Eerste tiny house in Poort bewoond

ALMERE
Op het terrein in Almere-Poort waar eind deze week de tiny housingmanifestatie begint, is het eerste huisje bewoond. Sinds kort woont Hennie Tibben in een woninkje van 40 vierkante meter. Ze heeft alles wat ze nodig heeft, zegt ze. Zelfs een wasmachine.

In het buurtje in wording wordt gewerkt aan de bouw van meer kleine woningen. Vanaf zaterdag kan iedereen een week lang de kleine huisjes bezoeken. Ook is er een uitgebreid programma met een informatiemarkt, workshops en rondleidingen.

Helemaal gewend
De huisjes die hier komen te staan, zijn geselecteerd uit 450 ontwerpen die hebben meegedaan aan een prijsvraag. Daarmee wilde de gemeente Almere deze woonvorm onder de aandacht brengen van publiek en professionals. De BouwExpo Tiny Housing sluit aan op de groeiende belangstelling voor kleine huisjes.

Tibben vindt het “geweldig” om de eerste bewoonster te zijn. Hoewel ze er nog maar net woont, is ze helemaal gewend aan haar tiny house. En ze geniet van de bouwactiviteiten om haar heen. “Je ziet het echt groeien.”

Grote tafel
Opvallend is dat Tibben een grote tafel in haar kleine huis heeft gezet. “Dat vind ik belangrijk. Ik heb een bedrijf aan huis, een kant is voor werk en aan de andere kant eet ik."

Tibben heeft een tijdelijke plek op het bouwexpoterrein tegenover de Homerus Markt. Ondanks dat heeft ze vaste aansluitingen voor water, stroom en glasvezel. De huisjes om haar heen worden waarschijnlijk (gedeeltelijk) off-grid, wat betekent dat ze niet zijn aangesloten op elektriciteit en in sommige gevallen ook niet op de waterleiding. Dit mogen de bewoners zelf bepalen. 

reacties (7)

 • Johannnes

   

  40 vierkante meter? In Amsterdam noemden we dat een villa.

  reageer
 • Eddie

   

  Cool! Gefeliciteerd. We zouden allemaal wel eens met minder, groter etc kunnen

  reageer
 • Hennie Tibben

   

  Dank Eddie, er komen nu wat dingen bij:) Maar er gaan ook nog steeds spullen naar een nieuwe eigenaar!

 • pieter de oude

   

  Prachtig object, ik hoop alleen dat woningcoöperaties ver van dat soort initiatieven wegblijven,die zijn n.m. met hun toewijzings-beleid instaat om dit soort objecten te verknallen.

  reageer
 • almere

   

  tweede keer omroep flevoland ze hebben daar geen gas in poort

  reageer
 • Wieke

   

  Ik ga tzt zeker kijken. Ik hou wel van aparte woningen en ben erg benieuwd hoe het in het echt er uit ziet en aanvoelt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  Heel veel plezier in jouw nieuwe huis. Ik kom gauw kijken.

  reageer
 • Almeerder

   

  Gas in Almere-Poort, het is toch verplicht omdat stadsverwarming af te nemen tegen een prijs van €6000,- aansluitkosten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert