Reconstructie van arrestatie Michael P. in zaak Anne Faber

ZEEWOLDE • Za 15 mei 2021 | 12:15 • Zaterdag 15 mei 2021 | 12:15

De politie heeft afgelopen week een twee dagen durende reconstructie gehouden in de zaak rond de dood van Anne Faber. De rechtbank Midden-Nederland heeft dit bevestigd na berichtgeving van RTL Nieuws.

Oud-Zeewoldenaar Michael P., in 2019 veroordeeld voor de moord op Anne Faber, liep tijdens zijn arrestatie een gebroken schouder op. Hij vindt dat hij te hard is aangepakt en heeft een zogeheten artikel 12-procedure aangespannen om vervolging van vijf leden van het arrestatieteam af te dwingen.

Volgens een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland was de reconstructie van de arrestatie van P. achter gesloten deuren. Hij wil daarom niks zeggen over de plek waar de reconstructie gehouden is en of P. erbij aanwezig was. Zijn advocaat Niels Dorrestein zegt tegen RTL Nieuws dat P. erbij was. "Mijn cliënt heeft nu in de praktijk laten zien wat er volgens hem is gebeurd. Wat hem betreft wordt met deze reconstructie duidelijk wie verantwoordelijk is voor zijn gebroken schouder."

Grootscheepse zoektocht
Anne Faber verdween in september 2017 tijdens een fietstocht in Utrecht. De verdwijning leidde tot een grootscheepse zoektocht. Nadat haar jas was gevonden, ontdekten specialisten een DNA-spoor op de jas. Daarmee kwam de veroordeelde zedendelinquent P. als verdachte in beeld. Hij zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder het laatste deel van een straf uit, die hem was opgelegd voor een verkrachting van twee minderjarige meisjes in 2010.

Michael P. werd uiteindelijk aangehouden, nadat het lichaam van Anne in de bossen bij Zeewolde werd aangetroffen. P. werd vorig jaar veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel