Zoekactie in Horsterwold naar Anne Faber gestaakt

ZEEWOLDE • Wo 11 oktober 2017 | 22:38 • Woensdag 11 oktober 2017 | 22:38
De zoekactie naar de vermiste Anne Faber in de Stille Kern van het Horsterwold in Zeewolde wordt gestaakt omdat het donker is. Medewerkers van de politie en het Nederland Forensisch Instituut verlaten het bos. Het gebied is afgezet en wordt door de ME bewaakt. Volgens de politie heeft de actie geen concreet resultaat opgeleverd. Donderdagochtend als het licht wordt, gaat de zoekactie verder. 

Woensdagmiddag kwamen tientallen politiemensen en ME'ers naar Zeewolde om te zoeken. Grote gedeelten van het natuurgebied werden hermetisch afgesloten.  De zoekactie in Horsterwold vindt volgens de politie plaats op basis van concrete informatie. Welke informatie dat is wil de politie niet zeggen.

Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de zaak van Anne Faber. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing.

De 25-jarige Faber uit Utrecht wordt sinds 29 september vermist. De politie Utrecht roept mensen op om niet te helpen zoeken in het gebied. "Dat is attent maar niet nodig. We zetten nu alleen specialisten in." De politie zoekt ook met bootjes op de tochten in het bosgebied.

Eerder waren er geruchten dat er een persconferentie zou komen, maar de politie laat weten dat dat niet geval is. "Zolang Anne Faber nog niet is gevonden, is er geen aanleiding voor een persconferentie."

Klik hier voor het live blog over de zoekactie naar Anne Faber.
 

reacties (4)

 • dave

   

  wat een schande onze rechtstaat. 11 jaar voor het levenslang beschadigen van 2 levens is 100 jaar te kort. vervolgens na een paar jaar weer op vrije voeten(in open inrichting). lang leve d66 rechters.....pfffff

  reageer
 • OM

   

  Verschrikkelijk arme familie. Nederland anno 2017 is het not-done om nog alleen in een afgelegen omgeving te fietsen of je nu man,vrouw bejaard of jong bent. Die tijd is voorbij, we kunnen wel zeggen het moet kunnen maar dan zou het beleid van vijftig jaar geleden weer op tafel moeten kom

  reageer
 • Rob

   

  Die geestelijk gestoorde idioot moet toch aan het praten te krijgen zijn, daar zijn toch wel methodes voor. Dit is voor de familie van Anne Faber ondraaglijk om nog maar niet over de kosten te spreken die we weer met z'n allen kunnen ophoesten.

  reageer
 • Ik

   

  Hij is slechts verdacht he. Voor het zelfde weet hij het echt niet.

 • Tuuk

   

  Die kosten kunnen me geen reet schelen als ze haar maar vinden! Maak je je ook zo druk om wat het allemaal wel niet kost als het om je eigen naasten zou gaan? Nee denk het niet. Waarom dan wel om de kosten voor het zoeken naar Anne Faber?

 • Jan

   

  Ja, daar zijn methodes voor, maar niet in Nederland. Daar zijn ze veel te lief voor zielige criminelen. Die moet je als ze pas de helft van hun straf er op hebben zitten al gaan integreren in de maatschappij... Aan de andere kant; toen dat geschifte stuk vuil vroeger zijn arm brak moest hij erom lachen. Zo verknipt is ie.

 • Wilma

   

  Beetje respect voor anne Ze heeft een voornaam , dus benoem het en geen faber

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert