Eerste tiny house in Poort bewoond

ALMERE • Do 21 september 2017 | 12:57 • Donderdag 21 september 2017 | 12:57
Op het terrein in Almere-Poort waar eind deze week de tiny housingmanifestatie begint, is het eerste huisje bewoond. Sinds kort woont Hennie Tibben in een woninkje van 40 vierkante meter. Ze heeft alles wat ze nodig heeft, zegt ze. Zelfs een wasmachine.

In het buurtje in wording wordt gewerkt aan de bouw van meer kleine woningen. Vanaf zaterdag kan iedereen een week lang de kleine huisjes bezoeken. Ook is er een uitgebreid programma met een informatiemarkt, workshops en rondleidingen.

Helemaal gewend
De huisjes die hier komen te staan, zijn geselecteerd uit 450 ontwerpen die hebben meegedaan aan een prijsvraag. Daarmee wilde de gemeente Almere deze woonvorm onder de aandacht brengen van publiek en professionals. De BouwExpo Tiny Housing sluit aan op de groeiende belangstelling voor kleine huisjes.

Tibben vindt het “geweldig” om de eerste bewoonster te zijn. Hoewel ze er nog maar net woont, is ze helemaal gewend aan haar tiny house. En ze geniet van de bouwactiviteiten om haar heen. “Je ziet het echt groeien.”

Grote tafel
Opvallend is dat Tibben een grote tafel in haar kleine huis heeft gezet. “Dat vind ik belangrijk. Ik heb een bedrijf aan huis, een kant is voor werk en aan de andere kant eet ik."

Tibben heeft een tijdelijke plek op het bouwexpoterrein tegenover de Homerus Markt. Ondanks dat heeft ze vaste aansluitingen voor water, stroom en glasvezel. De huisjes om haar heen worden waarschijnlijk (gedeeltelijk) off-grid, wat betekent dat ze niet zijn aangesloten op elektriciteit en in sommige gevallen ook niet op de waterleiding. Dit mogen de bewoners zelf bepalen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel