Handhavers op jacht naar fout geparkeerde fietsen

ALMERE
Handhavers verwijderen vanaf donderdag fout geparkeerde fietsen in het centrum van Almere Stad. Ze worden naar het depot aan de Esplanade gebracht. De eigenaar krijgt hem pas terug na betaling van 25 euro boete. 

Met de maatregel wil de gemeente af van de overlast van fietsen. In het centrum is er overlast op voetpaden, voor winkels, rondom bankjes, bomen en prullenbakken. 

Op de fietsen wordt eerst een waarschuwing gehangen. Als de flyer er na 15 minuten nog hangt, wordt het rijwiel verwijderd. 

reacties (11)

 • Hendrik...

   

  Hebben ze afgekeken van Lelystad hoor. Waar ik me dan weer aan erger is dat mensen hun fiets voor en fietsenrek neer zetten in plaats van met het voorwiel er in. Vak nemen ze dan 2 plaatsen in beslag. En nog wat: een kennisgeving van weghalen moet minstens 24 uur blijven hangen voor ze iets mogen doen. Ga maar eens googlen op de wet en regelgeving hierover.

  reageer
 • Barbara

   

  De fietsenrekken hebben afmetingen die afgesteld zijn op forse fietsbanden. Wanneer je band dunner is valt de fiets meteen om in zo'n rek, dus zet je hem uit bescherming naast het rek met steun op eigen standaard zodat een ander nog steeds gebruik kan maken van het naast jouw fiets gelegen rek.

 • Arie

   

  Fietsen gestapo!

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Gebrek aan duidelijke regels en te weinig stallingsplekken, dat typeert het beleid van de gemeente Almere. Niet in zetten op gedragsverandering maar beboeten. Gemeente geef nu eens zelf het juiste voorbeeld. Het blijven amateurs in het gemeentehuis.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Enigzins goed dat ze dit doen, aan de andere kant, wanneer is iets overlast en waneer niet? Je moet natuurlijk een lijn trekken, als je dat niet doet kun je nooit handhaven en niets aanpakken. Op sommige plekken rondom supermarkten bijvoorbeeld zou je wat mij betreft wat coulanter moeten zijn, daar heb je altijd mensen die even daar zijn en binnen een half uur weer weg zijn. En de gemeente zou echt moeten zorgen dat er echt meer dan genoeg fietsenrekken zou moeten plaatsen, en dat is nu echt niet genoeg ondanks dat de gemeente rekken heeft bijgeplaatst.

  reageer
 • Didi

   

  Ja triest dat je niet meer gewoon je boodschappen kan doen of even de hema etc. Nee moet je door het hele centrum lopen. Wat een fiasco.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  Vandaag met fiets in stad geweest... Kon mijn fiets niet kwijt waar de bedoelde fietsenrekken voor zijn... was VOL... En dan nog met zware boodschappen tassen sjouwen naar fiets(tassen)... de loop afstanden naar fietsenstalling en andere fietsstandplaatsen zijn ver... zelf loop ik erg slecht, heb fiets daarbij nodig... Kan je hiervoor vrijstelling voor aanvragen...

  reageer
 • Bromsnor

   

  Gewoon vast zetten. Sloten doorslijpen mogen ze niet en doen ze niet.

 • Poe

   

  Ja, een scootmobiel

 • Jan

   

  Prima actie, opruimen die handel! Er zijn inderdaad genoeg andere zaken te verzinnen welke óók aandacht verdienen. Helaas, dat moet ik er wel bij zeggen, blijken we met zijn allen niet in staat dit zelf te regelen zonder ingrijpen van wie dan ook. Dus goed hoor, eerst de fietsen, dan het volgende project. En ondertussen blijven hopen dat we met zijn allen de verloedering wat tegen gaan want ook een BOA lost dit niet in zijn 1tje op..

  reageer
 • Mark

   

  Prima dat ze dat aanpakken. Maar pak dan ook de overlast aan van los lopende honden. En zwervers die in plantsoenen slapen. En ik kan nog wel even doorgaan. Ik heb het idee dat altijd een makkelijke prooi wordt gezocht.

  reageer
 • Karel

   

  Helemaal met je eens, Mark. En alle hangjongeren en vandalen idem dito.

 • Karel

   

  Ik kan wel honderden andere overlastproblemen opnoemen waar boa's zich beter voor moeten inzetten. Maar het is weer een kwestie van geld, natuurlijk. Iedere keer 25,00. Kan flink oplopen, dus kassa voor de gemeente. Waar wordt dat geld trouwens aan besteed? En inderdaad Steven, even snel een boodschap op de fiets, en dan moet je ook nog gaan zoeken naar de eerste de beste geoorloofde fietsstandplaats. Waarom protesteren de winkeliers eigenlijk niet?

  reageer
 • 13xx

   

  Als iedereen zijn/haar fiets netjes op de geschikte plek neerzet, is de opbrengt € 0,- -> dus dan helemaal geen kassa voor de gemeente.

 • Ed Molenaar

   

  Nou, Steven, zo op de foto te zien is er toch wel een probleem. Net als reclameborden.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Optisch verdicht door de krappe kadering en gebruike van lens in telephoto stand. Feitelijk is het net als iedere dag. Die fietsen zijn van mensendie even naar de Primark of supermarkt zijn. Mag dat niet? Overigens kun je als fietser ook gewoon je fiets op de weg laten staan. Net als een auto of motorfiets. Daar is geen enkele regelgeving tegen in te brengen.

 • Steven Stedenwijker

   

  Er is helemaal geen overlast. Dit is een verzonnen probleem met een werkverschaffende oplossing waar de burger voor moet opdraaien. Men zou dit geregel moeten beperken tot fietsen die 3 dagen overnachten. Het is de normaalste zaak van de wereld in NEDERLAND om met je fiets ergens naar toe te rijden, je fiets voor de deur ergens beschaafd neer te zetten, daar je boodschap te doen en dan weer te vertrekken. DIT IS NEDERLAND FIETSLAND.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Precies, NEDERLAND IS EEN FIETSLAND. leuk voor de reclame en politiek maar in Almere moet je maar niet met de fiets komen zoals dat in de rest van Nederland wel kan.

 • Boels

   

  De ruimtelijkeordelingen hebben bij het ontwerp van Almere (en elders in het land) daar geen rekening mee gehouden ;-) Er is eigenlijk geen beschaafde mogelijkheid om een fiets te parkeren op loopafstand (minder dan 50 meter). Er zijn meer dan 100.000 fietsen in Almere; als 10% de fietspakt voor boodschappen/winkelen dan moet je zeker rekenen dat gespreid over een dag er zo'n 10.000 fietsen een plekje zoeken.

 • .\/\/.

   

  Probeer het centrum eens in een rolstoel zou ik zeggen, of met een rollator.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert