Lichaam Anne Faber gevonden bij Nulderpad

ZEEWOLDE • Vr 13 oktober 2017 | 0:57 • Vrijdag 13 oktober 2017 | 0:57
Het lichaam van de vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Zeewolde.

Nulderpad
Volgens de politie gaf verdachte Michael P. woensdagavond informatie over de plaats van het lichaam van Anne en werd al snel duidelijk dat er aanleiding was om hier verder te zoeken. Dit gebied is in de nacht van woensdag op donderdag afgezet. Daar werd een specifieke plek gevonden waar het lichaam van Anne Faber vermoedelijk verborgen was. Rond het Nulderpad in het bos Horsterwold is de hele dag gericht gezocht naar de 25-jarige vrouw. 

Kort na 14:00 uur arriveerde er een schouwarts. De politie doet nog sporenonderzoek op de vindplaats en probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd. Het lichaam van Anne wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). 

Hermetisch afgesloten
De politie zocht sinds woensdagmiddag in Zeewolde naar de vermiste Anne Faber. Tientallen politiemensen en ME'ers doorzochten grote gedeelten van het natuurgebied, dat hermetisch was afgesloten.

Michael P.
Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. P. werd maandag aangehouden. Donderdag besliste de rechter dat zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd. Er is voldoende verdenking tegen de verdachte om hem langer vast te houden. 

Verdriet
Namens de gemeente Zeewolde sprak burgemeester Gerrit Jan Gorter zijn medeleven uit naar de familie en vrienden van Anne. "Wij kunnen geen inschatting maken van het verdriet dat deze mensen doorstaan". Namens alle betrokken burgemeesters dankte Gorter de vrijwilligers, politie, brandweer, defensie en andere organisatie die meegeholpen hebben bij de zoekactie naar Anne.

Slopende periode
Namens de familie Faber sprak Hans Faber, oom van Anne. Ook de familie dankte iedereen die zich ingezet heeft om de Utrechtse terug te vinden. Hans Faber omschreef de slopende onzekerheid die de familie dertien dagen heeft moeten doormaken: "Het zwartste scenario is uitgekomen. Onze geliefde Anne is niet meer". De familie heeft nog veel vragen: "Wat is er precies gebeurd, waarom liep deze man vrij rond, had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden. Helaas zullen we met de antwoorden Anne niet terugkrijgen". Hans Faber heeft de media gevraagd vrienden en familie van Anne met rust te laten.

Onderzoek 
Minister Blok van Justitie heeft aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de situatie in de kliniek waar Michael P. zat. Hij verbleef in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. P. zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. De minister wil nu opheldering over de gang van zaken in de kliniek waar P. verbleef.

reacties (26)

 • Ron

   

  woorden schieten hier tekort familie Faber heel veel sterkte met dit hele grote verlies

  reageer
 • Amsterdammer

   

  Uiteraard wens ook ik de naasten van Anne heel veel sterkte toe. Vol ongeloof over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Of de mogelijke dader Michael P (ik denk dat iedereen inmiddels wel weet wat zijn volledige achternaam is) ook daadwerkelijk de moordenaar van Anne is, zal nog moeten blijken. Feit is dat de man wel eerder is veroordeeld voor o.a. de verkrachting van 2 tieners en gaf zelf(s) aan dat het voor hem een uitgekomen droom was geweest. Daarbij was hij ook nog eens betrokken bij andere geweldsdelicten. Dat er dan daadwerkelijk mensen zijn die vinden dat deze man kan en mag terugkeren in de maatschappij is onbegrijpelijk. Natuurlijk is dit weer volgens de regels van de wet verlopen maar het blijkt wel weer dat daar e.e.a. aan schort. De 2 tienermeiden hadden al levenslang gekregen, de naasten van Anne nu ook en meneer M.P. had het recht om vrij rond te lopen! Een aantal personen moet maar eens goed naar hun handen kijken of daar misschien bloed aan kleeft!

  reageer
 • CJ m

   

  Fam Faber gecodoleerd met het verschrikkelijke verlies van jullie dochter Anne 25 jaar oud we denken aan jullie en leven mee met verlies we voelen dit ook mee We hangen de vlag half stok voor Anne

  reageer
 • Jan

   

  Ik en menig weldenkend mens voelt een grote verontwaardiging. Hoe kan zo'n ongelooflijk grote psychopaat waarvan menigeen nu al gelijk zegt; niet naar buiten laten; vrij rond lopen. Als hij geen levenslang krijgt moet er protest komen, want dit is niet de eerste afschuwelijke zaak waar een monster ervan door gaat met een lachertje van een straf... Anne rust in vrede. Familie en nabestaanden, heel veel sterkte.

  reageer
 • Desiree

   

  Meisje van Nulde gevonden bij het strand van Nulde. Nu deze vrouw gevonden bij het Nulderpad...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lieve familie en vrienden, dit verdriet kan niemand jullie helaas ontnemen! Dit verdriet had er ook helemaal niet hoeven te zijn! Daarom van mij een berichtje om jullie te steunen!

  reageer
 • Eric

   

  In de eerste plaats gaan de gedachten uit naar de nabestaanden van Anne die dit verschrikkelijke leed moeten doormaken door de daad van een compleet doorgedraaid persoon. Verder hoop ik dat er diepgaand onderzoek komt naar de zogenaamde deskundige in de kliniek die zijn / haar handtekening heeft gezet onder het verzoek om deze persoon al na 5 jaar weer beperkt in de samenleving te laten leven. Ik hoop dat deze persoon nadrukkelijk ter verantwoording wordt geroepen en uit zijn functie wordt ontslagen want wie dit beest heeft losgelaten is medeplichtig aan deze moord.

  reageer
 • Almeertje

   

  Helemaal mee eens.

 • Henk

   

  Wat intriest !! Ik wens de familie veel kracht toe ! Nu is het de beurt aan de minister van volksgezondheid om de familie te bezoeken en direct daarna af te treden als eindverantwoordelijke !

  reageer
 • Fred

   

  Verschrikkelijk. En zo jong. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte.

  reageer
 • Hans

   

  De minister stelt een onderzoek in. De put dempen als het leed al geschied is. Deze man had n.a.v. zijn eerdere vergrijp al levenslang moeten krijgen en nooit meer in de maatschap terug mogen keren. Weer een bewijs dat het rechtssysteem in Nederland voor dit soort gevallen faalt.

  reageer
 • Almeertje

   

  Helemaal mee eens. Misschien wel ....... Graag. Kost die persoon ook niks meer. Ik hoop dat die arme meid niet veel heeft moeten lijden. Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Wat een verdriet.

 • Hans

   

  De minister stelt een onderzoek in. De put dempen als het leed al geschied is. Deze man had n.a.v. zijn eerdere vergrijp al levenslang moeten krijgen en nooit meer in de maatschap terug mogen keren. Weer een bewijs dat het rechtssysteem in Nederland voor dit soort gevallen faalt.

  reageer
 • Janos

   

  Triest dat er zulke gevaarlijke en gestoorde mensen rondlopen. Hoop dat hij nooit meer buiten komt .dat verdient hij ook. Sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • Janos

   

  Triest dat er zulke gevaarlijke en gestoorde mensen rondlopen. Hoop dat hij nooit meer buiten komt .dat verdient hij ook. Sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • ??

   

  Heel veel sterkte voor alle betrokkenen... Ik hoop dat ze in Den Haag nu ook eens wakker worden met dit kansloze rechtssysteem

  reageer
 • Jelle Bakker

   

  Van harte gecondoleerd

  reageer
 • Cvandam

   

  Sterkte voor de nabestaanden. Een krachtig protest is nodig richting overheid om er voor te zorgen dat die figuur over een paar jaar niet weer vrij rondloopt.

  reageer
 • Edgar

   

  Sterkte voor alle betrokkenen, een pluim voor alle zoekende instanties en vrijwilligers. Op dit nieuws zit je niet te wachten maar helaas lopen er nog steeds figuren rond met een doorgedraaide bovenkamer.

  reageer
 • Roosje

   

  Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte en ik geef verder geen reactie op de dader denk dat iedereen het zelfde denkt

  reageer
 • Desiree

   

  Rare bewering, niemand denkt hetzelfde.

 • Jond

   

  Roosje B: een open wond wordt vandaag weer aangehaald. Heel veel sterkte Roosje...

 • Sterkte aan alle familie leden

  reageer
 • Chiel

   

  Rust zacht Anne. Het is en vreselijke en onvergeeflijke misdaad!

  reageer
 • hbhvgvgv

   

  Afschuwelijk. Sterkte voor alle nabestaanden.

  reageer
 • Martin

   

  Diep triest weer dit hele verhaal. Wat een verschrikking voor de nabestaanden. De dader zal wel weer gestraft worden. Hoelang ? 15 of 20 jaar ? Wat maakt het uit. Na een jaar of 5 mag hij toch weer op verlof. Kan hij lekker weer doorgaan. Nog meer slachtoffers. Het is te droevig om over te praten.

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Stromanredenering. Wat u stelt is helemaal niet aan de orde en volledig verzonnen.

 • Bas

   

  Rust zacht dame.

  reageer
 • De Vries

   

  Och lieverd, wat is er met je gebeurd? Onze harten zijn gebroken.. Ontzettend veel sterkte voor alle naasten! ♡

  reageer
 • Boels

   

  Jouw reactie op het drama raakt al mijn gevoelige snaren, heb tranen in mijn ogen. Sterkte, heel veel sterkte toegewenst.

 • Harrie dekker

   

  Fam faber heel veel sterkte gewenst met dit zinloze verlies nogmaals sterkte

  reageer
 • Richard

   

  Veel sterkte voor de familie en vrienden. :(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert