Petitie: onderzoek naar falend rechtssysteem rond Michael P.

ALMERE • Vr 13 oktober 2017 | 10:37 • Vrijdag 13 oktober 2017 | 10:37
De dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht houdt Nederland in zijn greep. Het lichaam van Anne werd donderdag aangetroffen in de bossen bij Zeewolde, de voormalige woonplaats van de verdachte Michael P.

Ook in Almere zijn er veel mensen aangedaan door het nieuws. Veel Almeerders hebben daarom een landelijke petitie getekend die oproept tot een onderzoek naar het falend rechtssysteem rond Michael P. Deze man zat een gevangenisstraf uit van 12 jaar voor geweldsmisdrijven en verkrachting. Nog voor hij daadwerkelijk vrijkwam is hij verdachte in de zaak Anne Faber.

De petitie was vrijdagochtend rond half elf al bijna 120.000 keer getekend. Bijna 2000 handtekeningen komen uit Almere die daarmee op de vijfde plek staat van plaatsen waar de petitie wordt gesteund.   

De ondertekenaars eisen ook een onderzoek naar de kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht in Den Dolder waar Michael P. zat. Ze willen een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek. Minister Blok van Veiligheid en Justitie maakte donderdagavond bekend dat er zo'n onderzoek komt.

De Tweede Kamer heeft al aangegeven dat er een debat moet komen over de gang van zaken rond de dood van Anne Faber. Op dit moment vinden volksvertegenwoordigers dit echter 'niet gepast'. 

Het CDA laat weten dat de partij wil dat de aanpassing van de wet op TBS (gedwongen verpleging) versneld moet worden doorgevoerd. De Tweede kamer besloot op 18 december 2012 al dat verdachten die niet willen meewerken aan een psychologisch onderzoek, toch verplicht TBS kan worden opgelegd. De wet moet echter nog door de Eerste Kamer en dat staat pas gepland op 23 januari 2018. Het CDA wil dat dat eerder gebeurt.    

reacties (19)

 • John Koerts

   

  Het rechtssysteem in Nederland faalt al jaren dat weet iedereen,maar wie lost dit op. Zeker niet de slappe politici in den Haag ook niet door die geitenwolkensokkendragers van rechters in dit land,en ook niet de advocaten want ook nu is er wel weer een advocaat die deze barbaar gaat verdedigen en hiermee weer bloedgeld verdient . Dus zal het volk het moeten doen kom op mensen teken zoveel de petitie om te zorgen dat Anne niet voor niets is gestorven .Rust zacht Anne

  reageer
 • Cees Dekker

   

  Prima actie, deze petitie. Volledige steun, zelfs in Nieuw-Zeeland. De teller staat nu op ruim 302.000, waarvan 459 Urker stemmen en blijft maar stijgen. Zonet in de krant gelezen, dat gisteren wéér een door Justitie als zeer gevaarlijk geclassificeerde TBS`er is vrijgelaten. Hoog tijd dat verstandige leiders ons rechtssysteem eens grondig bijstellen naar: meer rechten en respect voro nabestaanden en slachtoffers en strenger, véél strenger, voor criminelen. Maar...met D`66 in het Kabinet zal het er voorlopig wel niet van komen.

  reageer
 • J. Jagt

   

  De straffen zijn hier veel te laag. De wetten moeten aangepast, de dader lijkt hier wel beloond met zijn mooie leventje dit jaar in de kliniek en blijft net zo goed gestoord. Wie iemand vermoordt, moet zijn leven verder vastzitten. Pech voor hem, maar het slachtoffer komt ook nooit meer terug. Voor Anne's familie en vrienden heel veel sterkte.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wij zij in Nl helemaal doorgeslagen met ons zogenaamd "correct" te gedragen. Iedereen begint bij het minste geringste over allerlei "rechten" te spreken. De belangen van de Nederlandse maatschappij zijn ondergeschikt. Diegene die zich nog enigszins kritisch probeert uit te laten wordt weg gezet als negatieve stemmingmaker. Ja, een ieder heeft rechten maar zodra door het gedrag van 1 of meerdere personen de "maatschappelijke rechten" in het geding komen, kijk naar de dader van dit hele gebeuren ... dan zullen we de maatschappelijke rechten toch meer betekenis moeten geven. Deze man heeft al eerder mensenlevens vernietigd, aangegeven nergens spijt van te hebben, er geen enkel probleem mee te hebben. Deze man weer los te laten op de maatschappij staat voor mij gelijk aan ene poging tot...... De geitenwollensokkenadvocaten / psychiaters enz zullen wel weer op hun achterste pootjes gaan staan... Voor mij is dit een falen van de NL rechtspraak ( waar velen toch al geen enkele respect meer voor op kunnen brengen )

  reageer
 • C Hoogland

   

  Als een verdachte niet mee wil werken is hij al schuldig. Als je onschuldig bent werk je maar al te graag mee. Deze foei maatschappij mag van mij strenger optreden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • louis

   

  Straf de uitvoerders van dit onnodige leed. Dus pak de mensen aan die dit proces hebben gevoerd over deze man en zet deze buiten hun ambt. Het wordt tijd dat de slachtoffers weer kunne leven en dat de daders voor eeuwig achter slot en grendel komen.

  reageer
 • muis

   

  Voor zulke misdaden en het is bewijzen. De dood straf weer invoeren.

  reageer
 • AA

   

  Helemaal mee eens. Voer de doodstaf weer in. Daarmee voorkomen we onnodige en dure TBS behandelingen en lopen we geen risico dat dezelfde persoon nog meer slachtoffers maakt!

 • Ayla

   

  Als er een moord is gepleegd is de politie er wel met man en macht.. Ik vind bij moord als deze dat er een verplicht psychologisch onderzoek, en toch verplicht TBS kan worden opgelegd.. Deze gek wordt weer beschermt.. de ouders hebben levenslang, sta daar eens bij stil...of is dat denken te ver gezocht?.. Ik weet hoe het voelt dat je kind is vermoord...en reken maar je hebt levenslang mede door een fout van de politie

  reageer
 • Kt

   

  De politie? Of het falende rechtssysteem in Nederland?

 • Margreet

   

  Niet zo gek dat veel Almeerders meedoen met de petitie. Er wordt een Pieter Baan Centrum gebouwd in Buiten naast TBS kliniek!

  reageer
 • Joop

   

  De altijd wakkere familie onderbuik weer aan het woord.

  reageer
 • JC Janse

   

  Ik onderteken deze petitie omdat ik ook vind dat het recht systeem hier gefaald heeft.! JC Janse

  reageer
 • E.E.M. Nolet

   

  De onderste steen moet boven

  reageer
 • Carina

   

  En mag nu de verantwoordelijke minister wel aanblijven????

  reageer
 • Ineke

   

  Heeft hij al bekend? Hij is al aangewezen als de dader en iedereen gaat er van uit dat hij het is.

  reageer
 • Tamara

   

  Tja hij heeft aangegeven waar het lichaam lag van Anne, of geloof jij nog in sprookjes

 • jo jo

   

  Die aanpassing moet er zo snel als mogelijk komen. Helaas heb ik er persoonlijk ook mee te maken. Zulk soort pannenkoeken moeten direct of liever nooit meer op straat.. Je weet gewoon niet waar je mee te maken hebt.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Met dank aan de linkse rakkers..... Tijd voor een rechts beleid de komende 20 jaar. Ben je veroordeeld? Dan het gevang in, het liefst met 2 op 1 kamer zonder TV maar met radio. Minimaal voedsel en begeleiding. Op het Justitieel apparaat kan heel veel bespaard worden. Zit je 2/3 van je straf erop dan wel vervroegd vrijlaten maar op voorwaarde dat je geen voet meer op NL bodem zet en teruggebracht wordt naar land van herkomst. En ja ook voor de tweede en derde generatie geldt dat want die hebben ook 2 paspoorten dus dan kan dat.

 • Yvonne

   

  Opsluiten sleutel weg gooien en nooit meer vrijlaten Hij heeft de boel voor de gek gehouden en de profesinols geloofde hem Ze zijn er ingestonken met igen dicht voor de gevolgen wat het nu is gebeurt als ze beyer onderzoek hadden fedaan .was die gestoorde gek nooit in dit traject gekomen .en nu moest anna er voor vermoiord worden

  reageer
 • Michelle

   

  Tegenwoordig is het niet meer normaal

  reageer
 • De advocaat

   

  Wij het Nederlandse volk??? Laat ze lekker voor zichzelf spreken. En het zal even lekker worden wanneer men op aanwijzing van een deel van de bevolking ergens wel of niet verantwoordelijk voor is.

  reageer
 • Ed

   

  U bent zeker geen advocaat. Want u leest (en formuleert) onzorgvuldig: er wordt gevraagd om een onderzoek. De conclusies van dat onderzoek moeten we vervolgens afwachten. En het belangrijkst: u heeft, blijkens uw commentaar, niet begrepen dat dit vooral een emotionele steunbetuiging is aan de getroffen familie. Uw reactie ervaar ik als zeer ongepast, gezien deze tragedie.

 • Dickie

   

  Dat heet nu democratie..... Dat is de dictatuur van de meerderheid!

 • Annechien

   

  Wij, het Nederlandse volk, dat is voor diegenen die de petitie tekenen. ... dus voel u vooral niet aangesproken. Ik voelde mij gelukkig wel aangesproken.

 • Ratje

   

  Die man heeft al meerdere dingen op zijn kerfstok staan... Waarom mag zo iemand dan nog onbegeleid met verlof? En hoe zo terug keren in maatschappelijk als hij zich in de kliniek al aan anderen vergrepen had? Dit klopt toch allemaal niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert