Vier jaar cel geëist voor gewapende overval op New York Pizza

ALMERE • Di 31 oktober 2017 | 11:30 • Dinsdag 31 oktober 2017 | 11:30
Voor een gewapende overval op de New York Pizza in Almere Buiten is 4 jaar celstraf geëist tegen een 21-jarige Almeerder. Daarvan is een jaar voorwaardelijk.

De verdachte ontkent de overval op 16 april te hebben gepleegd. Maar volgens justitie zat zijn DNA op een gevonden bivakmuts. Op camerabeelden, die dinsdag voor de rechtbank in Lelystad werden getoond, is te zien hoe de dader de muts aftrekt voordat hij wegrent. 

Worsteling
Op de camerabeelden is verder ook te zien hoe de overvaller via het magazijn de pizzazaak aan de Evenaar binnenkomt. Met gestrekte armen loopt hij op een medewerker af en zegt: ‘Dit is een overval. Ik wil briefgeld zien.’ Een collega overmeestert de overvaller. Hij probeert de dader in bedwang te houden, maar het loopt uit op een worsteling. De dader slaat de jongen met het pistool op zijn hoofd en borst, grist het geld mee, rent weg en trekt ondertussen zijn bivakmuts af. 

Smartengeld
Het slachtoffer wil 2.500 euro smartengeld hebben van de Almeerder. Als het aan de officier van justitie ligt krijgt hij dat ook. Hij spreekt van een ‘extreem brutale daad’ en een lange gevangenisstraf is dan ook op zijn plaats. In zijn proeftijd zou de verdachte dan contact moeten houden met de reclassering en van zijn wietverslaving moeten afkicken.

Verdediging
De advocaat van de verdachte vroeg om vrijspraak. Er zat weliswaar DNA van de verdachte op de bivakmuts, maar de muts is verplaatsbaar en daarom bewijst het niet dat de verdachte ook daadwerkelijk de overval gepleegd heeft, aldus de advocaat. Daarnaast hebben twee getuigen een verklaring afgelegd over fysieke kenmerken van de overvaller, die niet overeenkomen met de verdachte. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel