Geld voor start van blauwalgvrij Bovenwater

LELYSTAD • Wo 15 november 2017 | 11:23 • Woensdag 15 november 2017 | 11:23
De gemeenteraad van Lelystad geeft 40.000 euro voor een plan om blauwalg uit het Bovenwater in Lelystad te krijgen. Er zit vaak blauwalg in het water en daarom bedachten ondernemers rondom de plas dat er een natuurlijke zwemvijver van gemaakt moet worden. Een plan dat ongeveer 500.000 euro gaat kosten.

Overleg
Om die natuurlijke zwemvijver uiteindelijk mogelijk te maken, moeten zowel de gemeente, provincie en het waterschap de koppen bij elkaar steken. Met het beschikbare geld gaat een werkgroep aan de slag met een plan om het project van de grond te krijgen. 

Poort Lelystad
Volgens Jack Schoone van Leefbaar Lelystad, die samen met ChristenUnie, VVD en CDA de motie dinsdagavond indiende, is de aanpak van het Bovenwater belangrijk. Ook vanwege de aanleg volgend jaar van de Poort Lelystad. Dit wordt een entree naar de Oostvaardersplassen, waar bezoekers kunnen kiezen uit recreatiemogelijkheden in het gebied. Volgens Schoone kan het niet zo zijn dat er dichtbij het Bovenwater een toeristische trekpleister komt en dat je er dan niet kan zwemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel