Petitie: onderzoek naar falend rechtssysteem rond Michael P.

ALMERE • Do 12 oktober 2017 | 21:04 • Donderdag 12 oktober 2017 | 21:04
De dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht houdt Nederland in zijn greep. Het lichaam van Anne werd donderdag aangetroffen in de bossen bij Zeewolde, de voormalige woonplaats van de verdachte Michael P.

Ook in Almere zijn er veel mensen aangedaan door het nieuws. Veel Almeerders hebben daarom een landelijke petitie getekend die oproept tot een onderzoek naar het falend rechtssysteem rond Michael P. Deze man zat een gevangenisstraf uit van 12 jaar voor geweldsmisdrijven en verkrachting. Nog voor hij daadwerkelijk vrijkwam is hij verdachte in de zaak Anne Faber.

De petitie was vrijdagochtend rond half elf al bijna 120.000 keer getekend. Bijna 2000 handtekeningen komen uit Almere die daarmee op de vijfde plek staat van plaatsen waar de petitie wordt gesteund.   

De ondertekenaars eisen ook een onderzoek naar de kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht in Den Dolder waar Michael P. zat. Ze willen een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek. Minister Blok van Veiligheid en Justitie maakte donderdagavond bekend dat er zo'n onderzoek komt.

De Tweede Kamer heeft al aangegeven dat er een debat moet komen over de gang van zaken rond de dood van Anne Faber. Op dit moment vinden volksvertegenwoordigers dit echter 'niet gepast'. 

Het CDA laat weten dat de partij wil dat de aanpassing van de wet op TBS (gedwongen verpleging) versneld moet worden doorgevoerd. De Tweede kamer besloot op 18 december 2012 al dat verdachten die niet willen meewerken aan een psychologisch onderzoek, toch verplicht TBS kan worden opgelegd. De wet moet echter nog door de Eerste Kamer en dat staat pas gepland op 23 januari 2018. Het CDA wil dat dat eerder gebeurt.    

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel