Groot nieuw zonnepark bij terrein Waiboerhoeve

LELYSTAD
Er komt een groot zonne-energiepark aan de Wisentweg in Lelystad, op het terrein rondom de Waiboerhoeve. Daar werd vroeger door de Wageningen Universiteit veel onderzoek gedaan voor de landbouw. Nu staan de gebouwen leeg. Ze worden afgebroken en gesaneerd, Want veel van de gebouwen hebben asbestdaken. Als dat is gebeurd, wordt het terrein bouwrijp gemaakt voor de zonnepanelen.

Het terrein wordt 27 voetbalvelden groot en ligt aan beide kanten van de Wisentweg. Er wordt stroom opgewekt voor 25.000 huishoudens. Op het park zal ook onderzoek worden gedaan naar zogenoemde onderteelt. Er wordt gekeken welke planten onder de panelen kunnen groeien.

Die planten - er wordt onder meer gedacht aan bamboe - zullen dan ook geoogst worden. Het bedrijf Solarvation heeft de vergunningen binnen. De subsidieaanvraag gaat een dezer dagen de deur uit. Als alles meezit, leveren de eerste panelen groene energie in 2019.

reacties (2)

 • Bas

   

  Ik zou voor een andere locatie gaan. De vliegveldlocatie is veel beter geschikt. Dus, leg op die locatie deze zonnepanelen neer en vergeet dit waardeloze vliegveld.

  reageer
 • HH

   

  Onzinsuggestie. Er is decennia spraken van een vliegveld, het belangrijkste en grootste in Nederland voor general aviation.

 • Erik

   

  Jammer dat er weer subsidie gegeven wordt voor zo'n project, als er subsidie nodig is voor dit soort parken zijn ze te duur of niet efficiënt genoeg. Dit is een van de redenen dat de btw van 6% naar 9% moet, gaat ons weer allemaal elke dag geld kosten.

  reageer
 • Den

   

  Echt helemaal geleuter! Toekomst zit in duurzame energiebronnen. Onderzoek doen in een prima investering om straks effienter en meer te winnen en dit te exploiteren.

 • hans

   

  Het is beter dan al het geld dat naar flutveld Lelystad gaat. Dat geeft alleen maar geluidsoverlast en milieuvervuiling voor honderdduizenden mensen (en dieren)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert