Nog geen besluit over renovatie Het Baken Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 9 november 2017 | 12:15 • Donderdag 9 november 2017 | 12:15
Het is nog niet duidelijk hoe het nieuwe Sportcentrum Het Baken in Zeewolde er uit komt te zien. De gemeente heeft in februari een plan aan de gemeenteraad voorgelegd voor het opknappen van het zwembad en de sporthal, maar de raad wilde dat er ook naar andere mogelijkheden werd gekeken.

Daarom is een aantal varianten onderzocht. Zo is er gekeken naar de mogelijkheid van renovatie van de sporthal en het zwembad en volledige nieuwbouw op dezelfde of een nieuwe locatie. "Daarnaast ligt het collegevoorstel van een sobere doelmatige renovatie van de sporthal en een gedeeltelijke nieuwbouw van het zwembad", zegt verantwoordelijk wethouder Rein Zijlstra. "Dat collegevoorstel past binnen het budget. Alle onderzochte varianten zijn een stuk duurder".

Daarom zal het college de raad opnieuw adviseren om in te stemmen met het oorspronkelijke plan uit februari dat uitgaat van renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw. "Maar het is uiteindelijk aan de raad om een beslissing te nemen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel