Lijsttrekker DENK schrikt van vervelende reacties

LELYSTAD
Lijsttrekker Magdalena Charlot van DENK Lelystad is geschrokken van de reacties op het nieuws dat haar partij meedoet aan de Lelystadse gemeenteraadsverkiezingen.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, heeft Charlot het over 'heel nare reacties'. De partij werd op het forum van Omroep Flevoland discriminerend genoemd en zou bestaan uit 'onruststokers' en 'infiltranten van de Turkse president'.

Charlot noemt die afkeurende geluiden "heel jammer". Volgens haar is DENK een emancipatiepartij die zich keert tegen discriminatie en de verharding in de Lelystadse samenleving.

reacties (24)

 • Kobus

   

  Ik wil voorop stellen dat het werk van Mw. Charlot als gezinsvoogd bij NIDOS vaak positief bijdraagt aan het welzijn van vluchtelingen. Maar, ik hoor Charlot in het vraaggesprek met Omroep Flevoland zeggen dat zij, Charlot, in Lelystad maart 2017, 3% van de stemmen heeft gekregen. Dat is volstrekt ONJUIST. Van de 4971 stemmen die werden uitgebracht in Flevoland (dus niet Lelystad maar . . Flevoland) waren er 75 mensen die op Charlot stemden. Daarnaast, maar dit terzijde. Als je meer dan 30 jaar in Lelystad woont en in die afgelopen tijd geen enkele politiek belangstelling van betekenis hebt getoond, wat is dan de motivatie om plotseling te gaan gaan deelnemen als een "partijplan" (luister naar Charlot in het vraaggesprek met Omroep Flevoland) nog geschreven moet worden?

  reageer
 • Barbara

   

  Nu de Goede Sint weer in het land is zou DENK zich nog kunnen bedenken. Beetje afgezaagd om dat zo te zeggen,maar willen zij werkelijk de Zwarte Piet krijgen uitgereikt door de kiezer, of toch met minder genoegen nemen dan waar ze op uit zijn? Nadruk leggen op verdeling maakt verdeling. Kijk naar de goede samenwerking tussen Sint en Piet en de statig flinke staf waar de oude man zich door ondersteund voelt is afgeleid van een herdersstaf, en staat voor herderlijke zorg!

  reageer
 • Ahmed Idrissi

   

  Mevrouw Charlot is naïef. DENK is de PVV van de allochtonen. Zij maken de tegenstellingen alleen maar groter. Als goed geïntegreerde allochtoon heb ik een hekel aan deze partij.

  reageer
 • Mourad

   

  Wat heeft de pvda groenlinks d66 sp vvd cda cu voor de burgers gedaan stemmen ophalen en vier jaar even weer stil terug trekken denk wil voor de burgers het vertouwen in de poletiek terugbrengen naar de burgers luisteren en niet zoals pvda groenlinks sp en de andere partij en een persoon op de lijst zet en stemmen binnen haalt en dan ja en amen op alles moet zeggen nee je bent door het volk gekozen dus sta op voor het volk

 • Ahmed El hoceima

   

  Ben ook goed geïntegreerd maar als je geen DENK zou willen begrijp ik wel. Het bestaansrecht van een partij als deze ligt in het feit dat er een PVV bestaat. Ik denk dus dat het goed is om beide partijen niet te tolereren en af te schaffen door er niet op te stemmen.

 • kees d.

   

  Ik DENK dat DENK helemaal niets heeft met emancipatie! Anders had de fractievoorzitter van DENK niet zo'n enorme grote bek naar de kamervoorzitter. Verder steunt DENK het regime van Erdogan die van de Turkse vrouwen tweede rangsburgers maakt.

  reageer
 • kiezer

   

  ik DENK dat deze lijsttrekker straks na verkiezingen overloopt naar Groen Links en vormt ze samen met de lijsttrekker van die partij een komisch span.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bassie

   

  Nog even en dan schuift DENK straks gewoon bij GroenLinks aan. De liefde tussen de anti-discriminatie ploeg en DENK bloeit al voorzichtig op...

  reageer
 • Barbara

   

  Politiek hoeft je niet meer te volgen zij volgt zichzelf al niet.

  reageer
 • Henk

   

  Ik hoor weer een aantal partijhoppers aankomen (hicham?) Als ze het goed doen in de verkiezingen krijgen we daarna de stoelendans onder populistische partijtjes weer! Uw stem is in iedere geval op een andere partij dan dat u voor de verkiezingen denkt...

  reageer
 • Erik

   

  Dat zou nog wel een kunnen kloppen of de PVV misschien al die RANDpartijen zijn hetzelfde praten je namelijk allemaal naar de mond.

 • Rob

   

  Tja Henk als Hicham dat Leuc vind. Onder valse voorwendselen bij de Inwonerspartij gekomen, gedeserteerd naar Leuc en vervolgens naar Groenlinks. De burger zal best begrijpen dat hij zo naar Denk gaat. Dat geeft de burger weer moet voor deze soap in de Lelystadse politiek.

 • Rob

   

  Als alle nieuwe Nederlanders volledig zouden integreren in Nederland en zich zouden aanpassen in het openbaar naar de Nederlandse normen en waarden dan is er helemaal geen DENK of PVV nodig. Nu presenteren de Nieuwe Nederlanders zich zo dat de Nederlanders van origine zich naar hun normen en waarden moeten aanpassen en dat zal nooit maar dan ook nooit gaan werken waardoor tegenstellingen zich steeds verder zullen gaan verdiepen en polariseren.

  reageer
 • Wieke

   

  Ik ben het niet eens met de uitspraak dat nieuwe Nederlanders willen dat autochtonen zich aan hun waarden en normen aan moeten passen. Er is een groep met extreme gedachten, hen hoor je het hardst én zij krijgen veel aandacht. Geldt ook voor anderen met extreme ideeën,zoals Wilders en consorten. In Nederland is gelukkig vrijheid van meningsuiting en van religie. Dus partijen als PVV en DENK hebben bestaansrecht, al staan de ideeën van beide partijen haaks op mijn waarden en normen.

 • Gepensioeneerde86

   

  Vele echte oer Nederlandse jongeren zijn al sinds de flower power vanaf de jaren 70tig de weg kwijt.. Normen en waarden zijn sindsdien verdwenen!! Zo hebben ze hun kroost ook opgevoed, de nieuwkomers zien niets anders.. Waarom moeten de nieuwkomers zich wel daar aan de normen en waarden houden, geef eerst het goede voorbeeld.. Verbeter de wereld en begin bij je zelf..

 • Jurgen

   

  Deze mevrouw is absoluut een volwaardig DENK lid. De partij van de slachtofferrol. In plaats opbouwende kritiek te leveren heeft de DENKER het uitsluitend over hoe ze zich benadeeld voelen en wat er allemaal mis is met de ander en zij daar slachtoffer van zouden zijn. DENK zou een voorbeeld moeten nemen aan de burgemeester van Rotterdam en Arnhem of de voorzitster van de tweede kamer. Komen allemaal uit de zelfde generatie van gastarbeiders maar zitten niet in een slachtofferrol en doen volwaardig mee in de samenleving. DENK zou niet moeten lullen maar poetsen, deze mevrouw is daar een voorbeeld van.

  reageer
 • HH

   

  Mooi en raak geschreven.

 • Mourad benamar

   

  Denk is een zeer fatsoenlijke partij waar iedereen welkom is en de pvv die waarschijnlijk mee gaat doen in lelystad is pas een partij die nederland verdeeld dus weet waat je over praat maar iedereen heeft het recht mee te doen aan de verkiezingen en de meeste stemmen meeste zetels

  reageer
 • L. Lendeling

   

  Juist partijen als de PVV maar juist ook DENK zijn voor de verharding in de Nederlandse politiek. Daarnaast is het kwalijk dat DENK ook nog eens voor een splijting zorgt binnen de vooral Turkse gemeenschap. Het profileert zich steeds meer als een verlengstuk van de Turkse AK-partij van premier Erdogan. Het zegt met woorden op te komen voor alle minderheden in Nederland, maar in de praktijk is daar niets van terug te vinden. Het is vooral een partij die verdraagzaamheid wel verwacht van de rest van de politieke partijen, maar die verdraagzaamheid zelf niet kan opbrengen.

 • Dirk

   

  je weet niet waar t over hebt met deze DENK partij , er zitten in deze partij mensen die niet kunnen denken , maar een ding voorogen hebben de islam op een voetstuk plaatsen nog meer invloed van de islam in de politiek nou DENK t even niet niet in denhaag en al zeker niet in flevoland .

 • Thomas

   

  Op basis waarvan zegt u dat? Denk heeft openlijk racistische, antisemitische en islamistische uitspraken gedaan die bewijzen dat elke vorm van fatsoen ontbreekt in DENK.

 • HH

   

  Natuurlijk mag iedereen meedoen aan de verkiezingen. Wat mij betreft wel onder de voorwaarde dat men niet ook in een ander land aan verkiezingen deelneemt. En elke stem die bij PvdA, GL of D66 vervalt, is meegenomen.

 • ronald

   

  We gaan het zien met de verkiezingen ,misschien dat ze dan wakker wordt .als denk ,denkt ook maar 1 zetel te halen dan vreet ik me schoen op

  reageer
 • HH

   

  3% in Lelystad bij de Tweede Kamerverkiezingen is omgerekend één raadszetel. Maar bij de gemeenteraadsverkiezingen mogen ook groepen stemmen die bij de TK-verkiezingen niet mogen stemmen. Daar staat tegenover dat de opkomst bij de gemeenteraad vaak lager is, maar dat kan in twee richtingen uitpakken. Een oproepje in de moskeeën kan zomaar extra zetels opleveren.

 • Bert

   

  Als iedereen nu eens de normen en waarden zouden naleven hadden we zeker deze partijen niet nodig. Deze mevrouw kijkt op verkeerde momenten tv want er zijn veel programma's op tv waarbij verschillende probleemgroepen aan de orde komen die ONZE samenleving proberen te ontwrichten.

  reageer
 • HH

   

  Na Hans Maris weer iemand met een 100% gesubsidieerde baan die de Lelystadse politiek in wil. Haar baan als welzijnswerker betekent dat zij in de gemeenteraad niet het woord kan voeren juist over al die zaken waarover zij zegt juist wel het woord te willen voeren.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Heeft deze mevrouw de Lelystadse politiek in de afgelopen raadsperiode gevolgd.Haar nog nooit op tribune gezien, dus ik DENK van niet. Hoog tijd dat er een kiesdrempel wordt ingevoerd. Al die splinterpartijen en överlopers"maken lelystad onbestuurbaar.

  reageer
 • Ron.

   

  Gaat tijd worden voor een kiesdrempel!

  reageer
 • Pieter

   

  Prachtige reactie Jan (10:13) Spijker op zijn kop.Op vijf mei staat men te roeptoeteren over vrijheden, maar blijkbaar mogen dat dan alleen de vrijheden binnen het eigen politiek gekleurde straatje zijn en moet de rest zijn bek dichthouden en dat past niet in een democratie.

  reageer
 • rib

   

  Precies Pieter vrijheden. Dat mis ik juist bij deze partij. Dus als je het niet niet heel vervelend vind roeptoeter in deze waarneming. Tenzij je mijn mening erg grievend vind dan trek ik hem in. Dus de spijker op zn kop. Ik mag er in een democratische rechtstaat wat van vinden en zeker als ik signaleer dat partijen als Denk kennelijk als doel hebben deze democratische vrijheden te torpederen.

 • Dirk

   

  Klopt helemaal wat zie zelf zegt.

  reageer
 • Willem

   

  Gewoon extreem rechts dat DENK

  reageer
 • jan

   

  hoewel ik het niet met de standpunten eens ben van Denk. Mag iedereen een partij oprichten en met genieg stemmen meedoen. We leven (gelukkig) in een democratie. hopelijk stopt het gedrag snel.

  reageer
 • Rob

   

  Wonderlijk dat deze mevrouw schrikt. Mag aannemen dat ze deze partij heeft gevolgd en het programma kent. Zeer onbehagelijke partij die volgens mij niet staat wat zij voor ogen heeft. Naar mijn mening is NL maar zeker Lelystad niet gebaat bij deze partij. Lelystad staat voor verdraagzaamheid waar iedere cultuur zich thuis moet voelen.

  reageer
 • Jond

   

  Op zijn beurt schrikt de gemiddelde lelystedeling van de uitspraken, zienswijzen en denkbeelden van DENK! Wat dat betreft staat het dus 1-1.....

  reageer
 • Schaapjes

   

  Gezien de laatste zin DENK ik dat mevrouw niet echt op de hoogte is van de werkwijze van haar Haagse partijgenoten. Die zijn vooral bezig met het scheiden van bevolkingsgroepen.

  reageer
 • Stevie

   

  Juist een partij als DENK zorgt voor verharding in de samenleving. Kijkt u weleens TV mevr.Charlot ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert