdcoach Sandor Augustijn hoofdtrainer blijft bij de zaterdag tweedeklasser, als er geen geschikte opvolger voor Simons wordt gevonden. Komend weekend begint de competitie weer. 

KNVB
Na de spoedarbitragezitting vorige week ziet de KNVB nu ook in dat er bij FC Almere echt een onwerkbare situatie is ontstaan. Daarom mag de club de trainer ontslaan. Zijn contract wordt per 1 november ontbonden. Tot die tijd hoeft de trainer niet meer bij de club te verschijnen. 

Na afloop van de spoedarbitragezaak vorige week donderdag reageerde voorzitter Edo Westerbeek van FC Almere tevreden. Toch gaf hij aan dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn en dat ook het bestuur van FC Almere fouten heeft gemaakt. 


 

reacties (7)

 • Anneke

   

  Irma hoort dus ook bij dat kliekje. Dit is precies de reden dat de leden niet durven op te staan. Bevalt het je niet dan ga je toch weg bij de club. Of 'oooh jij geeft je op als vrijwilliger'. Einde van het seizoen leegloop bij fc.

  reageer
 • Klein duimpje

   

  Maurice Ligeon laat je niet gek maken. De mensen in jouw direkte omgeving weten wel beter. Wanneer de tijd rijp is zal je even goed uitleggen wat er zich daadwerkelijk daar allemaal heeft afgespeeld. Zoals een paar slimme mensen toch opmerken heeft er zich meer afgespeeld dan die clowns naar buiten hebben gebracht via de media. Wie het laatst lacht lacht het best!

  reageer
 • Irma

   

  En de laatste die lacht is Fc Almere, als je het viervoudige krijgt aangeboden, maar je wilt niet communiceren, krijg je 4500,- en kun je net de advocaat kosten betalen. En waarom achteraf komen met evt verhalen, had een kerel geweest en niet achteraf gaan blaffen. Alleen maar verliezers, zo zonde

 • Roel

   

  Snel betalen en weer verder met de club en voortaan eenjarige contracten geven.

  reageer
 • Lsd ssa

   

  Nou die komt mooi van een koude kermis thuis

  reageer
 • alfred

   

  Die heeft zijn hand even overspeeld ! vooral niet communiceren, dat heeft hem heeeeeeeel veel geld gekost. En heel veel reputatie schade.

  reageer
 • M Janssen

   

  Wat zou jij doen als je werkgever van de ene op de andere dag je doorlopende contract stopzet? En dit daarna ook nog eens in de media communiceert. Ik zou ook wel klaar zijn met mijn werkgever dan hoor.

 • laat alle reacties zien
 • Jon

   

  Zo wat zal die zich achter ze oren krabben....

  reageer
 • Ferry

   

  Ik hoop dat Ligeon snel een nieuwe club vind en ik wens hem veel succes toe in de toekomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert