Automobilisten op A6 massaal op de bon

ALMERE
De politie heeft zondagmiddag ruim 1.300 automobilisten bij Almere op de bon geslingerd voor te snel rijden. De controle vond plaats op de A6, op een gedeelte waar maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden.

12.000 auto's werden door een speciale flitsbus en lasergun op snelheid gecontroleerd. Ruim 11% overschreed de maximumsnelheid. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze de maximum snelheid met ruim 50 kilometer per uur hadden overschreden.

De politie verbaast zich erover dat nog altijd zoveel automobilisten "absurd te hard rijden op deze weg. Hierdoor zal de weg voorlopig nog veel aandacht van ons krijgen."
 

reacties (63)

 • Arie

   

  Goed dat deze snelheidsovertreders worden aangepakt! Ik erger mij mateloos als ik tientallen keren word ingehaald.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Dit bericht was me al eerder opgevallen, maar van het weekend een brief van het CJIB. Snelheid van 108km/h (100 toegestaan), zondagochtend 8 oktober om 8.30 uur. Ik ga niet ontkennen dat 108km/h te snel is, maar het is gemeten richting Amsterdam, na de Hollandse Brug, dus als je van de brug af rijdt. Dat is wel heel makkelijk scoren en komt op mij over als quotum halen, in plaats van de verkeersveiligheid bevorderen.

  reageer
 • Dick

   

  Dat roep ik al tijden. Join the club! Evenals bumperkleven, er wordt tegen opgetreden maar de oorzaak wordt zoals gewoonlijk totaal niet aangepakt, al doet Politie wel uitspraken in die richting van "die krijgt bekeuring op kenteken". Evenals rechts inhalen, is ook gevolg van veel te lang links blijven plakken. Links plakken wordt dus veel te weinig aangepakt.

 • Willem

   

  Dat stuk tot aan Almere Stad-West was in mijn beleving altijd 120km/h.... pas daarna 100

  reageer
 • In mijn beleving staan er verkeersborden die de maximumsnelheid eenduidig aangeven.

 • Jvw

   

  Ik rij vaak op de A6, omdat ik in Almere woon. Nu ineens vind de politie het vreemd dat er op die weg zo hard gereden wordt. De weg is nu een 6 baans snelweg geworden, eigenlijk een weg waar makkelijk 120 gereden zou kunnen worden, maar ze houden expres de snelheid op 100, omdat ze weten dat de weg zo gemaakt is dat men automatisch harder dan 100 gaat rijden, dus kan je meer boetes uitschrijven en komt er weer genoeg geld binnen. Typisch Nederlandse beleidsvoering dit, zoveel mogelijk geld uitwringen uit de burgerbevolking, net als het zorgstelsel, ook een crimineel systeem, maar omdat het wettelijk is vastgelegd is het legaal wat ze doen.

  reageer
 • JanB

   

  Als de berichtgeving juist is was de controle op een gedeelte van de A6 tussen Knooppunt Almere en Lelystad waar het nog steeds vierbaans snelweg is en waar ze nog gewoon aan de weg bezig zijn. Helemaal geen 6 baans snelweg dus.

 • Ferry Baan

   

  Wellicht helpt het als de politie gewoon een paar keer zichtbaar langs de weg gaan staan, Het gedrag van de bestuurders is meteen zichtbaar. Betrap mezelf er ook op om even snel met de linker baan mee te doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  En dan te bedenken dat de A6 bij Almere Haven de komende jaren nog veel oponthoud met zich mee zal brengen, waar snelheidsduivels zich goed aan zullen ergeren.

  reageer
 • IK

   

  Goede discussies hieronder. Wat mij vooral verbaast is dat er dus nog steeds mensen rijden zonder Flitsmeister aan. Heeft mij ontzettend veel bekeuringen bespaard ;)

  reageer
 • Faerie

   

  Het moge duidelijk zijn aan heel veel reacties, aan beide kanten, dat er gewoonweg te weinig ruimte en tijd aan elkaar gegeven wordt om rustig te kijken en te manoeuvreren. Dit heeft overigens niet veel met welke snelheid dan ook te maken, maar met hufterigheid. En daarvoor mogen mensen best op de bon.

  reageer
 • Ik

   

  Gewoon alles weer terug naar de 130 probleem opgelost..

  reageer
 • TzalWel

   

  Probleem opgelost, maar een nieuw probleem erbij, namelijk gevaar. De verkeerssituatie is nog niet duidelijk en dat brengt gevaar met zich mee. Daarnaast bepaald de regering nog altijd de snelheid en niet de aso meute die te hard rijdt

 • Hans K

   

  Ik ga er morgen 70km/uur rijden. Als we dat met zijn allen doen is de Politie er snel zat van en gaan ze weer andere mensen lastig vallen.

  reageer
 • michael

   

  Jeetje ik mis nog de opmerking " zijn vast mensen met een leasebak die hard rijden, afsnijden en links plakken " dus maak ik hem maar... hahaha. Mensen moet eens borden kijken en iedereen denkt dat ie beter kan rijden dan Max Verstappen.... dan mag je af en toe fanmail uit Leeuwarden verwachten !!

  reageer
 • Ed

   

  Ook ik verbaas mij over het feit dat echt HEEL VEEL mensen op het traject van de A6 waarover het gaat, veel te hard rijden. De sukkels die verbaasd zijn dat ze daar maximaal 100 kilometer per uur mogen rijden, hebben vast onder een steen gelegen. Het is in nieuwsberichten aangekondigd (van de Hollandse brug tot aan Almere Buiten-oost mag je 100 km/uur) en overal staan borden. Daar kan het dus niet aan liggen. Waar het wel aan ligt is dat degene die mensen die zich wel aan de ingestelde maximum snelheid houden betitelen als slak en "traagrijders", gewoon schijt hebben aan andere weggebruikers. Deze aso's in het verkeer rijden maar links en rechts voorbij aan mensen die wel max. 100 rijden en vinden dan ook nog dat zij belemmerd worden. Als ik van de rechter strook uit moet voegen naar één van de twee stroken die naar Naarden/Hilversum gaan, dat voelt dat als een kamikaze actie. Die hier boven beschreven hufters vliegen om je heen en zelfs op de meest linkse strook komen ze me snel voorbij om vervolgens nog net voordat de verdrijvingsvlakken opdoemen (of zelfs er overheen), naar rechts te hoeken omdat ze richting Amsterdam willen. Laat al die onnadenkende, het rijbewijs niet waardig zijnde hardrijders lekker met het OV gaan, want dan heb je kans dat het wat veiliger wordt op de weg...

  reageer
 • Patrick Visser

   

  Geldklopperij deze controles. Er zijn geen werkzaamheden op de weg. Alle weghelften zijn met betonblokken gemarkeerd. Kennelijk is het er dusdanig rustig en veilig dat niet alleen de normale snelheden van 120-130 kunnen worden bereikt. Veiligheid begint niet met controles. Kennelijk is de veiligheid voldoende gewaarborgd. Houdt u liever bezig met zinnige zaken meneer agent.

  reageer
 • Jeroen

   

  Waar die betonblokken liggen (en ook elders) zijn de rijstroken versmald; vandaar dat 100 km/h daar vanwege de veiligheid hard genoeg is, zeker met de vele op- en afritten aldaar.

 • Frank

   

  Het probleem ligt bij de hardrijders zelf. Zij bepalen wel hoe hard ze mogen rijden, dat laat je je toch niet opleggen! Het is sowieso droevig gesteld met het verkeer in NL. Door rood rijden, (veel) te hard rijden binnen en buiten de bebouwde kom, geen richting aangeven en ga zo maar door. De verkeersmentaliteit holt achteruit..... Ik zie elke dag weer de meest gekke taferelen op de weg.

  reageer
 • Ed

   

  Dat neemt niet weg dat de boetes voor een paar kilometer per uur te snel rijden (daar waar het totaal ongevaarlijk is) onredelijk hoog zijn. En m.i. alleen bedoeld om de schatkist te vullen. Intussen lopen veel veroordeelde criminelen vrij rond want justitie weet hen niet te vinden. Of anders worden ze wel op vrije voeten gesteld. De overheid maakt er een zooitje van waar de brave burger voor mag betalen.

 • Hannes

   

  Inderdaad, daar heb je alles meegezegd!

 • Automobilist

   

  Mijn mening zal wel verschillen van die van velen, maar ik heb liever dat ze eens een andere campagne beginnen. Ik zie liever dat er gecontroleerd wordt op geen richting aangeven (bij rotondes met name) en slecht afgestelde koplampen en/of onnodig gebruik van mistlampen. Lang niet alle gevaar op de weg zit in snelheid.

  reageer
 • Nol

   

  Wat een onzin reactie van de politie. Er wordt continu gerotzooid met de snelheidslimiet op de a6 . Dan weer 120 , dan 130 , dan zelfs een stuk 80 en 90 en nu weer 200. . Zonder aankondiging , de signalering op de palen klopt soms niet en is niet consequent aangegeven. De nav systemen in de auto kinnen het niet bijhouden, als bestuurder zit je steeds om je heen te loeren en dan roepen dat het voor de verkeersveiligheid is. Het is machtsmisbruik ! En centenklopperij!

  reageer
 • Karel

   

  Helemaal geen onzin. Veiligheid gaat voor alles, zeker die van wegwerkers. Hoe vaak gebeuren daar geen ongelukken mee? En snelheden kunnen ook om milieuredenen beperkt worden. Verder moet u zelf gewoon goed opletten, de weg, op de borden, op het verkeer, en gewoon uw hoofd erbij houden. Zo simpel is het en dus niet anderen de schuld geven. Een situatie kan bovendien niet alleen dagelijks veranderen, maar zelfs in een split second en dan zult u toch adequaat moeten reageren. De navigatiesystemen kunnen nooit up to date zijn, zelfs niet als u net een nieuwe update heeft. Die kan zelfs al meer dan een halfjaar oud zijn, dat zal iedere verkoper u vertellen.

 • Faerie

   

  Mensen lijken zich niet te realiseren dat een wegbeeld ook beïnvloed wordt door op hoeveel zaken je als automobilist op moet letten. De mens is bij steeds hogere snelheden steeds minder goed in staat om alle omliggende signalen op te pikken. Bij een gewijzigde situatie die meer weggebruikers tegelijkertijd met zich meebrengt is de aandacht meer dan voorheen nodig om te kijken naar je medeweggebruikers en de weg zelf. Het is ook daarin wennen aan de nieuwe situatie. Het rijdt niet rustig. Het is dus niet zo raar dat wijzigingen in de berm minder snel opgepakt worden. Je krijgt ook verschillen in weggedrag omdat er een hoop mensen zijn die weg dagelijks berijden en dus meer gewend zijn aan de nieuwe situatie, daardoor waarschijnlijk ook alweer wat harder rijden, tegenover niet dagelijkse A6 gebruikers die dus alle wijzigingen nog in zich op moeten nemen terwijl ze navigeren tussen dagelijkse rijders. Ook dat bemoeilijkt het oppikken van wijzigingen in de berm. Het lijkt er op dat hier geen rekening mee is gehouden. Bij deze uitkomst, met deze hoeveelheid overtredingen zou ik als nadenkende overheid toch nagaan of in dit geval de boetes terecht zijn. Uit oogpunt van veiligheid, waar weggebruik en controles over moeten gaan, lijkt het mij belangrijk dat onderzocht wordt hoe de nieuwe situatie wordt ervaren. Dat gebeurt niet, nogmaals: dat bleek al eerder uit reacties op andere berichten. Ik vind dat verkeerd.

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Zo "absurd" is het niet. Dit stuk weg was tot voor kort gewoon 120 km/u. Een bord van 120 km/u veranderen naar 100 km/u valt niet echt op. Ben er zelf misschien ook al 10x langs gereden voordat het me opviel dat het opeens 100 km/u was.

  reageer
 • Jan

   

  Klopt, en, het was voorheen zelfs 130 daar. Wordt slecht aangegeven, en uit gewoonte rijdt men de snelheid die al jaren gangbaar was. Zeggen moet je maar op de borden letten gaat vaak niet zomaar op, immers grote drukte ben je sowieso met je aandacht bij het verkeer en niet of er toevallig nieuwe borden staan. Doodgewone borden, geen duidelijke waarschuwingen!

 • Annelies

   

  En dat terwijl bij de benzinepomp een waarschuwingsbord was geplaatst door de politie!! Ze kondigde al aan dat ze gingen controleren!

  reageer
 • CJM

   

  Dat zijn slaapende bestuurders ha ha dikke bult . Beter opletten op de borden hoe hard je mag . Ze staan er niet voor niks hi hi kassa v d staat . Der Nederlanden

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Ik rijd hier standaard 140 belachelijke snelheid op zo een weg. Nederland op zijn smalst

  reageer
 • Vosje183

   

  Veel vaker controleren goede actie bord 100 staat er niet voor niets en de hectormeterpaaltjes die zijn afgeplakt waar normaal 130 op staat dus voor de meeste ff terug naar de theorie lokaal

  reageer
 • Ina

   

  Ik begreep de instelling van sommige Nederlanders niet, als er een bord 100 staat dan is dat de MAXIMALE snelheid, dus 95 is ook best oké. Op een of andere manier wordt er hier altijd over regeltjes gediscussieerd en weten veel mensen het altijd maar beter. Wat schiet je er nu helemaal mee op, dan ben je een paar minuten eerder op je bestemming, zo wat? Ga op tijd weg dan hoef je ook niet te haasten.

  reageer
 • Ser

   

  Mooi grote weg, lekker 130 maken. Ik denk dat 30% van de overtreders in het eerste halfuur is geflitst. Wil je de snelheid echt 100 houden? Plaats dan traject controle!

  reageer
 • Thomas

   

  De politie laat wederom zien dat ze totaal buiten de werkelijkheid staan en er vooral staan om je geld uit de zakken te kloppen. Iedereen met een rijbewijs weet dat er bij werkzaamheden altijd lukraak snelheidsbeperkingen opgelegd worden, die in 90% van de gevallen nergens op slaan. Als gevolg daarvan is iedereen geconditioneerd om de onzin-borden standaard te negeren, en zelf een inschatting te maken van wat een veilige snelheid is. Daar kan je met een flitscamera en een starre 'befehl ist befehl'-mentaliteit gaan staan voor blinde, domme repressie. Maar als je het probleem echt wilt oplossen, zorg dat dat werkplanners alleen snelheidsbeperkingen opleggen waar dat zin heeft. Als de politie echt iets voor de veiligheid wil doen, laten ze dan de ras-aso's aanpakken die 75-105 rijden op de autosnelweg, en ook met een gerust hart zo traag naar de 2e of 3e baan komen, en op die manier dodelijke snelheidsverschillen veroorzaken.

  reageer
 • kees d.

   

  Ga je rijbewijs halen! Het wordt hoog tijd dat aso-rijders massaal worden gepakt.

 • Anthina

   

  Antwoord voor Gedupeerde: zoals boven u gezegd het wordt een keer of 8 aangegeven en bij elke oprit . Wat u zegt over de navigatie .. mensen vertikkken het gewoon om zelf op borden te lettwn ( ook met routes) en gaan alleen af op een navigatie dus dat uw navigatie een verkeerde snelheid aangeeft vind ik een slap excuus . Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun snelheid !!

  reageer
 • Stefan

   

  Elke typische Almeerder met het nico van een beukenootje hieronder die beweerd dat het onduidelijk is, rijbewijs invorderen. Jullie zijn wegvervuiling en het roze pasje niet waard. Het mooiste van dit typische Almeerse prachtvolk is dat jullie niet alleen veel te hard rijden, maar nog geïrriteerd zijn tegen mensen die zich wél aan de snelheid houden ook (en deze mensen afsnijden en opdrukken).

  reageer
 • Bert

   

  Iedere keer dat ik daar lang rij dacht ben ik nou gek of zijn zei gek overal staan borden van 100 en die gekken maar racen. Goed werk van de politie. Ga zo door.

  reageer
 • Gerard

   

  Terecht, gewoon goed opletten, en niet alleen op verkeersborden afgaan! Auto rijden doe je met je verstand, logisch nadenken en een verantwoordelijkheid. Die gene die meer als 50 km te hard rijden voor hun leven rijbewijs afpakken

  reageer
 • Joris

   

  Traject controle graag!!!!!

  reageer
 • Dick

   

  Oh, en dan wordt het veiliger? Op de A4 is het aantal ongevallen IN de TC gestegen, het aantal ongevallen buiten de TC is gedaald. Dus wat voor positieve invloed heeft een TC dan? Ne man, een TC heeft nog geen ongeval voorkomen, goed opletten op wat het overige verkeer doet wel.

 • Gedupeerde

   

  Een maand geleden al 299 euro te pakken hier. De borden van voorheen 120 bij Almere zijn een stuk naar voren gehaald en nu 100 geworden. Niet duidelijk, start zomaar midden in de snelweg. De flitser staat hier enkele honderden meters achter ( ruim voor de werkzaamheden en ruim voor almere ). Door deze wijziging geven de navigatiesystemen nog een verkeerde snelheid aan, helpt ook niet. En nee, snelheid is lang niet overal duidelijk aangegeven.

  reageer
 • Dick

   

  Nee hoor, borden zijn niet naar voren gehaald, de A1-120's zijn gewoon gewijzigd in A1-100. Verder helemaal niets. En de wegwerkzaamheden beginnen pas km's na de éérste A1-100. Wegbeeld duidelijk niet in overeenstemming met V-Max.

 • Karel

   

  299 euro? Dan heeft u duidelijk heel véél te hard gereden. Van meerdere lezers begrijp ik dat de situatie toch duidelijk genoeg was. Misschien heeft u toch niet goed opgelet? Kunt u de politie niet verwijten. En een tip. Kijk naar de borden voor de juiste snelheid, al is het alleen maar omdat dit elke dag anders kan zijn. Uw navigatiesysteem is nooit up to date. Zelfs na een update kan het nog wel een jaar of langer duren eer de mutaties zijn opgenomen.

 • Jelle

   

  Je moet ook niet vertrouwen op de snelheid van de navigatie. Maar op je eigen meter.

 • Mike

   

  100 is well onzin op de a6

  reageer
 • Ernst

   

  Kreeg deze week voor het eerst, echt waar, een brief van het CJIB, heb 48 jaar m'n rijbewijs. Bij Almere 14 kilometer te hard gereden op 24 september. Men zegt altijd "go with the flow " dus die zondagmiddag zullen die "kostwinners van Rutte en consorten" wel binnen gelopen zijn. € 113.....daar kan ik 2 weken van leven...stelletje boeven zijn het. Moet er wel even bij vermelden dat ikzelf te hard heb gereden. Staat trouwens niet in verhouding met de omliggende landen, in Duitsland had dit €20 gekost, verhoudingen liggen letterlijk en figuurlijk op straat

  reageer
 • Karel

   

  Tja, balen. Maar go with the flow telt niet. Het enige wat telt is uw eigen snelheid. Weet u best. Stelletje boeven? Gelukkig zegt u zelf al dat u te hard heeft gereden. Ik heb voor hardrijders, bumperklevers en andere misdragers op de weg geen enkel pardon. Dagelijks zien we de grote ellendige gevolgen ervan op de weg.

 • Jan

   

  Triest toch elke keer, zolang je je aan de regels houdt heb je toch geen last van flitsers/lasers? Uitvluchten bedenken om jezelf schoon te praten, geen borden, weinig borden, er wordt amper gewerkt, eerder mocht je 130 km/u, echt zielig!

  reageer
 • Pietje

   

  Wat een moraalridders weer allemaal. Toevallig allemaal die mensen die 70 tijden waar 100 mag..

  reageer
 • Racemonster

   

  150 is het nieuwe 100

  reageer
 • Nick

   

  Gwn aan de snelheid houden, heb je haast ? Sta dan wat vroeger op, regels zijn regels, en als je denkt ik ben een uitzondering dan doe je ding en rij te hard maar ga dan niet huilen dat je esn bon hebt.

  reageer
 • Yolande

   

  Goede actie van de politie. Hoop dat er ook op werkdagen gecontroleerd gaat worden. Bumperkleven, rechts inhalen en te hard rijden lijkt steeds meer gewoonte te worden.

  reageer
 • De Brander Man

   

  En dat is nu het probleem Yolanda. Te hard rijden heb je echt geen last van als 'rustige' rijder. Het zijn bumperklevers en mensen die zonder richting aan te geven en/of zonder (goed) te kijken van baan veranderen. En wat doet de politie niet/nauwelijks? Bumperklevers, mensen met telefoon aan de oor/op schoot en afsnijders aanpakken. Daarentegen met een busje mensen bekeuren die 10 km/uur te snel rijden een boete te geven terwijl dat echt geen significante stijging aan risico meebrengt. Deze jongen rijd steevast te hard op de snelweg met een 20/30 km/uur. Nog nooit ongelukken veroorzaakt. En altijd attent op ongelukkige rijders. Want dáár ligt de essentie: "Aandacht op de weg, elkaar de ruimte gunnen (GEDULD) en je richting duidelijk aangeven"

 • Thomas

   

  Misschien dat wanneer u sociaal zou doen, en niet met lage snelheden onnodig links zou rijden, dat mensen u ook niet zouden aansporen om sneller te rijden of naar rechts te gaan? Sowieso reed u onnodig links als het iemand lukt er rechts voorbij te komen. Was er namelijk een auto op rechts, dan was diegene er nooit langs gekomen. Ik kom namelijk op een gemiddelde rit van een uur een stuk of drie a vijf mensen tegen die op de linkerbaan zitten met 75-100 km/u en een rot-attitude van 'ik ben zeeeeer belangrijk, dus jullie moeten allemaal op mij wachten'. Meestal kies ik dan uiteindelijk voor mijn veiligheid en doorstroming, in plaats van afwachten tot iemand bij me achterop botst, en haal ik rechts in. Sowieso is dat gerechtvaardigd; als ik er rechts voorbij kan komen omdat de weg vrij is, reed de aso die ik passeerde per definitie onnodig links.

 • Sandra

   

  Goed gedaan van de politie! Bumperkleven vind ik nog het meest ergerlijke, ze rijden zo wat bij je naar binnen, terwijl ik me gewoon aan e toegestane snelheid wil houden. Echt levensgevaarlijk, net als rechts inhalen. Mensen hebben geen idee van de ellende die ze kunnen veroorzaken. De politie zou nog vaker moeten controleren, net als op appen en telefoneren. Zou een boel ongelukken en files schelen.

 • Johan

   

  op het stuk waar men stond te controleren is de A6 klaar, er zijn daar geen werkzaamheden meer. dit is totale waanzin. het is gewoon om quota's vol te krijgen voor het einde van het jaar, of is het om de dure feestje van de centrale ondernemingsraad te spekken, en de graai cultuur van de hoge bazen binnen het politie korps? Zorg eerst dat de basis zaken in orde zijn i.p.v. een zogenaamde witch hunt op mensen die net te hard reiden. 50 km per uur te hard prima daar moet je tegen optreden, maar 10KM te hard op een weg waar je normaal 130 zou kunnen rijden maar nu nog 100 staat is te zielig voor woorden

  reageer
 • John van Wijngaarden

   

  We blijven toch Nederlanders he! Als er een groot ongeluk gebeurt, dan eist iedereen opeens dat er maatregelen getroffen moeten worden. Het staat duidelijk aangegeven en nu doet iedereen zo ontkennend en dat is typisch kinderlijk gedrag. Zo deed je vroeger op school ook een smoes verzinnen. Ik houd mij netjes aan de snelheid (net iets over de 100) maar als jij met 130-140 komt aanrijden en ziet mij te laat, dan kan je op mij botsen en dan? Heel goed dat er nu eindelijk maatregelen worden getroffen

  reageer
 • Schandalig

   

  Wanneer ze weer bij Hmp 61.1 stonden dan s het ronduit belachelijk! Er staat welgeteld 1 groot rond bord 100 en het staat vervolgens nog maar 1 x tot hmp 61.1 een vermelding op een hm paaltje. Daarnaast zijn er op dit traject nog helemaal geen wegwerkzaamheden en ook geen wegversmalling. Kortom je kunt buiten deze summiere aanwijzingen nergens aan de omgeving aflezen dat de snelheid van 130 naar 100 km is teruggebracht. Ik had laatst een boete van € 270!!! omdat ik vanuit gewoonte 130 reed; aanvaller kanten buiten proporties. Ik raad Omroep Flevoland aan om ter plekke er maar eens te kijken en er een item van te maken. Ik ben een groot voorstander van verkeersveiligheid en zeker bij wegwerkzaamheden, maar dit slaat volledig de plank mis en gaat ten koste van goodwill van de politie.

  reageer
 • Wieke

   

  Ik snap dat u baalt .... Maar lees de reactie van MKM, die heeft het gecheckt : het is wel duidelijk aangegeven ... Misschien verstandig om zolang daar wegwerkzaamheden zijn 'uit gewoonte' wat minder hard te rijden.

 • John

   

  Helemaal mee eens!

 • Jaja

   

  Top

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Heel goed. Borden staan duidelijk aangegeven (en als je die niet lezen kunt moet je even naar de opticien of wat rijlessen nemen) Goede actie van de politie! Bij Almere lijkt mijn kilometerteller altijd kapot als ik mij wel netjes aan de snelheid houd.

  reageer
 • Jolo

   

  Welke werkzaamheden? Belachelijk. Ze weten dat mensen al jaren uit gewoonte 130 rijden op dat stuk. Nu knallen ze maar even een 100 bord neer, onder het mom van 'werkzaamheden' waardoor veel mensen hier op de bon gaan.

  reageer
 • Kees

   

  Nee ze gaan op de bon omdat ze gebodsborden aan hun laars lappen

 • franka

   

  Het is ondertussen wel degelijk duidelijk aangegeven. Alleen storen heel veel mensen zich nog steeds niet aan de borden. Het gaat vooral over het stuk tussen Stedenwijk en Almere Buiten, waar volop aan de weg wordt gewerkt. Die is momenteel ook smaller dan normaal. En als je je niet aan de maximumsnelheid wilt houden moet je dat zelf weten, maar dan ook niet klagen als je gepakt wordt. Niks fuik, niks kas spekken: als je je aan de regels houdt is er niks aan de hand.

  reageer
 • Danny

   

  Tja op de a6 100 rijden is hetzelfde als 80 op de ring west in amsterdam veel te langzaam en de wegwerkers zijn naast de snelweg aan de gang en niet op de snelweg. 120 moet prima kunnen wat mij betreft zoals het was.

  reageer
 • Hans

   

  RWS maakt er een zooitje van met de bebording, verkeerd afgeplakte borden, tegenstrijdige situaties. Ze blijven maar schrijven dat alles klopt. Ik heb het hoger beroep bij de officier van justitie gewonnen na eerst automatisch met een standaard brief te zijn afgewezen. Het was inderdaad onduidelijk. Heb daar met camera beelden bewezen. Gelijk dacht ik aan alle anderen die bij de Hollandse brug richting Amsterdam ten onrechte zij bekeurd. Die hadden ook hun geld terug moeten krijgen. Justitie maakt misbruik van de slechte bevoorrading van RWS Iedereen massaal bezwaar maken! Het loont!

  reageer
 • jo jo

   

  Hmp 61.1 alom bekend mag ik toch aannemen? Of men luisterd geen radio..

  reageer
 • Muziekwijk

   

  Ik rijdt elke werkdag A6/A1/A9 en nu er meer banen liggen lijkt of de gem. teller snelheid van 110km per uur alsof je langzamer rijder bent. Er wordt behoorlijk hard gereden en de pak kans is minimaal. Een weg met 7 banen is ook niet te meten bijna. Het beste is om de snelheid wat omhoog te doen en trajectcontrole in te voeren. Dat werkt ook prima op de A2 waar je een stuk relaxter rijdt.

  reageer
 • Sander

   

  Er rijden veel meer mensen te hard. Maar die gebruiken Flitsmeister en kunnen ff van het gas af. Rij daar altijd iets harder dan 100. Maar dan wordt ik heel veel ingehaald.

  reageer
 • Illeke

   

  Hier ben ik zeer blij mee. Vroeg me al maanden af, of onze kilometerteller kapot was. Iedereen vliegt langs mij heen als ik op de A6 rijd. Ergernis is iedere keer weer wat ik ervaar. Ben blij dat er meer gecontroleerd wordt. Zo ook afgelopen donderdag. Niet goed te zien voor automobilisten.

  reageer
 • Ik

   

  Je ergert je er dus aan dat een ander harder rijdt. Wat voor last heb jij daar van dan?

 • Gast

   

  Rij iedere werkdag over A6 eigenlijk altijd wat te hard denk dat ik maar wat beter op de km teller ga kijken!

  reageer
 • roos sannes

   

  svp tekst even aanpassen ..."sneller dan vijftig kilometer per uur"... moet zijn: Vijftig kilometer meer dan de toegestane snelheid van 100 kilometer per uur

  reageer
 • ghyttre

   

  Als het zoveel mensen zijn die te hard rijden, kun je er wel vanuit gaan dat het niet duidelijk was aangegeven. Kortom, een leuke fuik weer. Ik kreeg gister ook een brief van CJIB et een bon van € 100,00 op dit traject, terwijl ik al jaren geen bon meer heb gehad.

  reageer
 • Sandra

   

  Als je die borden waarop honderd staat allemaal gemist heb zat je waarschijnlijk te appen, want iemand die gewoon oplet in het verkeer kan ze niet missen. Ik heb nog nooit een bon gehad en rij waar het kaan ook altijd de maximale snelheid plus de onzekerheidsmarge. En als ik haast heb vertrek ik eerder of stel mezelf even de vraag waar het eigenlijk om gaat in dit leven... en weg is je haast.

 • Dick

   

  Nou, Ghyttre, Die staat wel heel degelijk duidelijk aangegeven, bij hmp 62.6 / 62.7 staat een groot, goed leesbaar bord A1-100. Dan staat er bij 60.6 / 60.5 nog een keer een A1-100. Dus onduidelijk is het niet. Het verklaart wel mijn uitspraak dat velen niet verder kijken dan het embleem op de motorkap van hun auto. Anders had iedereen het gezien. Zelf weet ik dat ze altijd op 61,1 staan dus daar ff rustig aan en dan gas d'r weer op.

 • MKM

   

  Vanochtend voor de zekerheid nog even gecheckt: aan het begin en kort na elke oprit staat aangegeven dat de maximumsnelheid 100 is. Rondom de werkzaamheden kom je dan toch een stuk of 8 x zo'n bord tegen, aan beide zijden van de weg. Niet duidelijk aangegeven? Wat zou er dan nog meer gedaan moeten worden?

 • Hans B

   

  Het staat overal duidelijk aangegeven dat je op het bewuste stuk maar 100 km/h mag rijden. U heeft dus niet goed opgelet! Bijna 90% van de automobilisten heeft zich wel aan de snelheid gehouden, dus dat het niet duidelijk staat aangegeven is onzin.

 • Epko Brinksms

   

  Elke dag controleren graag!!!!

  reageer
 • Dick

   

  Ik rij er vaak .en altijd 100 .zie zoveel gekken voor bij rijden die harder rijden ze leren het nooit .

  reageer
 • Moet de politie bij laseren je niet staande houden?

  reageer
 • Roel

   

  Te sneu voor woorden. De weg is daar super veilig! En dan nog steeds gaan controleren om de pot te spekken! #trotsopnederland

  reageer
 • Boris

   

  Hoop dat je zelf ook een envelop van het CJIB krijgt, want tja als jij het daar zo veilig vind heb je vast ook te hard gereden. als het er zo veilig is staan er geen borden dat je er maar 100 km mag.

 • CJM

   

  Dat zijn slaapende bestuurders ha ha dikke bult . Beter opletten op de borden hoe hard je mag . Ze staan er niet voor niks hi hi kassa v d staat . Der Nederlanden

  reageer
 • Faerie

   

  Als het zo extreem veel mensen zijn die te hard rijden, dan vraag ik me af of de communicatie langs de weg wel voldoende is. En in het geval dat dit niet zo is, of deze boetes dan allemaal terecht zijn. 50km te hard ok, dat is terecht. Maar de wegsituatie is op de A6 over het algemeen door de vele werkzaamheden onduidelijk, eerdere berichten en reacties op Omroep Flevoland lieten dat duidelijk zien. Er was verwarring onder reageerders of en waar het 80, 100 of 120km per uur is. Probleem is dat niet op elk hectometerpaaltje of plekje een bordje staat met de snelheid en dat gecombineerd met dat je als automobilist je aandacht nodig hebt voor de continu wijzigende situaties en het daarbij horende wisselende weggedrag van medeweggebruikers, ben ik bang dat dus de communicatie langs de weg niet altijd even afdoende is. Ik heb niet het idee dat met eerder opmerkingen op eerdere berichtgeving iets gedaan is en dan is een beetje flitsen op die plek wel erg makkelijk om de kas te spekken.

  reageer
 • MKM

   

  Het gaat om het deel waar werkzaamheden zijn. Is prima aangegeven. Daarnaast is de weg versmald en ook daardoor zou al een lampje moeten gaan branden...

 • Omroep Flevoland lees de tekst nog een keertje. Ze reden niet sneller dan 50 km per uur. Maar hadden waarschijnlijk een overschrijding van minimaal 50 km teveel...

  reageer
 • Rob

   

  Chapeau politie Almere! Goede actie! Jammer dat het maar 11% was. Snelheidsovertreders verdienen hun rijbewijs niet!

  reageer
 • Henk

   

  Goede actie! Vaker doen.

  reageer
 • .W.

   

  Een vaste politie unit op dit traject plaatsen en elke dag controleren is de beste optie. Wellicht vermindert dit het aantal dwazen die menen harder te moeten rijden dan is toegestaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert