Motief voor schietpartij in bakkerij blijft onbekend

ALMERE • Ma 13 november 2017 | 17:47 • Maandag 13 november 2017 | 17:47
Het blijft onduidelijk waarom personeelsleden van een bakkerij aan de Vlotbrugweg in Almere zijn beschoten in april 2015. Drie verdachten uit Almere en Haarlem ontkennen alle betrokkenheid voor de rechtbank in Amsterdam. 

Wat is er gebeurd?
In de nacht van 22 op 23 april 2015 melden twee mannen zich bij een bestelluikje van de bakkerij op het industrieterrein De Vaart. Zij vragen daar een manager om een flesje water en pakken hem vervolgens beet. Als de manager zich weet los te rukken en vlucht, schiet één van de mannen meerdere kogels door het luik de bakkerij in. Op een kogelhuls wordt dna aangetroffen dat deels afkomstig zou kunnen zijn van een 35-jarige verdachte uit Almere. Later wordt op zijn verblijfsadres ook een geweer gevonden waarmee in de bakkerij zou zijn geschoten.

Volgens het OM hebben de mannen meer op hun kerfstok
Na het schietincident in Almere zouden dezelfde mannen in de vroege ochtenduren een brasserie op een golfbaan in Amsterdam Zuidoost hebben overvallen. Onder bedreiging van vuurwapens werden twee schoonmakers opgesloten in een werkkast. De twee overvallers gingen ervandoor met de kluis met daarin ruim 900 euro. 

In de brasserie vond de politie bovendien een horloge van de 35-jarige Almeerder, maar de man zegt dat hij deze had uitgeleend. Aan wie wil hij niet zeggen. “Ik heb liever een veroordeling dan dat mijn gezin van kant wordt gemaakt”, aldus de man. Ook zijn medeverdachten, een 31-jarige man uit Haarlem en een 41-jarige Almeerder, ontkennen elke betrokkenheid.   

Welke straf eist het Openbaar Ministerie?
De strafzaak tegen de drie mannen gaat dinsdag verder met onder meer de strafeis van de officier van justitie. Zij legt de verdachten onder meer poging tot doodslag en deelname aan een criminele organisatie ten laste. De 35-jarige Almeerder en de Haarlemmer zouden ook betrokken zijn geweest bij een beroving in Amsterdam in mei 2015. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel