Veel getoeter bij jubileum Truckrun

LELYSTAD
Zo'n 50 vrachtwagens stonden zaterdag in Lelystad klaar om mindervaliden mee te nemen voor een paar uur lol tijdens de Truckrun. Truckrun De Joon werd dit jaar voor de 15e keer gehouden.

De lange colonne vrachtwagens moest het deze keer zonder politiebegeleiding stellen, omdat volgens de organisatie alle mankracht werd ingezet bij de vermissingszaak van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht.

Onder luid getoeter vertrokken de vrachtwagens met hun passagiers net na het middaguur voor een tocht van zo'n twee uur. De route voerde door de polder en eindigde bij het Lelycentre. Daar werd de stoet opgewacht door een dweilorkest. In Buurtcentrum de Joon is er voor alle deelnemers nog een truckersbal met een hapje en een drankje.

reacties (22)

 • Flevoburger

   

  Natuurlijk hebben alle klagers een punt. Nu enkele dagen later zit iedereen nog steeds in grote ellende en trauma"s van al dat getoeter en langzaam rijdend verkeer. Tjonge jonge..... Dat weegt natuurlijk niet op bij het genot wat tot op de dag vandaag doorleeft bij de doelgroep.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Van de klagers heeft nooit iemand last, ik noem vuurwerk met oud en nieuw,open haard,harde muziek, modelbewoners dus.!!!!!!

 • Janse

   

  Alle chauffeurs organisatie het was weer een mooie dag allemaal top ingezet allemaal en we hebben de bijrijders weer een dienst bewezen en die zijn met een heerlijk gevoel naar huis gegaan volgend jaar hopen op meer auto’s.. jammer dat “Wij” chauffeurs toch worden afgeblaft door die azijnpissers die niet even 10 min van hun tijd kunnen wachten omdat ze zoveel haast hebben oo hun zaterdag middag.. tot volgend jaar maar weer dan doen we het zo opnieuw !

  reageer
 • Buurtbewoner.

   

  Als je dan zo’n last hebt van het kabaal ga je toch lekker een paar uurtjes weg? Je krijgt ruim van te voren een folder in de bus met de tijd en waarschuwing dat de truckrun er aan komt. Ik geniet er juist van, ben met mijn zoon tegen de draad in gereden met de scooter om aan te zetten tot wat extra herrie, heerlijk om die reacties te zien en te horen! Er zijn zoveel kinderen en gehandicapten (maar ook de truckers zelf) die hiervan genieten, vraagt het nu zoveel verdraagzaamheid van je dat je dat niet op kunt brengen, een dagdeel in het jaar? Dat vind ik eigenlijk een grotere handicap dan de handicaps die de bijrijders van die dag hebben, die kunnen vanuit hun tenen genieten, daar zou je eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

  reageer
 • Jopie de klein

   

  Dikke pluim voor de organisatie als zowel de chauffeurs.👍🏼 Petjes af voor de chauffeurs die het toch weer mogelijk hebben gemaakt. 🚚🚚

  reageer
 • Kor van Niejenhuis

   

  Jammer, Na een aantal jaren te hebben gesponsert qua herineringsvaantje, na een aantal jaren een dieplader voor het dweilorkest beschikbaar te hebben gesteld, 2008, 2009 en 2010... Was een uitnodiging voor het jubileumtoertje wel op z'n plaats geweest.... Lijkt mij...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • McGowan

   

  Voor de 4de keer meegeweest met mijn 10 jarige zoontje.mensen moeten weten waarom dit 1 x per jaar gehouden wordt. De chauffeur met wie we meereden had al 24uur niet geslapen en hij zette zich in voor deze Truckrun. Bedankt aan alle vrijwillegers en chauffeurs. Top!!

  reageer
 • Alex

   

  En u stapt in bij een chauffeur die al 24 uur niet had geslapen? Sorry lekker gevaarlijk wanneer heeft deze amateur chauffeur zijn verplichte rij en rusttijden dan genomen??

 • Elly brik

   

  Jammer dat ik verhuis ben vorig jaar zat ik in mn tuintje te genieten hier vsn

  reageer
 • henny.

   

  hulde voor de menssen van buurt huis de joon.ook hulde voor de chaufeurs.en begeleiders.en alle vrijwilgers. die dit mogelijk maken.en ook de bedrijfen.die hun wagens beschikbaar stellen. mijn zoon heeft genoten.en hij bedankt ieder die dit mogelijk maakt.

  reageer
 • Sofie

   

  Voor alle mensen die zo zeuren. Van mijn mag het on 2018 met honderd vrachtwagens. Het is 1x on het jaar en wat een genot voor hun. Ten 2de mijn complimenten naar alle truckers doe hun vrije tijd hier in steken. Ik heb jullie getoeter gehoord vond het prachtig ga zo door.🖒🖒🖒🖒🖒🖒

  reageer
 • Laura

   

  Yes! Volgend jaar gaan we voor 80 trucks!

  reageer
 • Marco

   

  goedemorgen mensen ik ben Marco ook een van de chauffeurs die mee reed en doe het al voor de tweede keer en ben blij dat wij als chauffeurs dit mogelijk kunnen maken voor dit soort mensen . en ben er zeker weer bij in 2018 en mensen die lopen te klagen over op onthoud jammer voor jullie maar ik ben van mening als jullie haast hebben ga eerder op pad maar jullie gaan en zullen zo'n dag niet nooit gaan verpesten voor de mindervalide mensen die hebben de dag van hun leven en hoop dat het de organisatie lukt om nog meer wagens en cliënten te vinden om het nog groter te maken en er nog vele runs aan vast te maken gr Marco

  reageer
 • Tamara

   

  Zie dit is nu precies het punt, jullie denken de regels te maken en de rest van de mensen hebben maar pech... beetje een asociale houding die ik wel vaker zie bij deze bedrijfstak helaas

 • Henk

   

  Ook ik heb in de file gestaan om deze geweldige kolonne met trucks voorbij te laten gaan. Een geweldig mooi gezicht en hulde aan alle chauffeurs die deze Truckrun mogelijk hebben gemaakt. Mooi om die vrolijke gezichten in de cabines te zien. Tot ziens bij Truckersrun 16 in 2018.

  reageer
 • Ik

   

  Wat een gezeur zeg.. wat als u of een geliefde minder valide is? Wat als u iets overkomt? en deze mensen bezorgen u een geweldige dag. Of draait de wereld alleen om u? Ik vind het geweldig dat mensen zich inzetten voor anderen.Ik hoorook het getoeter,maar voor die paar minuten heb ik het er graag voor over!!

  reageer
 • Opa

   

  Ik vond het ook belachelijk, staan ze op de ringweg bij de trein wasplaats ook nog eens enige tijd stil alsof ze aan het staken waren en de rotonde waar ze zonodig diverse rondjes over draaide stond helemaal vast. En alle auto's maar wachten voor die aso lui.

  reageer
 • Fwenk

   

  Dit blijft mooi spul! Mooie dag!

  reageer
 • Karin

   

  wat een zure mensen heb je er toch bij, jammer toch!. Hoop dat er is genoten door de mensen voor wie het bedoelt was.

  reageer
 • Harm Infra Transport

   

  Ik ben één van de chauffeurs die heeft mee gereden. Als klagers eens mee reden en keken naar die mensen die normaal nooit maar dan ook echt nooit een vrachtauto van binnen zouden zien als wij dit niet deden..... dan ga je je ogen niet droog houden. Is het een overlast? JA. En ik ga daar ook geen excuus voor maken. Maar denk eens in wat je diepste wens is en dat die in vervulling zou gaan. Dat zie ik elke keer weer als ik mee doe met of een truckrun of welke actie dan ook voor mensen die minder bedeeld zijn. Egoïsme is groot in de huidige tijd, maar van deze mensen heb ik er nog geen 1 kunnen betichten van egoïsme. Voor je denkt dat je contact moet opnemen met de eigenaar van het bedrijf... doe geen moeite, die typt dit berichtje.

  reageer
 • John

   

  Ongelofelijk dat men beroepschauffeurs die hun spaarzame tijd opofferen om mindervaliden een leuke dag te bezorgen durft te betitelen als mannen die hun eigen regels maken en om niets herrie maken. In plaats van dom commentaar te leveren misschien wat doen voor de samenleving ?? Het gaat hier om mindervaliden die een dag van hun leven hebben en medemensen die iets voor een ander over hebben. Jullie zijn een schande voor de samenleving en jullie zouden je moeten schamen.

  reageer
 • Reinout

   

  Deze truckers doen vrijwillig aan iets mee voor een minder valide. Dit is maar een dag per jaar en dan voor maar een paar uur. De mensen voor wie dit wordt gehouden vinden het prachtig, ook het getoeter zodat een ieder kan zien dat ze in zo'n grote vrachtwagen zitten. Er zullen altijd wel mmensen zijn die weer wat te klagen hebben en blijkbaar deze mensen niet een paar uurtjes plezier gunnen. Hulde voor de chauffeurs.

  reageer
 • Jol

   

  Vreselijke gebeurtenis,al die herrie doe dat lekker ergens anders en niet in een woonwijk.

  reageer
 • Tamara

   

  Wat een belachelijk iets! Hoop getoeter en langzaam rijden... hinder voor de medemens maar goed dat maakt allemaal niet uit als je truck chauffeur bent natuurlijk want dan mag je de regels zelf maken! Wij als bestuurder van een auto moesten eens onnodig toeteren, moet je kijken wat een boete je dan krijgt! Ook als ik een minder valide passagier bij me heb die ik een leuke middag wil bezorgen

  reageer
 • Wat n lol

   

  Leuk zon truck run, maar waarom daar het overige verkeer zoveel overlast mee bezorgen? Dat kan toch ook gewoon met 80kmh?

  reageer
 • Jaap

   

  En wat hadden we weer een haast op zaterdagmiddag.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert