D66-fractie niet eens met partijleden over uitbreiding vliegveld

LELYSTAD
De fractie van D66 in Lelystad is het niet eens met de meerderheid van D66-leden in het land. Leden kwamen afgelopen zaterdag in Leeuwarden bij elkaar en namen een motie aan over Lelystad Airport. Een meerderheid van de democraten vindt dat het vliegveld niet uitgebreid moet worden, voordat het luchtruim opnieuw is ingedeeld. 

D66 in Lelystad laat maandag weten dat ze voor uitbreiding van de luchthaven is en ook voorstander is van de opening in 2019 zoals gepland. 

"Verder uitstel legt volgens de fractie alleen maar meer druk op het overbelaste gebied rond Schiphol", schrijft de partij in een persbericht. "De komst van de luchthaven is bovendien voor de regio Flevoland en de stad van groot belang. Uiteraard heeft de fractie begrip voor de zorgen en bedenkingen die in de regio leven omtrent de tijdelijke situatie totdat de herindeling eindelijk gerealiseerd is."

reacties (16)

 • Flevoburger

   

  Wij als burgers zijn door de huidige coalitiepartijen na de verkiezingen zwaar besodemieterd. Afschaffen dividend belasting voor de hoge bobo's, verhogen van de BTW op de meest primaire levensbehoeftes als zijnde voeding. Er komt nog een beste belastingverhoging voor de energierekening aan. enz Afschaffen van het referendum ( ooit HET grote goed van D66? ) Buma die publiekelijk, nog voo rhet referendum. ons mededeelt dat de regering de uitslag gewoon zal negeren. Hmm misschien is het een goed plan dat wij als normale simpele burgers eens beginnen om deze partijen ( VVD, CDA , D66 en de CU ) tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen te negeren? Da's het minste wat er tegen kunnen doen.....

  reageer
 • Martijn

   

  Je vergeet die ene partij die de afgelopen jaren de staatssecretaris heeft geleverd die verantwoordelijk was voor dit project, je weet wel... Die dame die het belang van het veld met verve heeft verdedigd maar achteraf roept dat haar departement er eigenlijks niets van kan... Was dat niet toevallig een partijgenoot van de ex-minister die nu iets met een tafel en "goed overleg" doet in Flevoland? Dus voeg de PvdA ook maar toe aan het rijtje "eigenbelang eerst"... En dan bedoel ik NIET hun partij-belang in het algemeen of dat van de partij-leden!

 • Sjaak

   

  Met D 66 Lelystad komt het vertrouwen in de politiek weer terug. Je legt gewoon het mandaad van de leden naast je neer. Wel nobel dat ze in de argumentie niet aan hun eigen belang denken, maar opkomen voor die arme mensen rond schiphol.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Ik kan iedereen aanraden Buitenhof van afgelopen zondag terug te kijken. Daar hebben 2 wetenschappers en een VVDer het over de luchtvaart en Schiphol in het bijzonder. De wereld, Europa, en zeker Nederland dat achter ligt, hebben milieudoelstellingen te halen. Wij zullen op diverse vlakken ons gedrag moeten veranderen. 1 vlak is: de luchtvaart. Die mag niet meer groeien. Sterker nog: voor Schiphol betekent het dat ze moet halveren. En je manier van reizen zal moeten veranderen. Meer met de (electrische) auto. Meer met de (uit te breiden) snelheidstrein. Het gebruik van heel Lelystad moet je niet willen.

  reageer
 • Boels

   

  Goede voorbeelden stellen: alle milieugerelateerde vliegreizen (CP23 bijvoorbeeld) vervangen door teleconferenties. Dat scheelt een paar slokken op de borrel. En sinds wanneer zijn auto's en hogesnelheidstreinen die op windenergie rijden milieuvriendelijk. In het VK moeten 16000 windturbines van 14 MW per stuk verrijzen om het autoverkeer aldaar om te schalen naar EV's. En blijven de komende decennia fossiele centrales nodig tot er òf opslag in accu's betaalbaar/haalbaar wordt òf er een doorbraak komt met thoriumcentrales.

 • Hannes

   

  Inderdaad, als men daar anders overdenkt, dan is men in bepaalde hoofdlijnen verblind wat de toekomst aan innovaties met alle nieuwe duurzame technologieën in Europa nog verder teweeg gaat brengen..!

 • lelystedeling

   

  Ik heb Buitenhof gekeken en wie zag ik daar zitten ene Prof.Zef Hemel. Deze man trad op tijdens de Lely-lezing in september 2017 te Lelystad. Hij stelde voor : Schiphol in zijn geheel te verplaatsen naar Lelystad opdat Amsterdam kon uitbreiden met woningbouw op de terreinen van de luchthaven Schiphol. Wat een LUCHT !

 • John Koerts

   

  Hoe dom zijn wij Nederlanders om nog te stemmen. politici zitten er alleen voor zichzelf. D66 CDA VVD allemaal de D van democratie in hun naam . Walgelijk volksverlakkerij ik stem niet meer je word verraden waar je bij staat.

  reageer
 • Stevie

   

  Misschien een raadgevend referendum wat niet opgevolgd hoeft te worden, dus binnenkort wordt afgeschaft ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • gerrit

   

  reactie op stippie volslagen me eens echter de btw stijgt niet met 3%, maar met 50 % dit is altijd buiten beeld gebleven door de politiek want anders worden de burgers nog bozer, want men denkt 3% dat mee.

  reageer
 • Andries

   

  Werkgelegenheid gaat boven veiligheid. Maar voor wie is die werkgelegenheid dan? Zullen de werklozen van Lelystad massaal de werkplekken van Lelystad Airport invullen? Ik denk het niet. Er wordt een rad voor onze ogen gedraaid. De meest rechtse wethouder van de PvdA doet geloven dat het allemaal goed is voor de werkgelegenheid. Schiphol heeft voor één gulden vliegveld Lelystad gekocht. Puur om uit te breiden. Niet om Lelystad werk te geven.

  reageer
 • HeHe

   

  Schiphol belooft toch ook geen werkgelegenheid. In het rapport wordt gesproken over ongeveer 45 banen op een tot 2028 verliesgevend project.

 • Roel

   

  Dank u wel voor deze -voor 77.000 mensen- beledigende reactie. Bij de landing van het eerste passagiersvliegtuig zal ik nog even met een glimlach aan u denken 😊

  reageer
 • hans.

   

  De tijd zal het leren: Lachen als een boer die kiespijn heeft of wie het laatst lacht,...

 • Henk

   

  Discussie op niveau!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Zullen we allemaal even in ons achterhoofd houden hoe dat met de verkiezingsbeloftes van de laatste verkiezingen is afgelopen? VVD, CDA, CU en vooral D66 ( DE voorstander uit het verleden van bijv het Referendum) Na de verkiezingen werden voor een plaats op het Haagsche Pluche alle mooie toezeggingen snel vergeten en was daar ineens, zomaar uit het niets, een btw verhoging van 3% , de afschaffing van de dividend belasting , enz.. Het is de CU , met wel 5!!! zetels in de 2e kamer die in deze "democratie" bepaald hoe u mag sterven. Buma roept nog voor de uitslag van een referendum dat hij maling heeft aan de uitslag enz . Ook al zijn het gemeenteraadsverkiezingen, voor mij vallen de VVD, D66, het CDA en de CU als kandidaat af. Je moet ergens beginnen hè.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  En nu? Gaat de fractie in Lelystad nu een aangenomen motie van de partij, de meerderheid van de partij, negeren?

  reageer
 • HH

   

  De fractie in Lelystad is niet gebinden aan wat de leden landelijk vinden. Misschien vinden de leden in Lelystad ook niet wat de leden landelijk vinden.

 • Boels

   

  Dat mag, raadsleden zijn gekozen en dienen het belang van Lelystad; partijleden zijn niet gekozen en dienen het partijbelang. Weet jij het aantal vliegkilometers van de D'66 leden? Ik niet, van geen enkele partij.

 • Stippie

   

  Dit standpunt inzake de uitbreiding val Lelystad AirPort siert de partij en de politiek niet: het getuigt van weinig kennis en inzicht in de materie en toont geen respect voor een democratisch genomen besluit in de ledenraad. De druk op het overbelaste gebied rond Schiphol zal door de uitbreiding van luchthaven Lelystad echt niet verminderen. Door het maximuum dat aan de vliegbewegingen op Schiphol is gesteld, zoekt die luchthaven een andere plek voor de minder winstgevende vakantievluchten, om de dan ontstane ruimte in te laten nemen door meer winstgevende andere vluchten. Het overbelaste gebied rond Schiphol wordt daardoor alleen maar groter en de druk daarop zeker niet geringer.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  De gemeenteraadsverkiezingen naderen. D66 Lelystad krijgt last van de Lelystadse ziekte die kennelijk besmettelijk is: opportunisme. Slappe knieën.

  reageer
 • Cedric

   

  Nee hoor, D66 Lelystad luistert vaker niet naar wat D66 landelijk wilt. Gelukkig maar... Bijvoorbeeld over de Oostvaardersplassen en dat overslagterrein naast de Maximacentrale waren ze ook lekker tegen landelijk D66 in aan het schuren.

 • Piet

   

  Zo voorspelbaar. De fractie in de Tweede Kamer gaat dit voorbeeld ook volgen.

  reageer
 • euro

   

  zelf vvd hans wiegel geeft toe dat het niet door de strot geduwt moet worden zie telegraaf van zaterdag

  reageer
 • Hans

   

  Woont toch ook in Friesland, dus zelfs.........

 • Fred

   

  Citaat D66 fractie Lelystad "Verder uitstel legt volgens de fractie alleen maar meer druk op het overbelaste gebied rond Schiphol". Waarom maken de D66'ers in lelystad zich druk over het gebied rond Schiphol? Wat kan het hun schelen wat daar in Amsterdam gebeurt? Uitstel en daarna afstel van Lelystad airport is het mooist denkbare scenario. laat al die meelopers / voorstanders met dat gezeur over "economische ontwikkeling" en "vooruitgang" maar lekker onder de polderbaan gaan wonen! Dan heeft iedereen zijn zin gekregen.

  reageer
 • Jan

   

  Precies de mentaliteit van de tegenstanders van de uitbreiding van vliegveld Lelystad. "Dat ze verderop last hebben van allerlei overlast hebben is prima als het maar niet in mijn buurt is!"

 • Boels

   

  Het economisch belang zorgt er (tot nu toe) voor dat er voldoende geld is voor sociale voorzieningen en ruimhartige subsidies voor zaken die zonder die subsbidies geen kans van slagen hebben.

 • D.

   

  Iedereen is vrij in zijn mening maar moet ik als voorstander dan maar gelijk naar “ onder de Polderbaan “ verbannen worden. Ik zeg toch ook niet dat u in verwegiestan moet gaan wonen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert