Groot nieuw zonnepark bij terrein Waiboerhoeve

LELYSTAD • Vr 6 oktober 2017 | 15:14 • Vrijdag 6 oktober 2017 | 15:14
Er komt een groot zonne-energiepark aan de Wisentweg in Lelystad, op het terrein rondom de Waiboerhoeve. Daar werd vroeger door de Wageningen Universiteit veel onderzoek gedaan voor de landbouw. Nu staan de gebouwen leeg. Ze worden afgebroken en gesaneerd, Want veel van de gebouwen hebben asbestdaken. Als dat is gebeurd, wordt het terrein bouwrijp gemaakt voor de zonnepanelen.

Het terrein wordt 27 voetbalvelden groot en ligt aan beide kanten van de Wisentweg. Er wordt stroom opgewekt voor 25.000 huishoudens. Op het park zal ook onderzoek worden gedaan naar zogenoemde onderteelt. Er wordt gekeken welke planten onder de panelen kunnen groeien.

Die planten - er wordt onder meer gedacht aan bamboe - zullen dan ook geoogst worden. Het bedrijf Solarvation heeft de vergunningen binnen. De subsidieaanvraag gaat een dezer dagen de deur uit. Als alles meezit, leveren de eerste panelen groene energie in 2019.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel