Minder straf voor man die Anne Faber doodde

ZEEWOLDE • Di 23 juni 2020 | 12:44 • Dinsdag 23 juni 2020 | 12:44

Oud-Zeewoldenaar Michael P. heeft vier maanden strafvermindering gekregen. Hij kreeg vorig jaar 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber. De Hoge Raad heeft zijn straf nu met vier maanden verminderd vanwege zijn hardhandige arrestatie.

De 25-jarige Faber verdween op 29 september 2017 toen ze een fietstocht maakte rond Soest en Den Dolder. De verdwijning leidde tot een grootscheepse zoektocht. Haar jas werd teruggevonden. DNA-materiaal leidde naar Michael P., die op dat moment in een kliniek in Den Dolder het laatste deel van een straf uitzat voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes in 2010.

P. werd bij zijn arrestatie hardhandig aangepakt door het arrestatieteam, in de hoop dat hij zou zeggen waar Anne Faber was. P. liep daarbij letsel aan zijn schouder op. Faber was toen nog spoorloos en de mogelijkheid bestond dat zij nog in leven zou zijn. Haar stoffelijke resten werden uiteindelijk op aanwijzing van P. gevonden bij Zeewolde.

Het gerechtshof stelde in het hoger beroep al vast dat de rechten van P. bij zijn arrestatie waren geschonden, maar gaf er geen strafvermindering voor. Daarop ging P. in cassatie bij de Hoge Raad. Die geeft nu vier maanden strafvermindering. Dat betekent dat zijn straf nu 27 jaar en acht maanden cel is, met daarnaast tbs met dwangverpleging. Die straf is definitief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel