Suburbia speelt stuk over Neelie Kroes

ALMERE
Een toneelvoorstelling geinspireerd op het leven van Neelie Kroes, dat is de nieuwe voorstelling van theatergroep Suburbia uit Almere. Volgens hen is Neelie Kroes een icoon, een vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. 

Carine Crutzen speelt de rol van Kroes in dit stuk. Dat is volgens haar best lastig, omdat de persoon in kwestie nog leeft. "Dan is het voor de mensen makkelijker te vergelijken met de echte persoon, dan als je een fictief figuur speelt," legt ze uit. "Maar dat maakt het ook weer interessant om te spelen." 

Volgens regisseur Julia Bless weet Kroes dat de theatergroep deze voorstelling over haar speelt. "Maar we weten niet wat ze er van vindt," vertelt Bless. "Ze heeft niet gereageerd op ons. Maar het is ook wel typisch iets voor haar er ook niks mee te doen, want voor haar is het verleden het verleden. Ze leeft vooruit. En dat kunnen we in de theatervoorstelling heel mooi laten zien." 

Op 14 oktober gaat 'Neelie!' in première in KAF in Almere. Daarna gaat het stuk de Nederlandse theaters langs tot eind december. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert