Nog geen duidelijkheid over voortbestaan ROC TOP

ALMERE
Er is nog steeds geen duidelijkheid over het voortbestaan van het ROC TOP in Almere. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Zij hebben er bij het ministerie van Onderwijs op aangedrongen om snel meer duidelijkheid te geven over de mbo-opleidingen in de stad.

De Almeerse gemeenteraad riep minister Bussemaker vorig jaar al op om ROC TOP te behouden en niet te laten opgaan in het grotere ROC van Flevoland. De raad vindt het belangrijk dat studenten kunnen kiezen tussen verschillende opleidingen. Een onafhankelijke commissie had geadviseerd dat ROC TOP het aantal leerlingen zou bevriezen omdat het opleidingen-aanbod teveel overlapt met dat van het ROC van Flevoland.

De gemeenteraad vroeg beide scholen om in een constructief gesprek een oplossing te zoeken. Daar zijn ze nog niet in geslaagd, hebben de scholen de gemeente Almere nu laten weten.

reacties (1)

  • Saskia Palsma

     

    Roc Top moet blijven al is het alleen maar om mensen de mogelijkheid te bieden voor een verkorte opleiding. Welke meerendeels door volwassenen wordt gevolgd. Het is te zot dat ROC Flevoland een soort monopoly positie wil hebben!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert