Omwonenden industrieterrein Poort klagen over gevaarlijk verkeer

DRONTEN
Bewoners vlakbij industrieterrein Poort van Dronten klagen over gevaarlijk autoverkeer. Sinds een half jaar is de hoeveelheid auto's in de straten enorm toegenomen. Vrachtwagens zorgen in de bochten voor onveilige situaties.

Het nieuwste bedrijvenpark in Dronten-West is 60 voetbalvelden groot en leent zich bij uitstek voor sluipverkeer als de hoofdwegen tijdens de spits vastlopen. Bij een telling van de gemeente bleek onlangs dat er dagelijks duizend auto's passeren op De Linge, dat waren er eerst slechts dertig. Bovendien zijn de wegen volgens de bewoners op sommige stukken te smal voor grote vrachtwagens.

Ondanks dat bewoners al maanden in gesprek zijn met ambtenaren van de dienst verkeer & vervoer, heeft de gemeente nog geen maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

 

reacties (11)

 • Max

   

  Het is niet alleen meer verkeer rijd maar vele namelijk te hard

  reageer
 • Dick

   

  Foute gedachte, wordt helemaal niet beter, hooguit dat probleem zich verplaatst. Als ik op de N307 achter een trage LKW zit kijk ik op eender welke rotonde waar dat trage ding langsgaat, ik neem dan wel de parallel route. En velen met mij

  reageer
 • Dick

   

  Dat gaat je helemaal niets opleveren. Uiteindelijk moet alle verkeer naar Amsterdam over de N307 of over de N309 naar A6. Dus hoeveel ontsluitingen er ook zijn, de twee bottlenecks blijven.

  reageer
 • Lucia

   

  En dan nog alle scholieren uit Swifterbant die op hun fiets ook denken dat ze sneller op school zijn over het industrieterrein. In ieder geval niet veiliger!

  reageer
 • Viking79

   

  Helemaal mee eens. Een ontsluiting thv Rendierweg is echt niet overbodig. Maar dit had toch eigenlijk bij aanleg vd Overijsselseweg gedaan moet worden......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Gemeente is druk met zichzelf en de raad durft er niet over te beginnen.

  reageer
 • Peter van Beveren

   

  Wat is dat toch met al die Flevolandse gemeenten.? Ze willen groeien maar lopen met infrastructuur hopeloos achter. En zelfs lelystad was ooit gebouwd op de groei en dat hebben ze alles tweebaans gemaakt in het centrum. Gevolg: Elke dag langer wordende files.

  reageer
 • Kamphuis

   

  Eerlijk is eerlijk.. het zou niet gek zijn als verkeer uit De Gilden richting Lelystad/Almere/Amsterdam op een of andere manier sneller op de N307 terecht zou kunnen komen, behalve alleen via de Rivierendreef. De enige andere ontsluiting richting Lelystad is via de andere kant (Gildepenningdreef). En er wordt hier behoorlijk gebouwd de komende tijd, dus het wordt alleen maar drukker.

  reageer
 • Viking79

   

  Binnenkort gaat de nieuwe weg open. Dan zal het wel ophouden met de drukte.

  reageer
 • Daily

   

  De gemeente heeft daar geen tijd voor. Zoals vele weten zijn er Prioriteiten binnen het gemeentehuis die volgens ambtenaren en de burgemeester even belangrijker zijn.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Aat en consorten zijn alleen bezig met hun eigen paatje schoonvegen .voor de rest hebben ze geen oog voor Dronten .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert