Staten vinden uitstel verdubbeling N50 onacceptabel

NOORDOOSTPOLDER
Provinciale Staten vinden het onacceptabel als de verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid zou worden uitgesteld. Wat de Staten betreft wordt de weg zo snel mogelijk worden verbeterd, omdat er veel ongelukken gebeuren en er vaak files staan. Gedeputeerde Jaap Lodders heeft van de Flevolandse Provinciale Staten de opdracht gekregen om dit signaal af te geven aan de Tweede Kamer en de minister. 

Uitstel
De Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman zei onlangs in regionale krant De Stentor dat de verdubbeling wordt verplaatst van 2021 naar 2023. Onduidelijk was waar hij dit op baseerde, omdat de rijksweg formeel niet op een lijst staat van infrastructurele projecten die de komende jaren worden aangepakt. Er is alleen regulier onderhoud gepland.

Volledige verdubbeling
Provinciale Staten in Flevoland vinden overigens dat Lodders zich moet blijven inzetten voor een volledige verdubbeling van de N50. Niet alleen het deel tussen Kampen en Kampen-Zuid zou moeten worden aangepakt, maar het hele weggedeelte tussen de Ramspolbrug bij Ens en knooppunt Hattemerbroek bij Zwolle.
Lodders gaf aan dat hij hier al veel langere tijd mee bezig is, maar de Staten vonden een extra signaal richting Den Haag toch nodig.

​Het Flevolandse deel van de N50 is de afgelopen jaren al volledig verdubbeld.


 

reacties (8)

 • Hendrik

   

  Misschien andere route kiezen? Als je allemaal tegelijk één kant op wil en er zijn een paar automobilisten die zich niet aan de regels willen houden, dan krijg je problemen, maar dat geldt eigenlijk voor elke weg. Ergens op tijd arriveren, begint met ruim op tijd vertrekken en als we elkaar dan ook wat ruimte gunnen, gaat heel wat beter, denk ik. Grootste probleem zijn die paar bestuurders die denken dat ze veel belangrijker zijn dan de rest......

  reageer
 • Noway

   

  De polderpolitici snappen het naar vijftig jaar nog steeds niet, alleen de 70 kilometer rondom Den Haag komt in aanmerking voor bouwkundige projecten. Het wegennet in de polders functioneert uitstekend voor het vervoer van de benodigde landbouw producten. Weet nog van de Maglev en nu het papieren Hyperloop project, ons landje kan dit niet behappen. Zie hoe het een en ander verloopt met vliegveld Lelystad.

  reageer
 • Geert de V

   

  Precies, juist gezegd! wij hebben al lang niet meer de expertise welke ontwikkelde landen zouden moeten hebben. De politiek heeft ons niveau van vroeger opzettelijk kapot bezuinigd en zichzelf daarbij verrijkt..

 • Geert de V

   

  Precies, juist gezegd! wij hebben al lang niet meer de expertise welke ontwikkelde landen zouden moeten hebben. De politiek heeft ons niveau van vroeger opzettelijk kapot bezuinigd en zichzelf daarbij verrijkt..

 • De ingenieur

   

  Jaja, over de hele lengte. De Eilandbrug zou dan ook verdubbeld moeten worden. Heeft u nog een miljardje of twee gereedstaan?

  reageer
 • Henk

   

  Ik zie een doorgetrokken streep én bovendien een autoweg waar keren nooit toegestaan is.

 • Pieter

   

  Niet alleen het stuk Kampen en Kampen-Zuid. Pak nou dat hele stuk Ramspol - Hattemerbroek in een keer aan. Dat is nog het enige stuk tussen Groningen/Leeuwarden en Maastricht dat nog een derderangs-keutelweggetje is. Precies: Het Overijsselse deel ! Die provincie denkt blijkbaar nog in de trant van de diligence. Flevoland zou deze buurprovincie eens wat meer achter de vodden moeten zitten. Zwolle moet ook veel meer in Den Haag aan de bel trekken.

  reageer
 • Rob

   

  Mensen hebben zoveel stress, doe eerst eens normaal in het verkeer, gedraag je en hou je aan de verkeersregels en je zal zien dat dat al heel veel oplost en dat scheelt ook veel slachtoffers

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chris

   

  De foto is wel tekenend. Een automobilist die precies doet waar ongevallen door ontstaan. Een dikke doorgetrokken streep, en toch gaan keren terwijl er een auto van de andere kant komt. Weggedrag is toch echt het probleem daar.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Onzin, geen enkel ongeluk is ontstaan door kerende voertuigen. Voorts is dat gewoon toegestaan. NB verhoogde middenscheidingen over grote lengte kunnen helemaal niet op dit soort wegen. Nooddiensten willen ook nog wel eens bijzondere handelingen moeten kunnen verrichten. Maar sommigen laten die liever gewoon in de file staan.

 • Marijke

   

  Als je de foto bekijkt snap ik wel dat er ongelukken gebeuren. Keren op de weg terwijl er tegenliggers aankomen... Verhoogde middenscheiding lijkt me een mooi begin.

  reageer
 • Thomas

   

  Slecht idee. Dan leg je nóg meer dwang op aan toch al murw gebeukte automobilisten die omkeren na daar urenlang in pure wanhoop vast te staan. Je moet niet de slachtoffers van de problemen straffen, je moet problemen oplossen.

 • Zucht

   

  Deze opmerking is hoop ik toch niet serieus.......

 • N50 rijder

   

  Het zal nog drukker worden als vliegveld Lelystad klaar is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert