'Michael P. verborg lichaam Anne eerst op andere plek'

ZEEWOLDE
Michael P. heeft het lichaam van Anne Faber eerst op een andere plek verborgen, voordat hij haar naar Zeewolde verplaatste. Dat meldt het AD op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Volgens het AD zou de verdachte de avond van de verdwijning van Faber hebben rondgereden op een gestolen scooter. De recherche houdt er rekening mee dat hij ergens wilde inbreken. Hoe Anne Faber om het leven is gebracht en waar dat gebeurde, is nog onduidelijk.

Nadat Michael P. het lichaam had verborgen, besloot hij haar later te verplaatsen naar het Nulderpad in Zeewolde. Het is volgens het AD niet duidelijk waarom en wanneer hij dat heeft gedaan. In de auto waarin hij reed zijn bloedsporen gevonden. Michael P. wordt verdacht van moord of doodslag, en van verkrachting.

Advocaat
De advocaat van Michael P. laat tegen NU.nl weten verbaasd te zijn dat bronnen dichtbij het politieonderzoek informatie aan het AD zouden hebben doorgespeeld. Verder wil hij niet inhoudelijk op de zaak in gaan. "Daar is de rechtszaal voor", aldus de advocaat. Op 10 januari dient er een pro formazaak tegen P. 

reacties (9)

 • Ed

   

  Alle akelige en confronterende details, daarmee moet men heel terughoudend zijn. Dat is inderdaad wel zo respectvol. Maar mensen willen natuurlijk weten hoe deze zaak wordt afgewikkeld en wat er gaat veranderen in de aanpak van dergelijke gestoorde individuen. Voor de familie is het vast ook een zekere steun om te weten wat een schok deze tragedie in de samenleving teweeg heeft gebracht.

  reageer
 • MKM

   

  Hoezo? Een eerlijk proces betekent dat ook een verdachte zich mag laten bijstaan, overigens ook een grondrecht. Hiermee wil ik overigens niets afdoen aan de ernst van de feiten.

  reageer
 • .VV.

   

  Je zou je dood moeten schamen als je advocaat van dit monster bent.

  reageer
 • Claartje

   

  Dat mogen ze, maar het is niet hun verdriet.

  reageer
 • Barbara

   

  Afschuw en verontwaardiging is door "de mensen" al lang en breed besproken en geuit. Juist om die rede kan er nu respect en terughoudendheid voor nabestaanden volgen. Of gaat het soms niet meer om hen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  De mensen hebben er duidelijk behoefte aan hun afschuw en verontwaardiging te uiten. Ik word er ook een beetje moe van, maar laat het maar even uitrazen.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat ben ik volledig met je eens.

  reageer
 • Claartje

   

  Ander item, vermoed ik? Het zou overigens mooi zijn als er eens wat mediastilte rond Anne Faber kwam. Lijkt me respectvol naar de familie toe.

  reageer
 • Johan

   

  Typies iets voor Aat de Jonge,in eerst instantie ziet hij economisch gewin voor de gemeente Dronten en nu wil hij uit het Aldersoverleg stappen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert